Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Варна
  • Мнения: 138
Момичета, помагайте!
 Имам задача от новия си работодател: изследване на нивото на заплащане в строителния бранш по видове длъжности  /от мениджърите до търговците/ и срок: ВТОРНИК
Едно такова изследване изисква поне месец
Ако можете да ми помогнете с информация или линк, давайте
Благодаря ви предварително

# 1
  • Süd
  • Мнения: 3 521
Предполагам имаш предвид като "строителен бранш" търговията със строителни материали? Или включваш и проектанти и надзор? Защото това е доста широк диапазон. В търговията обикновено се работи на основна заплата и процент. Основната най-често е между 400 и 800 лв., процента варира между 2 и 10-15 в зависимост дали е на основа оборота на самият търговец или общия фирмен. Монтажниците във фирмата, където работех бяха също на основна - 250/350 лв и процент в зависимост от квадратурата. Офис-мениджърката(т.е. секретарката) също беше на основна - 280 лв. и премиални на 1/4 година - ок. 1-3 % от общия оборот.
Шофьорите бяха между 500-600лв. като получаваха и командировъчни на по-дългите курсове. Мотокариста и краниста също ок.500/600 лв., но работеха на позвъняване - т.е. средно 2 дни в седмицата ок. 10 часа.
В проектантската част бяхме пак на база 350 лв. и % от стойността на проектираното(много относително - варира от тип на сградата или съоражението, срок, подизпълнителни екипи и т.н.). В надзора пък е още по-мъглява работата.
п.п. Става въпрос за средно голяма строителна фирма, която покриваше проектирането от-до+изолации, покривни покрития и т.н. - в големите, специализираните и малките заплатите са много различни.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 138
по скоро от типа компании, които строят/инвестират/ и после продават цялата сграда или апартаменти.
интересувам се от мениджъра  по продажбите, по покупките, технически ръководител, инвеститорски контрол

# 3
  • София
  • Мнения: 248
Бих могла да ти кажа, че във фирма, която се занимава със довършителни строителни работи едни техн.изпълнител взима по 1500-200 лв на месец + служебна кола. Мениджъра не е на по-малко от 1000. И при двата случая има служебни телефони. При нас багериста взима също 1000 лв+командировъчни+служебен телефон. Става въпрос за малка фирма, 15 човека персонал.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт