Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 15 дек. 2007, 20:52 ч.

Яйчно руло - step by step

  • 6 426
  • 63
  •   1
Отговори
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 131
Предлагам ви една рецепта, което наскоро я открих и останах доволна както аз така и семейството ми. Искрено се надявам да ви хареса  newsm53
И така ето я :

Нужните продукти
за блата - 5 яйца, 1 майонеза, около 400гр кашкавал
за плънката - 1кг. кайма, лук (кой колкото обича), 2 яйца, сол, червен, черен пипер, копър

Каймата се смесваме с яйцата, лука и подправките и я оставяме да поема аромата докато подготвяме блата.
За блата - разбиваме яйцата, майонезата и рендосания кашкавал хубаво (аз лично винаги ползвам миксер). След като получи хомогенна смес, вземаме тавичка на дъното на която поставяме хартия за печене и разпределяме равномерно сместа за блата





Загрява ме фурната на 200градуса и печен някъде около 20-25 мин след което вадим и оставяме да изстине хубаво.





Сред като е изстинал блата разпределяме от горе равномерно плънката и започваме да навиваме





и го слагаме да се пече на 200 градуса след като започне да хваща коричка може да намалин на 180 -150 градуса. И така се пече някъде около 1 час.




 ДОБЪР АПЕТИТ   chef

# 1
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Аууууууу,много апетитно изглежда.  bouquet

# 2
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 589
Изглежда страхотно ама нали не може да се спазват рецептите на 100% сигурно ще пробвам да направя няколко рулца - като порцийки.

# 3
  • Пз
  • Мнения: 293
 smile3501 smile3501 smile3501

# 4
  • У дома
  • Мнения: 1 728
А може ли грамажа на майонезата, моля?

# 5
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 131
Аз сложих една малка кутийка, че я избягваме по принцип, но мисля че 250гр.  Simple Smile

# 6
  • Мнения: 2 103
 Hug И аз съм яла, правила съм го със плънка от кисели краставички   bouquet и колбас   chef

# 7
  • София
  • Мнения: 2 220
Много ми харесва и май не изглежда трудно. Само един въпрос - след като блата вече е все пак изпечен, за час с плънката няма ли направо да прегори?

# 8
  • Мнения: 4 496
И аз мислех да попитам дали няма да изсъхне много? Rolling Eyes

# 9
  • Мнения: 7 474
 Crazy Много вкусно изглежда  Crazy

# 10
  • Мнения: 286
Рецептата я има и в последния брой на "Журнал за жената".

Рулото е супер, и аз вече го пробвах Grinning

# 11
  • Мнения: 1 849
Интересно и вкусно предполагам.Ще се пробва .Благодаря   bouquet

# 12
  • Някъде там, ела и провери...
  • Мнения: 131
Много ми харесва и май не изглежда трудно. Само един въпрос - след като блата вече е все пак изпечен, за час с плънката няма ли направо да прегори?

ами не защото ти все пак не го печеш много преди това пък и докато самите яйца се изпекат кашкавала с е стопи напълно не ...поне на мен до момента не ми е изгарял но винаги можеш да сложиш едно фолио от горе и после по някое време да го махнеш  Wink

# 13
  • край морето
  • Мнения: 3 623
Изглежда вкусно  Laughing

# 14
  • София
  • Мнения: 1 318
Заради такива рецепти ще си ходя все дебела  Mr. Green Още утре ще го пробвам, дано стане!

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт