Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 17 дек. 2007, 11:20 ч.

Смесване на семейство и работа в личен план

 • 6 027
 • 112
 •   1
Отговори
Здравейте,
Казусът е следния:
Женен съм с едно дете. Брак от 4 години, съвместен живот от 5. Със съпругата ни запознаха роднини с цел брак ( тъпо, но факт ).
От 1 година и половина имам колежка, по която се побърквам - веротно съм влюбен като минимум. ( Да знам че се бяга като дявол от тамян от такива работи, не се бърка службата и личния живот и т.н. )
Естествено това се отразява на брака в силно отрицателен смисъл.
Вариантите, които до сега съм премислил:
1. Преставам да я виждам - Работим в една стая и се виждаме по 8 часа минимум на ден. Или аз или тя трябва да си сменим работата - за сега считайте, че това е невъзможно.
2. Минава ми влюбването - ми за 1 година не се забелязва такава тенденция, така че явно изобщо не е само това.
3. Има вероятност да тръгнем заедно - Вероятно край на брака ми преди това - проблемът с детето.
4. Правя нещо друго ( какво ) и си запазвам брака - обаче проблемът е, че бракът вече не е същия и това, че нещата ще са като преди просто не е вярно!

Интересува ме мнение на хора, които са минали през такова нещо (или подобно) и какво е станало ?

NB: Ако е необходимо преместете темата в друга секция.

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 12:48 от k0k0

# 1
 • София
 • Мнения: 2 405
Считаш, че не можеш да получиш добър съвет от тези, които не са минали през това?

# 2
Считаш, че не можеш да получиш добър съвет от тези, които не са минали през това?
Да кажем, че предпочитам да получа основно съвет от тези, които реално им се е случвало. Не пречи и други да се изкажат, но предпочитам твърдението да е обосновано и подкрепено с факти.

# 3
 • София
 • Мнения: 1 770
Ще ти се наложи жертва - и в двата варианта. Няма да може да продължаваш по този начин, както досега, т.е. ще трябва да направиш някаква промяна. Ти ще решиш каква и кога - понякога трябва време. Обикновено правилните решения са в полза на единството на семейството и децата...

# 4
 • Софийските полета.
 • Мнения: 212
Да кажем, че предпочитам да получа основно съвет от тези, които реално им се е случвало. Не пречи и други да се изкажат, но предпочитам твърдението да е обосновано и подкрепено с факти.
Първо да отбележа, че ако наистина държиш на такъв отговор, едва ли ще го получиш, тъй като тук никой не е минавал през това Laughing Peace

По темата мисля също като Yvette.

# 5
... тъй като тук никой не е минавал през това Laughing Peace
А това, последното изобщо не е сигурно. На всяка жена може да й се е случвало половинката да е изпадала в подобна ситуация.
А, може би темата е по-скоро за Татковци ?!?

# 6
 • София
 • Мнения: 1 770
Кажи какво точно искаш да обсъждаме, защото така представените от теб точки показват безизходност от ситуацията. Принципно всеки, който е минавал от там, се е чувствал в задънена улица, но се е показвало в последствие, че не е така. Тръгни от един вид решение и давай натам, после ще говорим за другото решение... Татковци или майки, няма значение, ще чуеш различни мнения така или иначе. Та... за какво ти се говори в момента най-много?

# 7
.. защото така представените от теб точки показват безизходност от ситуацията. Та... за какво ти се говори в момента най-много?
Говори ми се за възможни изходи от ситуацията. Със сигурност ще има компромиси и жертви. Решението (поне за мен) ще е много важно, а ще засегне и други хора. Не искам да се натикам във вариант, който за други е показал, че е най-лошия. А може би има други варианти, за които някой да се сеща ?
Това което очаквам ( и вероятно) ще получа е субективните оценки за ситуацията и вариантите за решение на другите. Според мен това би ми било само от полза, при това сега, а не после. Научил съм се като не знам нещо да питам.

# 8
 • Sverige
 • Мнения: 2 212
Според мен (ама и аз не съм била в тази ситуация) и все пак не мисля, че има общовалидно най-добро или най-лошо решение. Всеки, който ти пише и те съветва от позицията на опита си пак прекарва нещата през своята призма и конкретиката на неговите обстоятелства. А дори и те да са същите, само фактът, че са се случвали на други хора променят нещата много.
В конкретния случай, ти си вътре в ситуацията и най-добре можеш да дадеш оценка на различните варианти и да предвидиш възможните посоки на развитие. Мен ми се ще да попитам и друго, колежката ти знае ли за твоите чувства, споделя ли ги, какво мисли по въпроса.
Ако тя е наясно с твоите чувства и е готова да ги сподели, какво би очаквала - само секс или сериозна връзка. При всички положения докато ситуацията е нито рак, нито риба, нито ти ще си ок, нито в семейството ти ще е ок. Трябва за себе си да си изясниш ситуацията, очакванията и желанията. След това приоритетите. После да вземеш решение и да го отстояваш.

# 9
 • София
 • Мнения: 1 770
Варианти може да има разни във времето и пространството, но жената трябва да остане една. Така че трябва да се подготвиш да решиш кой компромис и коя жертва ще са ти най-леки за преглъщане. В личен план аз винаги съм могла по-лесно да преглътна мъжете, отколкото болката в очите на децата си и последствията от един развод за тях. Ти как мислиш?

# 10
Мен ми се ще да попитам и друго, колежката ти знае ли за твоите чувства, споделя ли ги, какво мисли по въпроса.
Ако тя е наясно с твоите чувства и е готова да ги сподели, какво би очаквала - само секс или сериозна връзка
Според мен никоя жена не иска да е причината за разводът на някой мъж - ако не в началото, то после това ще я натоварва непрекъснато.
Да знае. Да в някаква степен ги споделя, но чака аз да реша какво ще правя. Изобщо не става дума само за секс ( мисля, че това се разбира ясно от контекста). Има разбира се и много други фактори за които не искам да влизам в подробности.

# 11
 • France
 • Мнения: 665
Сигурен ли си, че си влюбен? Да не е само сексуално привличане?
Да, прочетох, че не само си сексуално обсебен от нея.
Аз лично не бих допуснала подобни отношения. Факта, че мой колега е женен, за мен означава, че нямам работа при него.
Жени, които се поддават на емоциите и чуствата си с обвързан мъж, вече няма с какво да ме впечатлят........... постарах се да се изразя най-меко.

Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 12:31 от pechovska

# 12
Варианти може да има разни във времето и пространството, но жената трябва да остане една. Така че трябва да се подготвиш да решиш кой компромис и коя жертва ще са ти най-леки за преглъщане. В личен план аз винаги съм могла по-лесно да преглътна мъжете, отколкото болката в очите на децата си и последствията от един развод за тях. Ти как мислиш?
Да де, ама караници в къщи до безкрай !?! А след време детето пораства и си тръгва по собствен път.

# 13
Сигурен ли си, че си влюбен? Да не е само сексуално привличане?
Нали казах, че май не е само влюбване. И по характер си допадаме и по начин на мислене и т.н.
По-скоро сексуално привличане е под въпрос в някаква степен.

# 14
 • Sverige
 • Мнения: 2 212
Да, това, че очаква решение от теб е правилна позиция. Точно, защото не иска да тежи на нейната съвест твоят развод и най-вече последствията за детето ти. Тогава тук идва друг въпрос - ако наистина се обичате и знаете, че ще сте щастливи заедно, а не поотделно, това неминуемо ще се отрази на взаимоотношенията със съпругата ти, но доколко всичко ще рефлектира и върху детето...Основно зависи и от вас, защото определено - да, по-добре е детето да живее в семейство с двама родители, но пък е много важен и климатът в това семейство. Защото родители, които ще са в обтегнати отношения и все пак заедно в името на детето също не е много здравословно. Т.е. наистина отговорността пада върху теб - ще можеш ли да оставиш тази история зад гърба си, да я закъташ някъде дълбоко и да не даваш това да ти влияе върху отношенията със съпругата ти. Т.е. своето лично щастие жертвайки семейството си или щастието ти заедно със семейството, жертвайки любовта към другата жена. Трябва да си отговориш на това и да вземеш решение. И както казах да го следваш. Защото патовата ситуация не е здравословна за абсолютно никой от всичи пряко и косвено замесени.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт