Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 17 дек. 2007, 18:36 ч.
  • Преглеждания  4 525  Мнения  3  Онлайн  1
Отговори
  • на поляната с цветя
  • Мнения: 99
Снощи ми попадна една рецепта в новия вестник на Кауфланд. Прочетох я заинтересована и реших, че днес ще я направя. Но точно след 10 мин. съседката звънна на вратата и подаде една чинийка с вече направените курабиййки. Бяха още топли и ухаеха невероятно. И вкусът и беше невероятен. Ще стане моя любима рецепта-бързо и лесно. Ако някъде я има рецептата се извинявам, но готварската книга е толкова голяма и още не съм прочела всичко. Дано ви харесат. Аз не съм ги правила защото ме почерпиха с вече направени.

Коледни курабийки:
Продукти: 1кг. брашно, 1 1/2 ч.ч. зехтин(олио), 1 1/2 пакетче масло, 2 жълтъка, 1 1/2 ч.ч. кристална захар, 1 к.ч. коняк, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2 ванилии, 1 1/2 ч.ч.счукани орехови ядки, пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте с миксер маргарина със захарта
2. Прибавете жълтъците и бийте продължително докато сместа побелее
3. Прибавете последователно олиото, брашното, коняка, содата, ванилията и орехите и омесете леко тесто
4. Оставете за малко да втаса и оформете кръгли или продълговати курабийки(може и с някакви формичко или с кръгла чашка да се оформят)
5. Наредете в намазнена тава и печете в умерена фурна 25-30 мин.
Извадете от фурната, подредете в плитък поднос и поръсете обилно с пудра захар.

Ами това е рецептата, дано ви хареса baby_neutral

Реклама
# 1
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Курабийките меки ли стават или по-хрупкави,защото аз ги обичам по-мекички,да знам дали трябва да престояват?

# 2
  • София
  • Мнения: 177
Наистина ли е кафена чашка коняк или ерешка;струва ми се много??

# 3
  • на поляната с цветя
  • Мнения: 99
Към Радост: Курабийките докато бяха топли бяха ронливи и по-меки, а на другия ден бяха по-твърди. Но се изядоха и неможах да установя дали ако престоят 2-3 дни няма да станат по-меки. Предполагам, че и при курабийките както при меденките(тези, които аз си правя) трябва да постоят за да омекнат. Нека кажат тези, които са по-запознати.
Към Магда: В рецептата пише 1 к.ч. коняк. Съседката каза, че е понеже не е имала коняк вкъщи и е слезла до лу в блока до едно заведение от където си е взела 50 мл. коняк. Но да ти призная тези 50 мл., които тя беше сложила изобщо не се усещаха. Имаше нужда от повече коняк очевидно. Но тук явно е въпрос на вкус. Може да пробваш с количество наполовината на даденото и ако искаш при следващо правене да увеличиш или намалиш количеството. Аз още не съм ги правила. Ще опитам днес да ги направя ако имам време Wink

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт