Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 17 дек. 2007, 18:36 ч.

Коледни курабийки-лесни и вкусни!

  • 4 587
  • 3
  •   1
Отговори
  • на поляната с цветя
  • Мнения: 99
Снощи ми попадна една рецепта в новия вестник на Кауфланд. Прочетох я заинтересована и реших, че днес ще я направя. Но точно след 10 мин. съседката звънна на вратата и подаде една чинийка с вече направените курабиййки. Бяха още топли и ухаеха невероятно. И вкусът и беше невероятен. Ще стане моя любима рецепта-бързо и лесно. Ако някъде я има рецептата се извинявам, но готварската книга е толкова голяма и още не съм прочела всичко. Дано ви харесат. Аз не съм ги правила защото ме почерпиха с вече направени.

Коледни курабийки:
Продукти: 1кг. брашно, 1 1/2 ч.ч. зехтин(олио), 1 1/2 пакетче масло, 2 жълтъка, 1 1/2 ч.ч. кристална захар, 1 к.ч. коняк, 1 ч.л. сода бикарбонат, 2 ванилии, 1 1/2 ч.ч.счукани орехови ядки, пудра захар.
Приготвяне:
1. Разбийте с миксер маргарина със захарта
2. Прибавете жълтъците и бийте продължително докато сместа побелее
3. Прибавете последователно олиото, брашното, коняка, содата, ванилията и орехите и омесете леко тесто
4. Оставете за малко да втаса и оформете кръгли или продълговати курабийки(може и с някакви формичко или с кръгла чашка да се оформят)
5. Наредете в намазнена тава и печете в умерена фурна 25-30 мин.
Извадете от фурната, подредете в плитък поднос и поръсете обилно с пудра захар.

Ами това е рецептата, дано ви хареса baby_neutral

# 1
  • В лудницата на 2-рия етаж.
  • Мнения: 2 026
Курабийките меки ли стават или по-хрупкави,защото аз ги обичам по-мекички,да знам дали трябва да престояват?

# 2
  • София
  • Мнения: 177
Наистина ли е кафена чашка коняк или ерешка;струва ми се много??

# 3
  • на поляната с цветя
  • Мнения: 99
Към Радост: Курабийките докато бяха топли бяха ронливи и по-меки, а на другия ден бяха по-твърди. Но се изядоха и неможах да установя дали ако престоят 2-3 дни няма да станат по-меки. Предполагам, че и при курабийките както при меденките(тези, които аз си правя) трябва да постоят за да омекнат. Нека кажат тези, които са по-запознати.
Към Магда: В рецептата пише 1 к.ч. коняк. Съседката каза, че е понеже не е имала коняк вкъщи и е слезла до лу в блока до едно заведение от където си е взела 50 мл. коняк. Но да ти призная тези 50 мл., които тя беше сложила изобщо не се усещаха. Имаше нужда от повече коняк очевидно. Но тук явно е въпрос на вкус. Може да пробваш с количество наполовината на даденото и ако искаш при следващо правене да увеличиш или намалиш количеството. Аз още не съм ги правила. Ще опитам днес да ги направя ако имам време Wink

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт