Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора
Много пъти съм яла такива картофи по заведения,но никога не съм правила вкъщи.Едвали е много трудно,но ще се радвам ако ми кажете как ги приготвяте Вие?
« Последна редакция: пт, 21 ное 2008, 15:19 от Ellypr »
Цитирай


Мнения: 1 802
За картофки соте ли става въпрос?

картофи около килограм
 масло
 сол
 копър на вкус
 (може да се добави и вегета примерно)
Картофите се сваряват, като гледаш да не ги превариш. Обелват се, нарязваш ги и се запържват в масло. Позапържват се и  добавяш солта (вегета евентуално ако искаш) и копър.
Разбъркваш и махаш от котлона.

Правила съм така и на фурна. Картофи, копър, сол, чесън, малко водичка  и масло или маргарин ... май това беше и печеш.  Peace

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=74023.msg1278244#msg1278244 и тука има разни идеи.
« Последна редакция: пн, 17 дек 2007, 20:13 от Елеонора_76 »
Цитирай


Мнения: 4 437
Ох,и на мене са ми болна тема тия картофи.Уж ги правя така както пишат всички,първо да се варят после еди какво си,ама нещо не стават така както искам. #Cussing out
Цитирай

Балчик

Мнения: 7 061
Това са любимите ми картофки. Аз ги обичам , когато са пресни и малки крълички. Сварявам ги леко, после ги запържвам в масло, посолявам и добавям копър. Нищо по-различно от гореспоменатото.Но спресни е по-вкусно.А и вида е по-красив, когато са еднакви кръглички. М-м, чакам пролетта... Love
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Да добавя към всичко споменато по- горе,че за да станат като "по заведенията".....Сварените,но не преварени картофи се врътват в масло,но с добавка на 2-3 скилидки чесънче,(което се маха при сервирането).Слага се копъра,сол,обърква се.Сипва се в чиниите и се поръсва с настърган кашкавал(докато е горещо,за да може да се поразтопи).
Цитирай


Мнения: 264
 Тези картофи приготвям така: обелени и нарязани ги слагам в глинен гювеч. Посолявам с Вегета,слагам масло(без да пестя) и една кафена чашка вода. Пека ги във фурната,захлупени с капака на гювеча. Когато са готови(леко зачервенки отгоре),прибавям една връзка нарязан пресен копър и пресован(счукан) чесън на вкус. Няма да си хваля манджата, но горещо ви съветвам да опитате!
Цитирай

София

Мнения: 798
Докато беля и режа картофите, слагам на котлона тенджера с вода, не много, колкото да покрие картофите. Като заври водата пускам картофите за не повече от 5-8 минути, като предварително във водата съм сложила малко сол и олио, махам от котлона и мятам в тава, в която междувременно съм сложила половин голямо или цяло малко пакетче масло, поръсвам с копър, чесън на прах и Пикантина и пека 15-20 минути, като от време на време разбърквам внимателно, за да не залепват по тавата. Стават супер - отвън с червеникава коричка, отвътре меки, но не кашави.  Peace
А, маслото в тавата трябва да е стопено, т.е. докато чакам да се подварят, фурната ми е включена и добре загрята, а в нея е тавата с масълцето Peace
Цитирай

София

Мнения: 9 126
Слагам картофите да заврят в подсолена вода. Не ги варя, щом водата започне да бълбука, махам. Разтопявам масло в тавичка, да зацвърчи. Изцеждам картофките, изсипвам ги при маслото, те леко се запържват, защото то е горещо. Поръсвам със сол, чесън на прах и копър и запичам на много силна фурна без венилатор, за станат златисти с коричка.
Цитирай

София

Мнения: 4 282
Аз задушавам картофите, не варя.
Обелвам ги, режа ги на кубчета, да не са много големи.
В тиган разтапям масло, поръсвам малко червен пипер и пускам картофите.
Бъркам и като хубаво се позачервят, слагам счукан/пресован чесън,
вегета или от маги-подправките и сипвам малко водичка, на око.

Задушавам докато омекнат картофите и водата се поизпари.
Копъра слагам накрая като изключа котлона.
Цитирай

Смолян

Мнения: 71
И аз, като Дудинка задушавам, а не варя. Режа ги, като за пържене, слагам сол,чесън и копър и така. Чесъна задължително пресен и настърган. Ай да Ви е вкусно Smile
Цитирай
Благодаря Ви много,веднага ще се пробвам да ги приготвя:)  chef  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 258
А слагали ли сте чесън на прах?...
Цитирай

София

Мнения: 5 000
А слагали ли сте чесън на прах?...
Слагала съм,но не ми харесва как става.Повече ми харесва с чесън на скилидки..
Цитирай


Мнения: 1 258
Мерси за светкавичният отговор... значи скачам до пазара за пресен копър и за чесън Wink
 newsm71
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Загрявам зехтин с малко вода, слагам целите, малки и необелени картофки. Добавям черен пипер, вегета и пресован чесън. Както и много копър и една чаена чашка бульон. След това само ги друсам, без да бъркам  Smile
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора