Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора

sandanski

Мнения: 109
Много обичаме черен дроб но никога не успявам да го направя както трябва.Почти винаги ми става твърд и не ми харества. Някой може ли да ми каже как го приготвя и най вече при пържене има ли някоя хитринка.Благодаря ви предварително . eat
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Има хитринки имааа:)))...Значи,измиваш дроба нарязваш(ако е от голямо жУвотно,а ако е пилешки няма нужда да се реже)),топваш в брашно и слагаш в загрята мазнина.Под капак!След като пусне водичка,добавяш 1 ч.ч. вино и пак захлупваш.Като остане на мазнина тогава солиш и ако искаш слагаш подправки.Солта се слага чак накрая иначе дроба става твърд(независимо какъв вид е:свински,агнешки,птичи.....)
« Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 12:10 от TheNMaster »
Цитирай


Мнения: 531
Дроба се нарязва на филийки /ако е телешки или свински/ слага се в купа с прясно мляко,където престоява 1-2 часа

След това вече се изпържва  Very Happy
Цитирай

sandanski

Мнения: 109
Благодаря ви за съветите ще опитам дано да ми се получи както трябва.  bouquet
Цитирай


Мнения: 1 164
А аз след като нарежа на филийки дроба до потапям в брашно омесено със сода за хляб и после пържа.
 Става много вкусен Smile
Цитирай


Мнения: 15
Дроба се нарязва на парчета.В купа се сипва студена вода и една кафена чашка оцет,слага се и дроба в купата, водата трябва да е достатъчно за да го покрие.ПРЕСТОЯВА ПОЛОВИН ЧАС,ОТЦЕЖДА СЕ ХУБАВО ОТ ВОДАТА.Овалва се в брашно/може обикновенно,царевично или галета/.Избържва се от двете страни
Става сочен и вкусен.
Цитирай


Мнения: 7 473
Има хитринки имааа:)))...Значи,измиваш дроба нарязваш(ако е от голямо жУвотно,а ако е пилешки няма нужда да се реже)),топваш в брашно и слагаш в загрята мазнина.Под капак!След като пусне водичка,добавяш 1 ч.ч. вино и пак захлупваш.Като остане на мазнина тогава солиш и ако искаш слагаш подправки.Солта се слага чак накрая иначе дроба става твърд(независимо какъв вид е:свински,агнешки,птичи.....)

И аз го правя така, само добавям и нарязан лук накрая да се задуши  Crazy
Цитирай


Мнения: 1 488
Аз пък слагам и малко водичка- става задушен и е по-мек и сочен. Лука го слагам 10-на минути преди края.
Цитирай

София

Мнения: 301
Дроба се нарязва на парчета.В купа се сипва студена вода и една кафена чашка оцет,слага се и дроба в купата, водата трябва да е достатъчно за да го покрие.ПРЕСТОЯВА ПОЛОВИН ЧАС,ОТЦЕЖДА СЕ ХУБАВО ОТ ВОДАТА.Овалва се в брашно/може обикновенно,царевично или галета/.Избържва се от двете страни
Става сочен и вкусен.
Мъжа ми го прави по абсолютно същия начин Peaceсамо добавя и чесън,става невероятно вкусен и сочен Love
Цитирай

варна

Мнения: 220
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Цитирай

sandanski

Мнения: 109
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
Цитирай

варна

Мнения: 220
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
За тази рецепта гарантирам-забравила съм да пиша,че се соли след като се изпържи---------------чакам да ми кажеш дали си доволна.
Цитирай

гр.Варна

Мнения: 678
Аз пък първо си го мариновам
Измивам го хубаво,нарязвам го на желаните парчета и слагам в тенджера.Черен пипер,2 с.л. горчица,малко соев сос,1 чаша червено вина,малко олио и лимонов сок.Захлюпвам капака и слагам в хладилника за няколко часа. След това дроба с маринатата изсипвам в тефлoнов тиган или тенджера и пържа.Накрая слагам лука и солта.

Пожелание по време на пърженето може да се прибави малко вода.
« Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 10:12 от Пепито »
Цитирай

Тайна, майна

Мнения: 229
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
И вкъщи така го правим....
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Абе все чета в тая тема,че слагате сода на дроба...Е,не остава ли соден вкус...Все ми се струва гадничко... Sick Или има някоя тайна?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 29 отговора