Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2007, 11:36 ч.

Въпрос за пържен черен дроб

  • 56 650
  • 29
  •   0
Отговори
  • sandanski
  • Мнения: 109
Много обичаме черен дроб но никога не успявам да го направя както трябва.Почти винаги ми става твърд и не ми харества. Някой може ли да ми каже как го приготвя и най вече при пържене има ли някоя хитринка.Благодаря ви предварително . eat

# 1
  • София
  • Мнения: 5 001
Има хитринки имааа:)))...Значи,измиваш дроба нарязваш(ако е от голямо жУвотно,а ако е пилешки няма нужда да се реже)),топваш в брашно и слагаш в загрята мазнина.Под капак!След като пусне водичка,добавяш 1 ч.ч. вино и пак захлупваш.Като остане на мазнина тогава солиш и ако искаш слагаш подправки.Солта се слага чак накрая иначе дроба става твърд(независимо какъв вид е:свински,агнешки,птичи.....)

Последна редакция: вт, 18 дек 2007, 12:10 от TheNMaster

# 2
  • Мнения: 767
Дроба се нарязва на филийки /ако е телешки или свински/ слага се в купа с прясно мляко,където престоява 1-2 часа

След това вече се изпържва  Grinning

# 3
  • sandanski
  • Мнения: 109
Благодаря ви за съветите ще опитам дано да ми се получи както трябва.  bouquet

# 4
  • Мнения: 1 168
А аз след като нарежа на филийки дроба до потапям в брашно омесено със сода за хляб и после пържа.
 Става много вкусен Simple Smile

# 5
  • Мнения: 15
Дроба се нарязва на парчета.В купа се сипва студена вода и една кафена чашка оцет,слага се и дроба в купата, водата трябва да е достатъчно за да го покрие.ПРЕСТОЯВА ПОЛОВИН ЧАС,ОТЦЕЖДА СЕ ХУБАВО ОТ ВОДАТА.Овалва се в брашно/може обикновенно,царевично или галета/.Избържва се от двете страни
Става сочен и вкусен.

# 6
  • Мнения: 7 474
Има хитринки имааа:)))...Значи,измиваш дроба нарязваш(ако е от голямо жУвотно,а ако е пилешки няма нужда да се реже)),топваш в брашно и слагаш в загрята мазнина.Под капак!След като пусне водичка,добавяш 1 ч.ч. вино и пак захлупваш.Като остане на мазнина тогава солиш и ако искаш слагаш подправки.Солта се слага чак накрая иначе дроба става твърд(независимо какъв вид е:свински,агнешки,птичи.....)

И аз го правя така, само добавям и нарязан лук накрая да се задуши  Crazy

# 7
  • Мнения: 1 494
Аз пък слагам и малко водичка- става задушен и е по-мек и сочен. Лука го слагам 10-на минути преди края.

# 8
  • София
  • Мнения: 301
Дроба се нарязва на парчета.В купа се сипва студена вода и една кафена чашка оцет,слага се и дроба в купата, водата трябва да е достатъчно за да го покрие.ПРЕСТОЯВА ПОЛОВИН ЧАС,ОТЦЕЖДА СЕ ХУБАВО ОТ ВОДАТА.Овалва се в брашно/може обикновенно,царевично или галета/.Избържва се от двете страни
Става сочен и вкусен.
Мъжа ми го прави по абсолютно същия начин Peaceсамо добавя и чесън,става невероятно вкусен и сочен Heart Eyes

# 9
  • варна
  • Мнения: 220
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.

# 10
  • sandanski
  • Мнения: 109
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet

# 11
  • варна
  • Мнения: 220
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
Ще се изпробва на всяка цена . Хем си знаех че има мами които могат да ми отговорят на този въпрос  хем все нещо ме спираше.  newsm73
Благодаря на всички   bouquet
За тази рецепта гарантирам-забравила съм да пиша,че се соли след като се изпържи---------------чакам да ми кажеш дали си доволна.

# 12
  • гр.Варна
  • Мнения: 678
Аз пък първо си го мариновам
Измивам го хубаво,нарязвам го на желаните парчета и слагам в тенджера.Черен пипер,2 с.л. горчица,малко соев сос,1 чаша червено вина,малко олио и лимонов сок.Захлюпвам капака и слагам в хладилника за няколко часа. След това дроба с маринатата изсипвам в тефлoнов тиган или тенджера и пържа.Накрая слагам лука и солта.

Пожелание по време на пърженето може да се прибави малко вода.

Последна редакция: ср, 19 дек 2007, 10:12 от Пепито

# 13
  • Тайна, майна
  • Мнения: 233
Нарязваш си го ,посоляваш го с хлебна сода хубаво.Престоява 15-20 минути ислед това го изплакваш и отцеждаш.Овалваш го в брашно и го пържиш.Така и на другия ден ще е мек.Опитай няма да съжаляваш.
И вкъщи така го правим....

# 14
  • София
  • Мнения: 5 001
Абе все чета в тая тема,че слагате сода на дроба...Е,не остава ли соден вкус...Все ми се струва гадничко... Sick Или има някоя тайна?

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт