Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Мнения: 971
Имам един такъв малко объркан въпрос. От около 2 седмици захранвам малкия бебчо. Обаче ние се храним на поискване и някой път не става да спазя часа и храненето с пюре отива чак към 15-16-17 часа след обяд, зависи как е заспал малкия. Да де ама в период от 6 до 9 часа не се храни добре след това. Например вчера яде около 12:30 часа,сука около 15:00 часа и след това до 21:00 не пожела да яде но въпреки всичко пак хленчеше, а на опитите да го поставя на гърдата следва едно опъване, ужас, просто си правя извода че не е гладен (обикновено така се държи като не му се яде). Та въпроса ми е няма ли да е по добре да го нахраня към 18-19 часа вечерта с пюре и след като го изкъпя към 21,30-22,00 часа да суче колкото суче и да спинка. Грешно ли е? Пречи ли на стомахчето че ще му въведа вечерта новата храна? Обикновено след като е ял пюре спинка като къпан следобед.

# 1
  • София
  • Мнения: 2 633
Нова храна се въвежда до обед,за да може ако има алергична или друга реакция да се прояви през деня и да може да се реагира.По-добре давай пюрето сутрин,на първите хранения,отколкото вечер.

# 2
  • Варна
  • Мнения: 1 044
Dogma Probe  е абсолютно права, че нова храна се дава преди обед, за да се изчака евентуална нежелана реакция, за да не се нарушава вечерния сън. Обаче при ПЗ има едно много хубаво правило, което на мен много ми помогна да накарам злоядото си дете да замести сукането с нещичко по-различно-давах новите храни, и въобще повечето твърди храни във времето, когато и двамата с малкия сме в добра кондиция, и имаме кеф, а именно-вечерята-всички сме на масата, Мартин проявяваше тъкмо тогава някакъв интерес към храната...

# 3
  • София
  • Мнения: 5 184
Според мен няма проблем да се дава храна, която вече е въведена и си видяла, че няма алергична реакция към нея. Но за първо въвеждане мисля, че все пак е по-добре преди обед (или на обяд), за да се следи за евентуални реакции (въпреки че само в тежки случаи те се появяват веднага, но все пак е по-добре да се внимава).

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт