Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 18 дек. 2007, 18:05 ч.

мезета с маринована риба - Сельодка в шуба

  • 5 774
  • 6
  •   1
Отговори
  • Мнения: 6 395
Сельодка в шуба
рецепта за традиционно руско ястие, лесно за приготвяне и много ефектно
Сельодката, по света е позната и като херинга

Продукти

1/2 кг сельодка солена /маринована/ - може да се замени с "перла" /цаца - солено маринована/
6 картофа
2 големи моркова
4 глави червено цвекло
2 кромид лук
1 опаковка (200 г) майонеза

Картофите, морковите и цвеклото се сваряват, обелват и настъргват по отделно. Цвеклото задължително трябва да се изцеди много добре.
Овкусяват се леко със сол.
Лукът се нарязва на ситно, рибата също и се омесват в едно.
В голяма плоска чиния или поднос се правят слоеве - рибата с лука, отгоре картофи, отгоре моркови, отгоре цвекло намазва се обилно с майонеза. На финала се поръсва с настърганите яйца.

Друг вариант за редене е в дълбок съд се редят поне на 2 слоя картофи, риба, лук, яйца, моркови, цвекло, майонеза, като горните слоеве цвекло и майонеза се провят по-дебели.

Отделните слоеве може да се разделят с майонеза и при двата варианта.

Оставя да престои няколко часа, най-добре за един ден в хладилник, за да се смесят добре вкусовете. Реже се и се сервира като торта
Да ви е вкусно!



# 1
  • Мнения: 6 395
Фаршировани яйца

Много просто и много вкусно мезе.
Сваряват се 5-6 яйца до твърдо. Обелват се и се разрязват внимателно на половинки. Желтъкът се изважда и се смесва с рибна консерва без домати /желателно шпроти/ и майонеза. Сместа се напълва обратно в яйцата, които по желание се украсяват със стръкче магданоз или къдрава стружка от морков.

# 2
  • Sofia
  • Мнения: 7 168
  Обожавам Сельодка в Шуба!Прекрасно съчетание на сладникавия вкус на морковите и цвеклото със солено-лютивия на сельодката и лука!
   Само че,никога не съм я правила с яйца.... newsm78   Но знам,че доста хора така я правят. Simple Smile

# 3
  • София
  • Мнения: 3 635
Аз я правя тази салата, само че нареждам в йенска купа и се виждат пластовете отстрани - много е вкусна.

# 4
  • Високо в планината на изобилието
  • Мнения: 178
И аз я правя редовно,но задължително мариновам лук в малко количество оцет.

# 5
  • Мнения: 6 395
и аз слагам на лука оцет, ама ние много оцет ядем вкъщи...

# 6
  • Мнения: 1 483
Страхотно нещо е това.И аз не слагам яйца,но слагам оцет върху лука.

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт