Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6 395
Сельодка в шуба
рецепта за традиционно руско ястие, лесно за приготвяне и много ефектно
Сельодката, по света е позната и като херинга

Продукти

1/2 кг сельодка солена /маринована/ - може да се замени с "перла" /цаца - солено маринована/
6 картофа
2 големи моркова
4 глави червено цвекло
2 кромид лук
1 опаковка (200 г) майонеза

Картофите, морковите и цвеклото се сваряват, обелват и настъргват по отделно. Цвеклото задължително трябва да се изцеди много добре.
Овкусяват се леко със сол.
Лукът се нарязва на ситно, рибата също и се омесват в едно.
В голяма плоска чиния или поднос се правят слоеве - рибата с лука, отгоре картофи, отгоре моркови, отгоре цвекло намазва се обилно с майонеза. На финала се поръсва с настърганите яйца.

Друг вариант за редене е в дълбок съд се редят поне на 2 слоя картофи, риба, лук, яйца, моркови, цвекло, майонеза, като горните слоеве цвекло и майонеза се провят по-дебели.

Отделните слоеве може да се разделят с майонеза и при двата варианта.

Оставя да престои няколко часа, най-добре за един ден в хладилник, за да се смесят добре вкусовете. Реже се и се сервира като торта
Да ви е вкусно!



Цитирай


Мнения: 6 395
Фаршировани яйца

Много просто и много вкусно мезе.
Сваряват се 5-6 яйца до твърдо. Обелват се и се разрязват внимателно на половинки. Желтъкът се изважда и се смесва с рибна консерва без домати /желателно шпроти/ и майонеза. Сместа се напълва обратно в яйцата, които по желание се украсяват със стръкче магданоз или къдрава стружка от морков.
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 140
  Обожавам Сельодка в Шуба!Прекрасно съчетание на сладникавия вкус на морковите и цвеклото със солено-лютивия на сельодката и лука!
   Само че,никога не съм я правила с яйца.... newsm78   Но знам,че доста хора така я правят. Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз я правя тази салата, само че нареждам в йенска купа и се виждат пластовете отстрани - много е вкусна.
Цитирай

Високо в планината на изобилието

Мнения: 166
И аз я правя редовно,но задължително мариновам лук в малко количество оцет.
Цитирай


Мнения: 6 395
и аз слагам на лука оцет, ама ние много оцет ядем вкъщи...
Цитирай


Мнения: 1 483
Страхотно нещо е това.И аз не слагам яйца,но слагам оцет върху лука.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.