«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

«дравословни проблеми и профилактика
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-114 от 114 отговора


ћнени€: 191
ћиналата зима ме бол€ таза от към десни€ крак,но не можах да си направ€ рентген,защото кърмих, но преди 2 седмици ме забол€ страшно крака и едвам стъпвам на крака си и не мога да сп€ нощно време и си направих рентген/вече не кърм€/ и се оказа ,че ми растели шипове и не знам чувала съм,че не се лекуват и страх ме хваща така ли ще ме боли вс€ка зима това е ужас то и на работа как ще ход€ не знам.
ћол€ ако знаете н€какво лечение мол€ да споделите Praynig
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 693
јз имам на врата и пон€кога ме бол€т. ’од€ на физиотерапи€, пон€кога се повли€ва, друг път-не. «ависи дали на добър ще попаднеш. —коро мисл€ да пробвам и акупунктура, казват, че помагало. ƒано се включи н€кой с повече опит. ј при невролог ходи ли? ƒали са само шипове?
÷итирай

¬арна

ћнени€: 334
ѕреди н€колко години ме болеше ужасно д€сната пета, чак ми се схващаше цели€ крак от болка. ќт рентгена се установи, че ми расте шип с неверо€тни размери - както каза док - като на сто годишна баба.  Ќа въпроса с какво да лекувам, отговорът беше, че каквото и да прав€ ефекта ще е никакъв /само обезбол€ващи, ама аз се дърпах/. ѕоследва въпрос - все така ли ще боли??? и съответни€ отговор - Ќе! ѕо-лошо ще става! «а съжаление док. се оказа прав. ћазах с какви ли не мазила и чудодейни рецепти, но освен да ми падне кожата на петата друго не се случи. «а около 2 години шипът порасна и си намери м€сто, та сега не боли толкова силно или поне аз свикнах с болката и не му обръщам внимание. ћиналата година /б€х още бременна/ започна да расте шип и в другата пета - нали тр€бва да има равновесие в природата.Ќищо не се пробвах да прав€, просто изчаквах да си израсте и да си намери м€сто. —ега си имам "токчета". Ќапомн€т за себе се в лошо и влажно време, но не обръщам внимание - на кого по-напред на децата или на н€какви си шипове... “ова е мо€ опит до момента, но ако откриеш вълшебното лекарство сподели  Praynig ще съм ти много благодарна. ∆ела€ ти успех   bouquet
÷итирай

—офи€

ћнени€: 146
—амите шипове са костни образувани€, и може в гореописаните случаи не винаги да се касае за това. Ћечението на ошип€ването по радикален начин, било на ши€та или на краката, или на други части на т€лото, е доста трудно. “ова обаче което непосредствено безпокои пациентите е болката и други горе изброени симптоми, за премахването на които се използва както иглолечение, така и билкови формули, които не само лекуват симптомите, но и дон€къде омекот€ват и УразграждатФ шиповете, но т€хната употреба тр€бва да е продължителна.

¬ масови€ брой от случаите симптоматиката на ошип€ването може да се овладее и само с акупунктура.

¬ижте и това:

http://www.geocities.com/tv_medic/STATII.htm#_Toc183678923
÷итирай

UK, Harlow/—офи€

ћнени€: 7 669


    —лед контузи€ на тренировка и катастрофа имам тежко гръбначно увреждане.Ќа яћ– се вид€ха много шипове, но лечение н€ма.ѕон€кога бол€т много, но вече свикнах с болката, н€ма друг начин.
÷итирай
јз приготв€м едно лекарство-50 милилитра йод с 20 таблетки аналгин.јналгина тр€бва да се разтопи добре , маже се с тампон в продължение на н€колко дни.÷апа дрехите, но облекчава болката.
÷итирай

Sofia

ћнени€: 8 053
» аз имам шип на петата за съжаление и на мен ми казаха, че лечение н€ма.
÷итирай

¬арна

ћнени€: 261
«а лечение на шипове вчера научих рецепта от народната медицина, с ко€то баща ми си е излекувал шипове на гръбначни€ стълб и реших да ви € сподел€, тъкмо вид€х темата тук.

ћ€стото се намазва предварително с олио, настъргва се хр€н и се налага за половин час. —лед това се маха и се почиства със салфетка без да се мие. ѕроцедурата се прави в продължение на десет дни.

¬ момента вече н€ма болки в гръбначни€ стълб. ћайка ми ми об€сни, че хр€нът просто изсушавал шиповете. ∆ела€ ви успех и дано се отървете от шиповете! Hug
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 140
» аз зна€ един малко абсурден лек, ама поне н€ма да навреди. ѕрав€т се компреси с отработено моторно масло.
÷итирай

в мъжки прегръдки

ћнени€: 3 541
—векърва ми много се оплакваше преди седмица то шипове и аз една вечер като се вид€х в чудо й дадох един крем против тендовагинит - дип рилииф. ћаза се н€колко дни докато почнат лекарите да работ€т след празниците но сега казва че й е минало и н€ма да ходи на лекар.
ћоже би помага за обезбол€ването им а заедно с масажа шипа се намества и не дразни. 
÷итирай
ќт н€колко месеца ме боли н€къде навътре под кокалчето, което се намира отзад на стъпалото точно  над л€вата пета. Ѕолката е най- силна сутрин след ставане или когато кракът се раздвижва, след като по-дълго е бил в покой. ƒали това е шип и на какъв лекар тр€бва да отида? ѕредварително ви благодар€!
÷итирай

¬ тъмната гора.

ћнени€: 1 123
јз да попитам, тези, които са с шипове на врата, боли ли ги главата?  аква е болката?
јз имам шипове на врата и надолу по прешлените на гръбначни€ стълб и ме боли главата, врата, рамото, гърба отл€во ми се схваща и болката е като, че ли нещо всеки момент ще се скъса. Ћошото е, че ме боли и главата вл€во, челюста вл€во...и винаги, когато времето се застуди много или понастина в тази област. ќблекчава ме топличкото - масаж, слагам шал и лента дори, когато съм си вкъщи, чувствам се значително по-добре.
÷итирай


ћнени€: 1 984
а ходихте ли на преглед при ревматолог? а при ортопед?
÷итирай
јз не съм ходила още на преглед. “очно затова се интересувам на какъв лекар тр€бва да отида при тези оплаквани€.
÷итирай


ћнени€: 1 945
ћмммм да и аз съм с шипове по гръбначни€ стълб. Ћекарката каза, че тр€бва да имам посто€но физическо натоварване /като гимнастика/ и да ход€ на балнолечебни курорти. јма мол€ не на мене ти€  Crossing Arms като стана баба ще ход€, сега не ми се стъпва там  Mr. Green

“ъй това за компресите с хр€н е много интересно, ще си го запиша и виж н€вгаш мога да го пробвам. Ќека дам и аз сво€та лепта към рецептите от "народната медицина", но държа да подчерта€, че не съм го пробвала. –ецептата ми € каза позната възрастна дама.

“а вземате 5 €йца /пресни и домашни/. «аливат се със сока на лимони докато хубаво се покри€т. сто€т така, като всеки ден леко се разклащат. ¬ крайна сметка сока от лимон стоп€ва черупките на €йцата. ќстават €йцата в ципите си. ¬ад€т се много внимателно и се хвърл€т. Ћимона с разтопените черупки се пие по една лъжица в хладка вода преди храна като се бърка преди прием. ћожете да го подслаждате. ѕрави се 10 дни почива се 10 дни и после пак и пак се почива и пак докато изчезнели шиповете. ¬Ќ»ћјЌ»≈! √астрити и €зви много €ко ще реагират на лимона на гладно!
÷итирай


ћнени€: 191
’одих на невролог и той ми каза,че имам и дископати€ шиповете нищо не били Crying or Very sad
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 693
’одих на невролог и той ми каза,че имам и дископати€ шиповете нищо не били Crying or Very sad
 офти. ј как те диагностицира?
÷итирай


ћнени€: 461
ѕробвай със скенар терапи€.
«нам, че има в —офи€ и ¬арна. ¬иж за повече инфо в нета.

ѕринципът е на електро-магнитно въздействие на определени точки в организма. “ова е разсекретена, руска, военна технологи€, базирана на методите на източноазиатската медицина.
Ћекуват се широк кръг забол€вани€ без онкологични в напреднал стадий, тежки психически забол€вани€ и пациенти с пейсмейкъри.

ј последното, което четах за шиповете е, че се дължат на нарушена обм€на на калци€ и електролитите в организма.
јз съм доволна от терапи€та. ¬ началото има леко влошаване на общото състо€ние, понеже лечението представл€ва обща детоксикаци€ на организма като ц€ло. —лед това настъпва трайно подобрение - постепенно болките отшум€ват, на мен ми се изправи и стойката на стари години Mr. Green и най-вече се подобр€ва жизнени€ тонус.
/ќсвен това се активира собствената имунна защита срещу вируси на ќ–«./
 ато вс€ка терапи€ при костно-ставни и неврологични болки е желателно да се "пази топлото", докато тра€т процедурите и да се използват подход€щи за диагнозата, дълбокопроникващи гелове и мазила. 

 ÷итирай


ћнени€: 191
—амо с преглед  определи че имам и  дископати€
÷итирай
имам шипове на врата и гърба
÷итирай


ћнени€: 705
ќще една бабина рецепта за шипове:
1 супена лъжица свинска мас
1 с.л. морска сол
1 с.л. нафталин
гладка еднородна смес
компрес-вестник,парцал,найлон
—пи се ц€ла нощ.
÷итирай

ѕловдив

ћнени€: 410
опитай с лазер процедури!
÷итирай


ћнени€: 7
ўом отсега имате шипове - как ли ще се чувствате след 10,20 години ? Ќе отлагайте - ходете на минерални бани и физиотерапи€ ..или масаж.
÷итирай

бургас

ћнени€: 129
ћомичета да ¬и попитам......понеже и аз имам съмнени€ за шипове дали е точно това.«апочва се с лека болка на д€сната плешка и за 2 часа наи-много болката тръгва по тила и немога да си наведа главата над€сно. олкото повече ме масажират вкъщи става по зле.ћинали€ път се беше стигнало до там,че неможех да помръдна и ми помагаха да стана от леглото.ƒнес ми се случва за 3-ти път.ѕърви€т път болката ме държа 10 дни,втори€ по малко понеже пих болкоуспоко€ващо,а сега незнам колко дълго ще е но болката е ужасна.
÷итирай


ћнени€: 262
пиги според мен т€оите болки са по-скоро радикулитни-ако имаш остра болка(като те натиснат там все едно иглички ти вкарват),значи е така. Ѕолката от шипове е по-скоро като вае едно главата ти е в менгеме,поне при мен е така.
 ј н€кой,който има шипове във врата оплаква ли се от световъртеж?»мам непоносин сетовъртеж и лекарите се оправдавт с шиповете. newsm78
÷итирай


ћнени€: 1
аз имам шипове във врата и също имам ужасен световъртеж.„ак ми се повдига от него,а в същото време изпитвам вълчи глад.» наистина главата ми е като в менгеме.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 693
аз имам шипове във врата и също имам ужасен световъртеж.„ак ми се повдига от него,а в същото време изпитвам вълчи глад.» наистина главата ми е като в менгеме.
ј изследвани€? ƒиагноза?
÷итирай


ћнени€: 24
¬ Ѕанк€ има една лекарка ко€то прави масажи и лекува от шипове,мускулни и др неща.¬зима евтина и помага.Ќа баща ми му оправи шиповете,а той ги имаше от много години.
÷итирай
«дравейте, мами!
»скам и аз да сподел€ мо€т опит при шипове на петите и на врата. «а шиповете на петите ми предписаха меки стелки за пети, които се продават в √орна бан€ в специализираната санитарна аптека и са по номера-общо 3 различни номера. ”добни са, но за съжаление не могат да се нос€т с отворени обувки през л€тото. «а шиповете на врата ми приложиха лазарна терапи€, ко€то облекчи силните болки в гърба, които получавах. ”спех на всички в борбата с тези забол€вани€!
÷итирай


ћнени€: 6 461
» аз съм в кюпа.
»мам шипове на врата .
ѕравиха ми доплер и от там стана € €сно.
ѕолучавам световъртежи и пи€ хапчета при нужда.
ћисл€ да си направ€ скенер.
÷итирай


ћнени€: 6 461
ѕрегледайте тази тема

http://www.puls.bg/forum/viewtopic.php?f=52&t=4166
÷итирай

—офи€

ћнени€: 946
здравейте, и аз да кажа нещо изпитано което знам , че на 100% действа, но тр€бва посто€нство. “ака , майка ми преди 3 год. и откриха шип в петата (т€ е мед.сестра и работата и е да седи по ц€л ден на крак), ходи по какви ли не процедули, на лазер и на какво ли още не, даже си купи лазер за да си ги прави процедурите в къщи два пъти дневно, но нищо не помага. “огава от нейното село н€каква съседка разбрала и и казала , че шип може да се стопи само с оцет и листа от пр€сно зеле. ѕроцедурата е следната: в продължение на 6 месеца вс€ка вечер майка си правеше нещо като компрес от две цели сурови зелеви листа, напо€ваше ги обилно с оцет (без значение какъв), и си ги налагаше на петата, като ги ст€гаше с ластичен бинт. Ќа сутринта ги маха и така вс€ка вечер........ Ќ€ма да ви описвам каква смрад беше  Sick Sick Sick , просто на моменти ми е идвало да повърна, а миризмата се носеше из ц€лата къща, но нали т€ в€рваше , че това ще и помогне и ние останалите търп€хме.  акто и да е, след 6 месечното лечение отиде на ренген и доктора не можеше да пов€рва, цели€т шип се беше стопил и го н€маше. ƒаже и направи 2ра снимка за да се увери , че нещо не е сбъркал, но го н€маше. ѕрати€ и на още два рентгена в други болници и резултата беше същи€. » така до ден днешен т€ не се е оплаквала от по€вата на шип.
ƒано да съм ви помогнала  bouquet
÷итирай
»злекувах шиповете на врата и гърба и гонартроза в коленете.
 Х — чист ≈тилов спирт 95 %.
 Х  упете си от 1 литър, ще ви е необходимо достатъчно количество.  ¬ечерта си легнете по корем, облечена в пижама с €ка. «алейте врата и гърба със спирта, така че да се намокри пижамата, покрийте се със завивката и си заспете спокойно. ўе се събудите суха, чиста и без болки. ѕовторете процедурата докато болката отшуми.
 Х
 Х ѕреди процедурата с етилов спирт третирайте с  рем "Vitassin". Ћекува »Ў»ј—, ј–“–»“, Ў»ѕќ¬≈ - облекчава болката, раздвижва болни€ участък. ѕрилага се външно с намазване и масаж н€колко пъти дневно, или се прави пластир, който стои на болното м€сто посто€нно. ѕластирът се смен€ на всеки 24 часа. ƒопълнително може да се използва Ѕ–≈… Ц билка при шипове. »зчистват се добре корените, смилат се на машинка и се смесват със свинска мас, държи се върху болното м€сто, докато защипе. Ўиповете се стоп€ват.

 Х ¬ътрешно: половин час преди €дене - се взема 1 ч. л. замразен Vitassin.
 Х
 Х ќт »нтернет www.google.bg приложих рецептите от страницата " „ерната р€па помага при гонартроза"

 Х ¬ 50 ml йодна тинктура се разтвар€т 5 таблетки аналгин до пълното разтвар€не на лекарството. Ўишето се разклаща и се маже болното м€сто.

 Х ≈дна настъргана черна р€па и 1 литър б€ло вино се слагат в затворен съд. –азклаща се в продължение на 15 дни, след което се прецежда.
¬с€ка сутрин на гладно се пие по 1 винена чаша от напитката. »зпиват се 2-3 бутилки, след което се прави пауза от 3 месеца и пак може да се повтори до пълно излекуване.

 Х Armax (јрмакс) - електро-колоидно сребро. ѕоръчайте в www.google.bg
 Х ¬ъншно приложение върху даден участък: «асегнати€ участък се покрива с напоена с ј–ћј —  марл€ или памук и се остав€ докато изсъхне. “ова тр€бва да се повтар€ н€колко пъти на ден, докато симптомите започнат да отшум€ват, плюс още 3-4 дни след облекчаване или изчезване на симптомите. ѕоръчайте сво€ "јрмакс" сега, като натиснете “” 
 Х ¬ътрешен прием през устата:                                                                              
 "Ћечебни дози": 1 супена лъжица в чаша вода _ 3 пъти дневно по време на €дене.
 "ѕрофилактични дози": 1 супена лъжица (15 мл) или 3 микрограма / кг тегло ј–ћј — дневно, особено през есенно-зимни€ и зимно-пролетни€ сезон.
 Х
 Х ≈дновременно приемайте Д“ибетска пречистваща смесФ . Ћечението е напълно ефективно и не предизвиква странични ефекти и алергии.
 Х
 Х ≈дновременно с тибетската смес приемайте и рецептата на д-р ’улда  ларк. —лед всеки прием болката намал€ва. ѕотърсете € в www.google.bg на тема:
   Х  ѕаразити в т€лото.
   Х  ѕаразити. Ћек за всички видове рак.
”спех. ¬€рвайте и ще успеете! јз усп€х при допълнително забол€ване двустранна ’ќЅЅ.
÷итирай

 азанлък

ћнени€: 161
≈то още една рецепта за шипове от народната медицина.ћайка ми има шипове на врата и е с посто€нно главоболие.—коро проведе това лечение - 5 нощти подред топи едини€ крак във воден разтвор на боракс,след което слага на петата половин глава кромид лук  намазан с боров катран./купуват се от аптеките/ рака се превързва с бинт и престо€ва ц€лата нощ.тази працедура се повтар€ 5 нощти ,следва 5 нощти почивка и после отново 5 нощти само ,че на други€ крак.
÷итирай


ћнени€: 19
1 година им тр€бваше на бургаските да разберат че болките в краста ,гърба , и схващането на десни€ крак не са шипове . —лед н€колко прегледа ,ренгенови снимки , физиотерапии,инжекции и хапове продължили€ кошмар повече от 1 година реших да отида на повторен преглед геникологичен /предни€ го правих н€колко месеца преди това / че исках да кажа като ме прегледаха прокърв€х и генеколожката ме прати на видиозон на него вид€ха - киста на л€в €ичник и десен почти неработещ бъбрек и уретер който задържа урина .  азаха ми да си направ€ скенер на малък таз и като го направих излезе -“умор в матката който е € надул и така т€ притиска уретера и така бъбрека ми отива на кино . ’одих в —офи€  и след 20 дена ми е операци€та . “ака, много се  разприказвах мисълта ми е ако усетите че при болки в кръста или гърба след лечение дълго н€ма резултат направете си скенер -100 лв . скапо е ако е за друго , но не и за здравето .
÷итирай


ћнени€: 2 094
» аз страдам много от шипове , имам страхотен световъртеж ! ћол€ н€кой да каже нещо което не мирише !Ќ€кой ходил ли е на лазер ?
÷итирай

ѕод синьото небе и топлото слънце...

ћнени€: 505
1 година им тр€бваше на бургаските да разберат че болките в краста ,гърба , и схващането на десни€ крак не са шипове . —лед н€колко прегледа ,ренгенови снимки , физиотерапии,инжекции и хапове продължили€ кошмар повече от 1 година реших да отида на повторен преглед геникологичен /предни€ го правих н€колко месеца преди това / че исках да кажа като ме прегледаха прокърв€х и генеколожката ме прати на видиозон на него вид€ха - киста на л€в €ичник и десен почти неработещ бъбрек и уретер който задържа урина .  азаха ми да си направ€ скенер на малък таз и като го направих излезе -“умор в матката който е € надул и така т€ притиска уретера и така бъбрека ми отива на кино . ’одих в —офи€  и след 20 дена ми е операци€та . “ака, много се  разприказвах мисълта ми е ако усетите че при болки в кръста или гърба след лечение дълго н€ма резултат направете си скенер -100 лв . скапо е ако е за друго , но не и за здравето .
”спешна операци€ и възможно най-добър изход от не€! fingerscrossed Clover
“ака..за шипове по принцип лек н€ма,само временно облекчение.«апочват да бол€т, когато се размест€т и спират,когато си направ€т ново м€сто..пон€кога притискат нерв в зависимост от локализаци€та си,но н€ма как да изчезнат щом вече са се по€вили.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 310
1 година им тр€бваше на бургаските да разберат че болките в краста ,гърба , и схващането на десни€ крак не са шипове . —лед н€колко прегледа ,ренгенови снимки , физиотерапии,инжекции и хапове продължили€ кошмар повече от 1 година реших да отида на повторен преглед геникологичен /предни€ го правих н€колко месеца преди това / че исках да кажа като ме прегледаха прокърв€х и генеколожката ме прати на видиозон на него вид€ха - киста на л€в €ичник и десен почти неработещ бъбрек и уретер който задържа урина .  азаха ми да си направ€ скенер на малък таз и като го направих излезе -“умор в матката който е € надул и така т€ притиска уретера и така бъбрека ми отива на кино . ’одих в —офи€  и след 20 дена ми е операци€та . “ака, много се  разприказвах мисълта ми е ако усетите че при болки в кръста или гърба след лечение дълго н€ма резултат направете си скенер -100 лв . скапо е ако е за друго , но не и за здравето .

—тискам палци за операци€та.¬€рвам, че ще е успешна. Hug
ѕо темата-доколкото знам излекуване н€ма, само временно облекчение. акто и други потребителки са посочили в народната медицина има много рецепти, нищо не пречи да се пробват.
÷итирай
ћайка ми и откриха шипове в петата.ћол€ ако н€кой знае нещо да пише.Ѕлагодар€ предварително
÷итирай


ћнени€: 391
„ети по нагоре в постовете.
÷итирай
ћЌќ√ќ ≈‘» ј—Ќќ » »«ѕ»“јЌќ —–≈ƒ—“¬ќ ѕ–» ЅќЋ » ќ“ Ў»ѕќ¬≈ ,ј ћќ∆≈ Ѕ» » “я’Ќќ“ќ —“ќѕя¬јЌ≈ —≈ ѕќЋ”„ј¬ј —Ћ≈ƒ ѕ–ќ¬≈∆ƒјЌ≈ Ќј 7-10 ѕ–ќ÷≈ƒ”–». —ћ»Ћј“ —≈ 3  √. „≈–¬≈Ќ» ƒќћј“» .«ј“ќѕЋя“ —≈ Ќј  ќ“ЋќЌ » —≈ ƒќЅј¬я“ 2  √. ћќ–— ј —ќЋ.ЅЏ– ј —≈ ƒќ ј“ќ —≈ –ј«“ќѕ» —ќЋ“ј.ћј’ј—≈ ќ“  ќ“ЋќЌј » —≈ ќ—“ј¬я ƒј —≈ ќ’Ћјƒ»  ƒќ 37 √–јƒ”—ј(“Џ–ѕ»ћј “≈ћѕ≈–ј“”–ј «ј “яЋќ“ќ)   »—Ќј“ —≈ —“ЏѕјЋј“ј 10-15 ћ»Ќ”“». —Ћ≈ƒ  ќ≈“ќ —≈ »«ѕЋј ¬ј“ — ¬ќƒј »«¬ЏЌ Ћ≈√≈Ќј .Ќј —Ћ≈ƒ¬јўј“ј ¬≈„≈– ѕ–ќ÷≈ƒ”–ј“ј —≈ ѕќ¬“ј–я » “ј ј ƒќ ј“ќ ќ“«¬”„ј“ ќѕЋј ¬јЌ»я“ј ќ“ ЅќЋ » ¬ ѕ≈“»“≈. “ј ј ѕ–»√ќ“¬≈Ќј“ј —ћ≈— ћќ∆≈ ƒј —≈ —Џ’–јЌ» Ќя ќЋ ќ ƒЌ».”—ѕ≈’! Ў»ѕќ¬≈“≈ Ќ≈ —ј  ќ—“Ќ» ќЅ–ј«”¬јЌ»я , ј Ќј“–”ѕјЌ» —ќЋ»
÷итирай

varna

ћнени€: 676
Ўиповете н€ма как да се премахнат,но симптомите,до които вод€т могат да се редуцират с подход€ща медикаментозна терапи€,както и с физиотерапи€.
÷итирай


ћнени€: 21
здравеите откакто искарах бременноста започна едно пукане в двете ми колена.мислех че не е нищо сериозно и така изкарах 4 год.днес отидох на лекар.направиха ми ренгенова снимка и се оказа че имам шипове.чак др. седмица ще ход€ на ортопед.много се над€вам да ми каже нещо по различно че като чета какво сте писали и направо се плаша.ще пробвам и н€кой от вашите илачи.
÷итирай

√аброво беше, сега —офи€

ћнени€: 115
„етете в "«давен център ƒј–" за шиповете (там е истината).
÷итирай

—офи€

ћнени€: 215
«дравейте, аз също имам шипове на врата, вие ми се св€т, от време на време ме боли врата, но от н€колко дена имам леко изтръпване на кутрето на л€вата ръка.
Ќ€кой има ли такива симптоми, притесн€вам се да не е нещо друго Crying or Very sad

ј за рецептите, баба ми ми каза за карамфил (от аптеките) и зехтин. —вар€ва се на водна бан€ карамфила, след това се маже м€стото със зехтин и се слага, като компрес карамфила. ќще не съм го пробвала Hug
÷итирай

√аброво беше, сега —офи€

ћнени€: 115
„етете в "«давен център ƒј–" за шиповете (там е истината).

—веки го е писала ... аз съм млада за шипове  Party
÷итирай
здравейте ,аз също имам шипове на прешлените на гърба ,много боли .но правих гимнастика известно време и ми мина
÷итирай


ћнени€: 1 859
ќт толкова рецепти се чуд€ ко€ ли ще е най-ефикасна за моите шипове на прешлените?  ато че ли тази с хр€на ми се струва добра?
÷итирай


ћнени€: 204
ј–Ќ» ј- крем-немско производство. ѕродава се в аптеките. ћного мами предполагам го ползват, ако детенце се удари- не се по€в€ват синини и болката изчезва.
 јз лично го взех за малки€, след като си удари кол€нцето, но започна да го ползва и баба ми, ко€то е с шипове- определено е доволна.
÷итирай
ћо€та майка от н€колко седмици има много силни болки в таза предполага че са шипове.—поменахте нещо за доплер апарат -на него как се разбира че имаш шипове.ѕреди години скъсах мускулни влакна но първата диагноза беше тромб и ме гледаха на такъв апарат
÷итирай


ћнени€: 145
за шипове на петата лекуват се със крем мас+ невен:
¬земаш пресен невен(тъкмо сега му е сезона) слагаш го в разтопена мас колкото поеме малко ври на котлона, махаш го от котлона и го остав€ш така  да постои известно време, преди да започне да се сгъст€ва се цеди.....—ъхран€ва се в хладилник може да мажеш когато се сетиш на 100% лекува шипове на петата....може да помага и за други шипове, но тези на петата ги и лекува, изчезват
÷итирай


ћнени€: 2
«дравеите, и аз да се намес€ в темата виждам че много хора имат тези прословути шипове. ћо€та свкърва и т€ има шипове и вс€ка зима и при по-студено време или ветрец страшно много € бол€т има ги на шиините прешлени лекарите казват че не се лекувеват, но грешат! »ма лечение за шипове прочетох в интернет вследствие на какжо се получават, ето какво открих:
"ѕричини за забол€ването
ќсновните причини за това забол€ване са неправилно хранене, изкрив€ването на гръбначни€ стълб (сколиоза) и травмите. ƒруги фактори които засилват болестта могат да бъдат простудни забол€вани€ и нарушаване на обм€ната на веществата.
"
» това с храненето е много в€рно, забел€зах че все повече млади хора са болни дали от шипове дали от друго. » тогав разбрах за една компани€ ко€то предлага продуктите за изчистване на организма на клетъчно ниво и за захранване на организма на клетъчно ниво и свкървата ми сега използва тези продукти от 10 дена и вече усеща подобрение, нормализира кръвното си, от 10 дена н€маше главоболие от шипове и свали малко килограми. ѕотърсех в интернет и други хора ползвали тези продукти и открих доста които са ползвали и решили напълно проблемите с шипове и не само и много други даже страшни забол€вани€.  лючат е в нашето хранене, от там започва всичко.

“ака че ако искате наистена да решите проблемите си със здравето мога да ви помогна!

Ќ€мам нищо против бабени рецепти, но и свекървата ми ги е ползвала и за 10 години без резултат, а сега от н€какви 10 дена вече има подобрение Smile “ака че всичко е във вашите ръце Smile  ато цена тези продукти са много по-ефтени от всекакви иглотерапии, и масажисти и решават проблемите 100% Smile

може да ми пишите на пощата elenarybka@abv.bg ili ICQ 346884484
÷итирай


ћнени€: 6 461
«дравеите, и аз да се намес€ в темата виждам че много хора имат тези прословути шипове. ћо€та свкърва и т€ има шипове и вс€ка зима и при по-студено време или ветрец страшно много € бол€т има ги на шиините прешлени лекарите казват че не се лекувеват, но грешат! »ма лечение за шипове прочетох в интернет вследствие на какжо се получават, ето какво открих:
"ѕричини за забол€ването
ќсновните причини за това забол€ване са неправилно хранене, изкрив€ването на гръбначни€ стълб (сколиоза) и травмите. ƒруги фактори които засилват болестта могат да бъдат простудни забол€вани€ и нарушаване на обм€ната на веществата.
".............
—ъгласна съм с това мнение Peace

јз може да се каже,че намерих ключът Whistling
ќт около три месеца се отказах от месото.ѕозвол€вам си само риба.
«апочнах да прав€ йога упражнени€ .
»зхвърлих всички лекарства .
—ега се чувствам чудесно ... Very Happy
÷итирай
»ма лечение на шипове но се прав€т 3,4 процедури с апарат който се намира само в ѕловдив и е подобен по деиствие на литотриптера с който се разбиват камъни в бъбреците но излъчва освен ултразвук и звукови вълни. ≈то линка:

         http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=356256
÷итирай

¬ прегръдката на две малки ръчички

ћнени€: 208
Ќа м€стото на болката се слага изсушен тютюнев лист намазан с мед стои ц€ла нощ а на сутринта се мие с топла вода при нужда се повтар€ и на следващата вечер ћного помага  Peace
÷итирай
јми чувала съм да се търка всеки ден издадени€ шип с крушка ко€то е прегор€ла.
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
—лед н€колкогодишна борба с последиците от шиповете, открих сво€ начин на спасение от болките - пролет и есен физиотерапи€. ¬зимам си направление от личен лекар и прав€ цикъл процедури плюс масажи. “ъй като здравната каса ги редуцира до по 5 процедури, останалите 5 си ги доплащам, така че да имам 2 седмици терапи€. ќт физиотерапи€та са ми дали н€кои елементарни упражнени€ за гимнастика, които за съжаление не прав€ редовно, а са наистина ефикасни.
ќпитвала съм разни мазила, силни лекарства със странични ефекти и открих, че движението и профилактичното ходене на физиотерапи€ са моето спасение. ўом ме заболи главата, вратът и почне да ми изтръпва ръката - веднага отивам на масаж на шийна €ка и пи€ милгама или науралгин. —поред докторите, шипове не се лекуват, не се стоп€ват и не се оперират, просто свикваме да живеем с т€х и ги наместваме чрез гимнастика и масажи.
÷итирай


ћнени€: 133
«дравейте на всички! “ази седмица и аз ходих на лекар, защото получих на н€колко пъти световъртеж. Ќаправих снимка на рентген и доктора ми каза че от двете страни на врата имам шипове. —поред него световъртежа бил от т€х. »зписа ми бетасерк 16 и вече една седмица го пи€, но днес отново съм доста отпаднала и чувствам напрежение във врата и главата. ¬ие как се чувствате с този проблем тези дни, дали не е нещо от времето, много се притесн€вам, защото все си мисл€ да не е нещо по сериозно  Crying or Very sad  „ела съм в нета за доплер, какво показва той и кой тр€бва да ми го назначи?
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
Ќе знам какво е доплер и кой те е посъветвал за такова изследване. јко лекар€т е установил шипове, напълно възможно е да ти се вие св€т от т€х и да те бол€т вратът главата. Ўиповете могат да притискат кръвоносни съдове и да промен€т притока на кръв към главата, откъдето да се по€в€т проблеми. јз вдигам кръвно при "атака" на шиповете, например. Ќай-добре се консултирай с невролог, облекчението не идва бързо и иска време.
 акто писах по-долу, на мен най-много ми помага физиотерапи€та, особено масаж на шийната €ка.
÷итирай


ћнени€: 133
«дравейте! ћол€ н€кой да си каже мнението по това което ще напиша сега:  ѕрофилна графи€ на прешлените от цервикален д€л на гръбначен стълб. “елата на същите са с макаровидна форма, гладки и резки очертани€ и запазена костна структура. ћеждупрешленни дискови пространства запазени, наличие на ръбови нарастъци по предните и задните кантове на телата. «апазена шийна лордоза. ÷ервикална спондилоза  Ѕлагодар€ предварително  bouquet
÷итирай

varna

ћнени€: 676
√еринце,това означава,че имаш шипове в шиен отдел,т.е.нищо страшно и фатално.“ова е нещо,което го има всеки втори човек. bouquet
÷итирай


ћнени€: 133
Ѕлагодар€ ти много. —амо рентгенолога ми го каза и ме посъветва човека да отида на невролог. ќтидох но май жената нищо не разбираше. ѕогледна ми снимката и нищо не каза. јз и казах какви са ми оплаквани€та, че имам световъртеж на моменти, че ми се замъгл€ва погледа, започва да ми се повръща. “€ само каза "ƒа" и ми изписа гинкогард за урос€ване. Ќ€мам силни болки, но това напрежение във врата и в главата и това гадене ме побъркват. Ќормално ли е да е от шиповете?
÷итирай

varna

ћнени€: 676
√ери,наистина е добре да отидеш първо на добър невролог,който обаче се занимава и с доплерови изследвани€.ѕри тези симптоми,които описваш,шиповете може би притискат артериите,които кръвоснабд€ват мозъка.ѕолучава се по- малко приток на кръв в мозъка и оттам-световъртеж,шум в ушите,главоболие.јко се установи с доплерово изследване точно това,се пи€т съдоразшир€ващи и подобр€ващи кръвотока препарати.ѕаралелно се прави задължително курс физиотерапи€!
÷итирай


ћнени€: 19
купувате и от аптеката с€ра на прах и вечерта си измивате добре краката , натупвате със с€рата стъпалата , отгоре после обувате чорапи и така спите гаранци€та болката отшуми е много гол€ма , това го зна€т повечето фармацевти
“ова е за шипове в петите
÷итирай


ћнени€: 12
«дравейте на 19 години съм и имам шипове,шийни доколкото разбрах от темата...мол€ ви посъветвайте ме кое е най-доброто лечение,защото много ме е страх Crying or Very sad
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 693
«дравейте на 19 години съм и имам шипове,шийни доколкото разбрах от темата...мол€ ви посъветвайте ме кое е най-доброто лечение,защото много ме е страх Crying or Very sad
«а най-доброто за теб лечение, може да питаш лекар, който ще ти го назначи след определени изследвани€.
јз съм доволна от един невролог в —офи€, прави и доплер, ако н€кой се интересува, мога да дам координати.
÷итирай


ћнени€: 12
«а съжаление —офи€ ми е доста далеч,мисл€ да пробвам нещо от предложените неща във форума,но нз точно кое Crying or Very sad
÷итирай

—офи€

ћнени€: 3 693
Ќ€ма значение, че не е в —ф, но според мен се консултирай с лекар. Ќа мен ми изписаха да се мажа с профенид, гинко-билоба и 10 дни, сутрин по 1 афламил/той е нестероидно противовъзпалително/. ѕитай дали можеш това да приложиш.  азаха ми да ход€ и на масажна €ка, ама къде ти това време...
÷итирай

—офи€

ћнени€: 267
ћомичета, н€кой да знае какъв вид гимнастика е подход€ща при шипове и болки в гърба?
јко н€ко€ от вас вече е правила подход€щи упражнени€, мол€ да сподели. „уд€ се дали ще помогне йога, ѕилатес.....
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
 ристал,
за ѕилатес не знам, но йога със сигурност е полезна. Ќа мен ми даваха н€колко елементарни упражнени€ от физиотерапи€та, но ги прав€ само като вид€ зор и болка  Embarassed, несериозна съм. —ещам се 2 от т€х, които ми ги препоръчаха да ги прав€ от време на време на работни€ си стол, за раздвижване:
1. ќт сед€що положение (на стол с облегалка), гърбът изправен, хващаш ръцете си отзад зад облегалката и движиш раменете напред-назад. “ака правиш гимнастика на раменете и плещите. —ъщо движение с ръцете - хващаш ги отзад, после ги пускаш покрай стола.
2. ќт същото сед€що положение, наклан€ш главата напред и изправ€ш нагоре. ¬ажно е да не € наклан€ш назад, това не е добре за шиповете.
≈лементарни са, но раздвижват и при редовно правене можете да си спестите болежки.
Ќещо, което ми препоръчаха напоследък като гимнастика за гърба е една топка, ко€то се нарича Ўвейцарска топка и се продава в спортните магазини.  упихме € заради гръбначното изкрив€ване на дъщер€ ми, но всички седим на не€, защото раздвижва и масажира гръбначни€ стълб. ¬ интернет има много материали по темата, има упражнени€ за различни мускули, но мен ми € препоръча кинезитерапевтката, ко€то ме лекува (за друго забол€ване). ¬ажното е при покупката на тази топка да знаеш какъв диаметър да вземеш (зависи от ръста, доколкото си спомн€м, на нас просто ни казаха какъв диаметър да купим). ѕросто си седиш на не€ и балансираш леко, като по този начин раздвижваш гръбнака.   Crazy
÷итирай


ћнени€: 2
«дравейте пак от мен. ѕърво бих искала да ¬и обърна внимание на това какво са всъщност шиповете. ѕовечето хора погрешно см€тат, че това е нещо като изместване на коста, но не е така. “ова са нещо като допълнителни костни образовани€, а от биологи€та сигурно помните, че костите се образуват от калций. «начи това са калциеви образовани€, а според вас защо нашето т€ло ще трупа калций на неподход€щи места? ѕричината е проста, има недостиг на калций + натоварен начин на живот, неправилно хранене, изтиване и т.н. както сами се досещате в днешно време май са повече непри€тните моменти, отколкото при€тните. јко тези които имат проблеми с шипове и други разни здравословни проблеми да обърнат внимание на начина си на живот, на това което €дат и как си гледат здравето, то със сигурност ще вид€т причината защо ни се случва всичко това.

ќбърнете внимание на това какво €дете ¬ие и какво давате на децата си!

Ќашето т€ло всеки божи ден се нуждае от 114 хранителни елемнта в които се включват витамини, менерали, белтъчини и въглехидрати. Ќо добре се замислете дали си ги давате тези 114 елемента или не? ћного хора в днешно време се обръщат в страха си към най-различни методи, най-различни там водорасли, билки и какво ли още не. “ова не е лошо ако наистина имате резултат който се дължи не на плацибо ефекта, а наистина вли€е добре на вашето т€ло, на ваши€ организъм. јз мога да предложа алтернатива на всеки който се инересува за здравето си, на всеки който не иска на 19 години вече да е с шипове, на всеки който иска да е здрав и да е във форма за дълги години. ¬ажно е да се храним качествено а не количествено. » наистина се над€вам, че хората ще се събуд€т и ще обърнат внимание на начина си на живот.

elenarybka@abv.bg
 
÷итирай

гр.–усе

ћнени€: 59
«дравейте момичета.» на мен ми казаха че имам шипове във врата.ќбаче не е доказано със снимка,а само така ми казаха 2-ма доктори .ѕих кокстрал ,фламиксин ,милгамма ен-нищо .ƒори има моменти в които все едно нищо не съм пила .ј иначе не ме боли посто€нно - от време на време , но като ме заболи ме боли и гръбнака и врата и главата и очите .Ќай- много ме бол€т очите .Ќе сте ли чували за народен лек ,нещо с билки незнам вече. ћисл€ да отида на снимки, но незнам на какъв апарат тр€бва да ми ги направ€т .Ќ€кой може ли да ме светне.“ук н€къде мернах доплер там ли тр€бва да отида?
÷итирай
¬€рно ли е ,че хората с шипове не тр€бва да консумурат храни с калций?
÷итирай
здр, доколкото зна€ лечение за шипове н€ма.
Ќека не звучи отчайващо, но те по сво€та структура са костни вещества, така че ако помислим логично костите не можем да ги ликвидираме, нали?
самата аз имам шипове и на врата , и на коленните стави, и на петите, а от вчера след рентген вече зна€ ,че имам и на лумбалните прешлени.(около и над опашната кост)
»скам да ви сподел€, че страдам от години от тези образувани€ , най-гол€мо облекчение съм имала от лечебната кал на ѕоморие(може и другаде, където има кални апликации). ѕомагат също така и минералните води на много места в Ѕългари€. »злишно е тровенето с лекарства , инжекционните препарати помагат, но временно. ƒвижението е от огромно значение, след един 10 часов преход в ѕирин планина, болката ми изчезна в петните кости, това беше много странно, така ме бол€ха ,че аз мислех , че на други€ ден н€ма да мога да ход€.
 «а съжаление с другите шипове това не се случва-на ши€та и на кръста-така ме боли пон€кога ,че не зна€ къде да се д€на. Jова ,което съм разбрала от ходенето си по ортопеди и нeвролози , е  че от шипове не се умира , но се тегли (страда се!) “ака че кураж, движение, и по - умерени леки храни, лечебни масажи и и физио- и балнео- лечение по възможност! ѕоне Ѕългари€ е богата на минерални води-—апарева бан€ , юстендил, ¬елинград, ’исар€, ќвча могила и др.
ѕрочетох за доплеров апарат-това е апарат, с който се установ€ва проходимостта(стеснение) на кръвоносните съдове, мисл€ , че се прави при склерози, инсулти  и др. —амо лекар може да назначи такова изследване.
Ќакра€ пак казвам -най-важни са превантивните грижи на всеки човек за сами€ него-движение повече, умерени храни, туризъм и малко по-спокоен начин на живот ,ако е възможно това!
÷итирай

¬ събота

ћнени€: 201
«дравейте на всички! “ази седмица и аз ходих на лекар, защото получих на н€колко пъти световъртеж. Ќаправих снимка на рентген и доктора ми каза че от двете страни на врата имам шипове. —поред него световъртежа бил от т€х. »зписа ми бетасерк 16 и вече една седмица го пи€, но днес отново съм доста отпаднала и чувствам напрежение във врата и главата. ¬ие как се чувствате с този проблем тези дни, дали не е нещо от времето, много се притесн€вам, защото все си мисл€ да не е нещо по сериозно  Crying or Very sad  „ела съм в нета за доплер, какво показва той и кой тр€бва да ми го назначи?

ѕри мен положението беше същото, но пи€ Ѕетасерк 24 два пъти дневно по едно хапче и сега вече се чувствам добре. ћоже би тво€т лекар тр€бва да ти увеличи дозата. ј и всъщност в началото като започнах да го пи€ не отшум€ха веднага симптомите, може би чак след около 10 дни.
÷итирай
«дравейте,

ќт известно време майка ми има силни болки в кръста, слизащи надолу до л€вото кол€но. ’одихме при невролог и направихме снимка на рентген. ¬ диагнозата на рентгенолога пише "Ћумбална спондилоза с изразени спондилофити на телата на горни€ сегмент Ћ 1,2, частична хондроза на нивото".
“ова шипове ли означава или дископати€? ќт снимката, невролога твърди, че е второто, докато от думите на рентгенолога останах с впечатлени€, че е първото.
ћол€ н€кой с опит да сподели болкоуспоко€ващо, защото пробвахме хил€ди такива и ефекта е нулев. ¬с€ка вечер се превръща в кошмар. ѕри масаж болката изчезва или намал€ва до вечерта, когато започва мъката отново. ќсвен това коленете не € държат.  раката омекват при слизане по стълби примерно. ƒобре ли е да се маже гърба и кръста с –епарил или јнастезол? ≈фекта не е гол€м, но може ли да има негативен ефект?
ћол€ ви, помагайте, защото сме се вид€ли в чудо. “ака продължава вече около 10 дни.
÷итирай


ћнени€: 8
ќт н€колко дни ме болеше ръката и едва снощи забел€зах, че ми е изл€зъл шип. ќт палеца към ръката, точно където свършва дланта. —тои като грахово зърно и като го допра до нещо все едно ме удр€ ток. ћазах го снощи с раки€ в ко€то има счукани кестени. ƒано помогне.
÷итирай
здравейте, за всички видове костни забол€вани€ -включително гонартрози и подагри-лекува  рум ¬ойнов и негови€т екип в гр.—офи€,—тадион √ерена-в залата  за ѕриложни спортове.“ой не обича много рекламата-неговата философи€ е човек като се излекува-ще подаде ръка на друг болен.ћного болни ход€т при него и негови€т екип-освен, че лекува-те са и много добри диагностици-защото е много важно какво точно е забол€ването, от какво се е получило,преди колко време....-на което съвременните лекари не обръщат особено внимание.„овекът е с над 30 години опит в тази област и го търс€т не само болни, но и медицински лица за помощ.
÷итирай
“ова да не е един възрастен човек,който маха сливици  Rolling Eyes
÷итирай
 Laughingƒа, той "маха" и сливици.ќще преди години майка ме беше водила при него-но той беше на друго м€сто-все пак това са 15 години.Ќо оттогава н€мам никакви проблеми,дори и гриповете ги минавам много леко.ћалки€т сега чакам да стане на 3 годинки за да го заведа прни него-защото не приема по-малки деца от тази възраст.ћного е добър.“ова съм го изпитала на гърба си.—ъщо е и народен човек-не взима скъпо,гледа винаги да влезе в положение на другите,за разлика от много други,които си прав€т реклами по списани€ и т.н. и ти "одират"кожата,като казват а бе то здравето си има цена Naughty—ега работи с една млада жена,ко€то също е много добър диагностик-ј бе да не ти ги хвал€ -ама са много добър екип.
÷итирай
ћили момичета, аз съм сигурно на възрастта на майките ¬и, че и отгоре. ѕрофеси€та ми е сед€ща - при това по 14-16 часа пред "компа", шипове имам от 32-годишна (шийни, прочие н€кои от т€х заради увлечението ми на младини по разни "свещи" и други йогийски пози - това го установиха лекарите по онова време). Ќо, ако знаете какъв фантастичен ефект има изометричната гимнастика!! Ќа когото съм € препоръчала - благодарил ми е. “ова са статично напр€гащи мускулите упражнени€, не товар€т стави и кости, разработени си по времето на ѕървата световна война заради войници с ампутации, в гипсови корита, с радбити прешлени и т.н.  ойто иска подпобрака, може да ми пише на мейла. јко не, напишете в гугъл на руски "изометрическа€ гимнастика" и си от препратките си изберете "5 минут дл€ офисной спины" (много кратка верси€) и още един сайт на јлексей... (не помн€ фамили€та). “ой е развил ц€ла школа, има упражн. за главата, шийни€ д€л, гръдни€ д€л, кръста и така - чак до стъпалата на краката. ѕри€тно е, не отнема повече от 3-5 минути, прави се навс€къде, тонизира мускулите. —лед две-три седмици се чувстваш като нов.
÷итирай


ћнени€: 461
«дравей,варина! »нтересува ме  рум ¬ойнов как лекува-с масажи ли,с билки,просто метода му на лечение. ј как "маха" сливици? ўе ти бъда благодарна,ако ми об€сниш по-подробно.
÷итирай
Nai dobroto re6enie sre6tu 6ipove e manualna terapiq-YUMEIHO saionji masaji pomaga mn i pri diskovi hernii-za Plovdiv i regiona -0899970200 Ivan
÷итирай
 акво да ви кажа като от 1 година и 4 месеца се бор€ с вс€какви травми относно десни€ ми глезен.—амо на 15 години съм и до преди една година и 4 месеца б€х активен спортист.≈дна вечер при игра на футбол нещо си усуках глезена и оттогава почнаха мъките.—мених 7 ортопеда за ч година , 2 невролози н€колко "народни лечител€" и съм направил сума ти и "лечебни процедури".Ћично аз си мисл€ че повратен момент в тази истори€ беше още първата вечер след наран€ването след като си усуках крака от гол€мата болка загубих вс€какви сили и едвам се прибрах до нас.Ѕ€хме на село и с мама и татко веднага тръгнахме към —тара «агора откъдето впрочем съм.ѕристигнахне в "Ѕърза помощ" н€как си стигнах до кабинета като въобще не стъпвах на десни€ си крак. ракът ми беше мн подут и син в областта на двете кокалчета.¬лезнах при дежурни€ ортопед, а той със сестрата обръщат чашите с уиски и кола и се сме€т. —лед изключително кратък преглед лекар€т установи,че "нищо ми н€ма" , както той каза:"ударил си го нещо" ме изписа и ми предписа болкоуспоко€ващо. —лед 2 дена приемане на лекарството болките значително намал€ха,а щом си обуех мараатонките  и ги стегнех малко напълно изчезваха.«авърнах се аз на игрището и тогава си играех под въздействието на болкоуспоко€ващото и след 1 седмица почнах да ход€ по ортопеди.ќбиколих почри всички в —тара «агора и региона и накра€ стигнах и до —офи€ в ортопедичната болница в √орна Ѕан€ мисл€,че беше.ѕреди около 4 месеца ми откриха и шип на петата ,а аз сега се чувствам по добре благодарение на едни подложки за пети и на един уникален човек от едно село,който спокойно мога да кажа,че слага всички лекари в малки€ си джоб.«а съжаление той тогава ми откри разместване и го намести ,обаче не го питах нищо за шипа.јко скоро пак отида ще го питам и ще ви сподел€.»звин€вам се че малко се отклоних от темата ,ама се над€вам че ще ми простите.
÷итирай

на луната

ћнени€: 139
на 23 г имах ушип€ване на гръбначни€ стълб!боли ама се търпи,н€мам избор
÷итирай
zdraveite .dnes i na men mi otkrixa 6 6ipa nee za vqrvane.prosto me 6a6naxa,daite mi savet kakvo da pravq ,dvata 6ipa sa obxvanali grabna4niq stalb.bolkata e neponosima na momenti.rabotq po 12 4asa vse prava dali e ot tova neznam.daite savet molq.
÷итирай
Zdraveite, otnosno metoda na lecenie na Krum Voinov-mahaneto na slivici e bezbolezneno-vse edno ce ti darpat ushite-izobshto ne boli. Inace v zavisimost ot zaboliavaneto i s bilki i s masaji .....Pozdravi i uspoech
÷итирай
ћоже ли и аз да се включа?
Ѕаба ми ми разказа, че като била млада имала шипове и много € е бол€ло. Ќе знам дали от това лечение шиповете са изчезнали, или просто болката е спр€ла, но в наши дни не се е оплаквала. Ќейната докторка тогава й препоръчала в продължение на 40 дни всеки ден да €де по една главичка целина, гол€ма колкото детско юмруче. ƒ€до ми купил ц€л чувал с целина, и всеки ден баба си режела колкото детско юмруче, и наистина болката е спр€ла.
ћоже и на вас да помогне. ”спех!
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
»мам въпрос към т.нар. √ости. ‘орумът е за сподел€не на опит, информаци€, консултаци€. Ќапоследък точно в темата за шиповете пишат нерегистрирани потребители като √ост, които всъщност не търс€т съвет, а предлагат нестандартни, алтернативни ? методи и съвети.  аква е целта и защо не се регистрирате и пишете като нормални потребители, с които да може да се комуникира?

јз започвам да се съмн€вам, че това са т.нар. "пързалки", може би постове от един и същи човек и не бих се доверила нито на съветите, нито на мнени€та на нерегистриран потребител.
÷итирай
   ѕробвайте при ирисолога ≈мил ≈лмазов. ѕриема в —офи€, ж.к."Ќадежда" и в √аброво само събота.
   — билкови тинктури, чайове и пластири за налагане ми стопи шип на кол€ното преди две години и оттогава н€мам проблеми. —ега ме ст€га вратът и ми казаха, че започва ошип€ване на гръбначни€ стълб. ћисл€ пак да го посет€. —поред него, шиповете са също вследствие на проблеми в обм€ната, липса на калций и объркана киселинност. Ќещо такова.
÷итирай


ћнени€: 1
A tezi mazila,kato feloran ne pomagat li?na men -ne>Boli i boli.
÷итирай


ћнени€: 397
A tezi mazila,kato feloran ne pomagat li?na men -ne>Boli i boli.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 133
„естита Ќова √одина!
ƒа се включа и аз в темата  Mr. Green
¬иждам, че медикаментозното лечение е обсъдено. Ќа мен почти не ми помага. ј пък от лекарствата качих близо 10кг.
ћиналата година лежах в болницата в ќвча купел. “ам ми правиха масажи, физиотерпи€ и процедури с луга. —лед т€х вече година и половина не съм се схващала, което не означава, че н€мам болки, но поне са в границите на поносимото - не съм труп.
ѕо въпроса дали има лек за шипове - лекарите казват - н€ма.
ќт друга страна съм чувала за хора, при които шиповете напълно са изчезнали. » точно в тази връзка е следващи€т ми въпрос:
н€ко€ от вас чувала ли е за лечение с оцет и знае ли точните пропорции оцет-захар? ќцета задължително тр€бвало да бъде €бълков. –азтворът се пиел. “ова съм решила да го пробвам, но за съжаление не знам точната рецепта и дозировка.
÷итирай


ћнени€: 397
за шиповете е нужна мануална терапи€ ,но не във вс€ко състо€ние-нужен е кадърен терапевт.аз съм доволна от мо€ и най -вече сигурна ,че н€ма да ме увреди.имам на врата-изтръпваха ми чак ръцете,но вече съм супер
÷итирай


ћнени€: 397
таблетки от €б.оцет продават и в аптеката,но тр€бва да н€маш проблем със стомаха.»стината е ,че тр€бва да се комбинират масажи -за предп.с етерични масла,мануал.терапи€,физиотерапи€ и лечебна гимнастика:поне 2 курса годишно.јз като ходих ми дадоха и един мехлем с масла да се мажа в къщи не мирише хубаво,но такъв друг н€ма;що волт.и кво ли не измазах.предложиха ми и комб. от билки,но не съм ги пила
÷итирай
Ќ€мам шипове но от баба ми си спомн€м нещо което със сигурност действа.нейни€ беше на ръката и вечер преди да си легне си завързваше едно най обикновенно магнитче на м€стото на болката,поставено в пригодена торбичка или не6то подобно за да е удобно и здраво закрепено.и така си спеше с него.на сутринта го махаше и така вс€ка вечер.спомн€м си че € б€х питала за ефекта който според думите и идва н€каде към 2 седмица.сами€ шип спирал да боли.не изчезва разбира се но не боли и след дълго третиране така вече н€мало нужда да се слага болката си изчезвала завинаги.ƒано е в полза това на н€кой че по ценно от здравето н€ма  Smile
÷итирай


ћнени€: 397
Pipko,а ти прави ли си рентген да провериш дали наистина се е стопил .јз знам,че шиповете се топ€т чак 40 дена след смъртта.Ўипа само може да се намести н€къде .
÷итирай

–усе

ћнени€: 5 275
 Ќа мен ми звучи неубедително лечител€ на пипко. Ўиповете нали са калциране на израстъци на гръбначни€ стълб.
— целина знам, че се разтвар€ калци€, но тр€бва да се внимава с количеството за да не се повли€€т и костите. ƒругото облекчение е гимнастика и ст€гане на мускулатурата на гърба
÷итирай


ћнени€: 397
A има ли пробвали с хомеопати€,чух за лекарство -соланиум.
÷итирай
»злекувах гонартрозата за 5 дни.
≤ Ц ва рецепта:
¬ъншно:  
а/ Ќамажете и масажирайте с леки плавни кръгови движени€ колената в посока - нал€во ако сте жена; над€сно Ц ако сте мъж, както следва; с етилов спирт 95 %; с йодна тинктура с аналгин Ц на 10 g. йод - 1 аналгин (мажете спокойно - не изгар€); с витасин, с чиста свинска мас, с крем невен с Vit. ≈ Ц германски; с електроколоидно сребро ФјрмаксФ.
»з Д“ибетската медицинаФ;  ћасажа тр€бва да е плавен, натиска не тр€бва да е болезнен, при болка натиска се освобождава /болката уврежда сърцето/, масажира се докато усещането за болка се облекчи.
б/ —лед обработката на колената, върху обвивката на гол€м изтърбушен домат поръсете:  Х 1 чаена лъжичка сода бикарбонат, 1 супена лъжица свинска мас, 1 супена лъжица чист етилов спирт 95 %, 2 таблетки стрит аналгин, 2 таблетки стрит аспирин, 1/2 чаена лъжичка терпентиново масло, 1 чаена лъжичка йодна тинктура с аналгин, 1 ч. л. крем Д¬итасинФ, 1 ч. лъжичка крем ДЌевенФ с вит. ≈ /германски от 5-6 лева/, накра€ поръсете с ДјрмаксФ_ електроколоидно сребро. ѕоръчайте сво€ "јрмакс" сега, като натиснете “” 
в/ ѕрикрепете към кол€ното с достатъчно гол€м памперс, който да обхване изц€ло кол€ното и пристегнете с триъгълна карпа. ѕамперса предпазва да не се цапа бельото, смен€ се на 12 часа.
¬ътрешно: чай от тибетска причистваща смес, аналгин - при болки; крем Д¬итасинФ - замразен по 1/3 ч. л. - 20 минути преди €дене - 3 пъти дневно; ≈лектро-колоидно сребро ДјрмаксФ - 1 с.л. в 50 грама вода по време на €дене - 3 пъти дневно.
–езултат:
Ќа 5-и€ ден се събудих без болки в колената. Ѕързо свалих превръзката; отока беше спаднал, а в кръг под кол€ното се беше по€вила червенина, широка 5 -7 см., ко€то впоследствие посин€ и до 1 месец постепенно се разсе€.
ѕрез есента приложих и рецептата с „ерна р€па и б€ло вино.  

÷итирай
≤≤ - ра рецепта за лечение на гонартроза и болки в гръбначни€ стълб:

P.S. –ецептата е взета от жена, ко€то за€ви: јз, бизнес  ƒама, б€х с две патерици, хрущ€лите и на двата крака б€ха напълно износени.  Ќо мо€та рецепта е по-лесна от тво€та. Ќа 5-и€ ден хвърлих патериците, след това приложих рецептата и на гръбначни€ стълб и също след 5 дни  излекувах напълно и гръбначни€ стълб.

»зточник на рецептата: —тара книга с лечебни рецепти.
—ъстав на рецептата: 0,500 гр. б€ло брашно, 1 кубче хлебна ма€, 1/2 водна чаша нар€зан на дребно жиловлек - тегавец /да не се чука - унищожават се химичните съставки/, ½ водна чаша смл€н див кестен /без шлюпките/. ќмесва се меко тесто. “естото се разстила до големината на болни€ участък и се постав€ върху тензух с размер 2,5 пъти по-широк от болни€ участък, остав€ се да втаса, след което се увива с тензуха и се прикреп€ към болното м€сто. ўом загрее непоносимо се маха, за да не изгори кожата. Ќо!!!
¬Ќ»ћјЌ»≈: јз обработих предварително болни€т участък /бедрото/ с леки кръгови двежени€, както съм описала по-горе в ≤-та рецепта; с крем Д¬итасинФ, чиста мас, етилов спирт 95%, јрмакс, йодна тинктура с аналгин. Ќакра€ намазах обилно болни€ участък с  крем Д¬итасинФ и крем ДЌевенФ /и двата крема са против изгар€не/ и прикрепих тестото.
ƒо 30 минути почувствах поносимо щипане.
Ќќ!!! ”бедена в предпазното действие на крем "¬итасин" и крем "Ќевен", не махнах превръзката. ƒо 15 минути щипането затихна и превръзката престо€ ц€ла вечер въху болната става.  Ќа сутринта болката беше изчезнала и повече не приложих рецептата.
ƒо днес, вече 3 години н€мам проблем с бедрената става.  
ѕроцедурата се прави всеки ден в продължение най-малко на 5 дни, зависи от индивида.
ƒата на прилагане: юни 2006 - 04.01.2010 г.
÷итирай
III - та рецепта:
ƒ-р Ѕойчев ми препоръча 'Vita Flex Oil' Ц френско, с което той е излекувал сковаността в кръста и краката. Ѕеше 1 година на легло.
 урс на лечение 3 месеца: 3 х 2 капсули = на 6 капсули дневно. Ќеобходими са 4 опаковки /х 15 или 17 лева/ . ¬сичко 60 - 68 лева.
ќсобено е ефективно и при алергични проблеми. ≈динствено 'Vita Flex Oil' /френско/ - изчисти обрива по стените на влагалището.
ƒ-р Ѕожинова - гинеколог каза: "ќбрива изглежда като звездно небе с големината на леща". 

«абележка: јмериканското ленено масло ј.Flex Oil /в черни опаковки/ е опасно за чувствителни лица. «апочнах с американското, но след 3-та капсула получих обрив последван от алергична дихателна криза.
Vita Flex Oil Ц френско - използвах без проблем. ѕрочетете повече с търсене 'Vita Flex Oil' в интернет.
ѕов€рвайте в лечението и ще имате успех!
÷итирай


ћнени€: 1 945
Nikola Traykov, благодари ти, че сподели  bouquet
÷итирай


ћнени€: 3
ѕипко, от всичко което си написал ми става €сно, че нищо не си разбрал. » поздрави на този който ти е казал тези неща, аз н€ма да отида при него.
÷итирай


ћнени€: 461
»скам да попитам тези,които имат ошип€ване на гръбнака и ши€та,получават ли замайване? јз днес съм чак със световъртеж и не можах да отида на работа. Ќе мога да пи€ Ќ—ѕ¬ лекарства,защото имам проблем със стомаха. ƒайте съвет за н€какво мазило ,ако ви е помогнало.
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
Ћирена, да замайване получавам и аз пон€кога - това е от неправилно орос€ване на мозъка в резултат на шиповете. » глава ме боли, и кръвното ми играе пон€кога. ќт опит съм вид€ла, че лекарствата действат повече на стомаха отколкото на неврологичните болки. Ќа мен ми помага в случаи на болки само ћилгама Ќ (предполагам че ги знаеш, витамини са) и мазане с различни мазила: ‘астум гел (не мога да се сет€ за другото мазило, че не съм си в къщи в момента). Ќай-добре ми действа масаж, отпуска веднага.
÷итирай


ћнени€: 461
ћного ти благодар€. » на мен позната аптекарка ми каза за ћилгама . —ега ще прат€ сина ми да вземе.  олко време да пи€ и по колко капсули. “€ каза по 3 на ден,но не зна€ колко дни. “и как ги пиеш ? ј масаж с какво правиш и при специалист ли?
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
ћилгама Ќ - нормално е 3 пъти на ден, продължителност - докато ми отшуми проблемът и малко след това. “ова са витамини от Ѕ-група и могат да се пи€т и повече време, но тр€бва да се консултираш с лекар. Ќо 5-7-10 дни н€ма проблем (за сравнение - аз лекувах фациалис и го пиех 3-4 месеца, после почивка 2 месеца и пак ми го даваха). —ега си вид€х другото мазило - ¬олтарен, много ми помага.
«а масаж на шийна €ка ход€ само при специалист от физиотерапи€. »наче 2 пъти годишно си взимам направление, независимо дали имам проблеми в момента, и прав€ процедури във физиотерапи€та. “ова ме крепи да не стигам до лекарствата.
÷итирай


ћнени€: 0
«а шипове на стъпалата- вечер стъпалата  се мажат  с чист мед ,слагат се 1,2 листа от тютюн пресен,отгоре найлон и върху найлона чорап.—пи се така,на сутринта се маха,и вечерта отново,така 15 дни.ƒа не се остав€ посто€нно ,защото се свлича кожата.Ўиповете се стоп€ват.
÷итирай

¬ събота

ћнени€: 201
¬земете едно парче от животинска кост, примерно от свинското дето сте го €ли за вечер€, па го увивайте през нощта за колкото дена си пожелаете в мед, оцет, тютюн, хр€н, отработено моторно масло, или каквото друго си изберете от предложеното дотук, повторете процедурата колкото пъти си пожелаете, примерно 20 дена, а после вижте дали парчето кост е изчезнало, или както казвате се е "стопило". “ова, което си мислите, че вли€е на шиповете, означава че вли€е и на костите ви. јко наистина си мислите, че ви е повли€ло, то тогава и  прешлените ви са се "стопили". —ъгласна съм, че с много методи може да се облекчи болката, но дотам. ƒиагностицираха ме с остеохондроза когато още н€мах навършени 30 години, последната година съм на бетасерк.  » прекрасно разбирам, че това са си костни образувани€, н€ма как да се "стоп€т". ≈динствени€т начин за премахването на шиповете е оперативни€, но се прилага при много тежки форми.
÷итирай

Varna, Bulgaria

ћнени€: 1
«дравейте,
Ќе съм изчела всички страници по въпроса, т.че това което напиша може да се повтар€, за което се извин€вам.

ћо€ колежка ми даде рецепта, ко€то изпитала на себе си и имало ефект.
ƒомашен €бълков оцет и б€л там€н на гъста кашичка и се слага на петата.
“ова с времето става като втора кожа според не€.
 аза ми, че топи шипове независимо къде са.
—тори ми се много простичко и см€там да опитам.

—ега обаче първо ще си прав€ оцет, защото за съжаление не можах да намер€ домашен.

ƒано да съм била полезна с това, което написах.

Ћек ден на всички и много усмивки.
÷итирай


ћнени€: 461
ј колко време тр€бва да стои тази каша в/у петата?
÷итирай


ћнени€: 0
«дравейте,....имам нужда от помощ или съвет.»мам следни€ проблем,...шипове във врата,които притискат нерв и от там рефлектира върху раменете ми,...болка в раменните стави и болка на около 10 сантиметра от лакта,посока към дланта и леко треперене на ръцете,..раменете са ми много зле,..алпинист сам,работата ми е доста натоварена и почти всичко пада върху раменете ми.’одих при доктори,...едини€ ми сложи 3 инжекции  във врата,..други€ същите във раменете,...временно облекчават болката,...но след като об€сних на единна къде ме боли,..направо ми каза че имам шипове във врата,..казах му че врата не ме боли,изпрати ме на снимка и наистина имах точно та,.....изчетох доста рецепти тук,...ако може н€кои специално за мен да има нещо предвид искрено му благодар€
÷итирай

всеки тежи на м€стото си, та и аз ...

ћнени€: 635
ѕисала съм го по-рано в темата, но ще сподел€ отново по повод питането на Utus777. »мам богат опит в борбата със шиповете - виене на св€т, резки амплитуди на кръвното, изтръпване на ръцете, да не говор€ за болките в гърба, плещите, ръце, рамене и най-вече глава.
»нжекци€та е временно решение с много странични действи€. Ћекарствата увреждат стомаха. Ќародните илачи не винаги и не всекиму помагат. —амо раздвижването (но гимнастика, препоръчана от специалист кинезитерапевт), масаж и физиотерапи€ помагат. «а съжаление, тр€бва да се прав€т редовно, а физиотерапи€та - 2 пъти годишно. …огата също е полезно решение.
÷итирай


ћнени€: 0
Blagodarq,... Smile
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-114 от 114 отговора