Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

FR

Мнения: 149
Можете ли да ми дадете рецепти с пресни картофи от онези мъничките. Може задушени, печени, с месо без месо ... въобще както ги приготвяте. Понеже съм начинаеща готвачка ако може и за мен с точни указания, мерки, времена и т.н.

Благодаря много Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 231
1 кг пресни картофки, 2-3 с. л. зехтин, 1 връзка копър, сол на вкус

Най-напред оставям картофките да преседят за 10-15 минути в топла вода, после люспите им сами падат, докато ги мия. Измитите картофки разбърквам в дълбок съд от йенско стъкло със солта, зехтина и ситно нарязания копър. Наливам малко топла вода, затварям капака и слагам в предварително загрята до 200 градуса по Целзий фурна. Задушавам до готовност - докато леко покафенеят на вид и се изпари водата. Като за начинаеща кулинарка - по-добре към 20-та минута извади съда от фурната и опитай картофите на вкус. Ако са още твърдички, долей вода и - пак във фурната. Средно около 30 мин. са им нужни, но зависи и от сорта на картофите, и от индивидуалния вкус.
Друг вариант с дребни пресни картофи е да направиш от тях картофи соте. Първо се задушават по описания начин или се сваряват, а после се пържат за много кратко време в добре сгорещена мазнина,  а след изваждането от нея се поръсват с копър.
Цитирай

Варна

Мнения: 3 208
Аз ги правя на фурна в тавичка с малко водичка много масло и копър и цели скилидки чесън, смачкани леко с ножа (не счукани на каша) Препичат се около 30-40мин.
Цитирай

на върха

Мнения: 6 462
Правя ги в йенска тенджера на фурна или обикновена на котлона. Накисвам гкартофките в студена вода и после ги измивам хубаво. Слагам ги в тенджерата, сипвам 1/2 кафена чаша вода, добавям сол и 1/2 пакетче масло (от малките). Захлупвам и пека или задушавам според случая. Когато са готови, разпределям по чиниите и наръсвам с пресен копър и ситно нарязън пресен чесън.
Цитирай

София, Борово

Мнения: 1 771
аз правя на фурна в иенско стъкло с малко масло и сметана, чесън и копър, накрая настъргвам кашкавал или синьо сирене.
много дебелашко, но пък много вкусно  Pig
Цитирай

Варна

Мнения: 159
Пресните картофи са запазената марка на мъжът ми у дома. Взема от най-малките и само ги измива без да бели, просто под течаща вода отлюспва ако има по груба кора. Сварява ги малко във вода и после ги пържи във фритюрника. Сервира поръсени обилно с копър или пък в една тенджерка ги слага заедно със счукан чесън, копър е червен пипер. Раздрусва няколко пъти да се омесят добре и засича за колко време ще се изядат.

Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.