Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

на върха

Мнения: 6 462
Моля ви, дайте идеи за сос за печена или пържена риба (в случая пъстърва)! Идеята ми е след като приготвя рибата, да я сервирам отделно с купички сос отстрани.
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
СОС 1вид

100гр.зехтин
сок от един лимон
2 скилидки чесън

Зехтина се смесва с лимоновия сок към сместа се добавя счукания чесън

СОС 2вид

1 връзка магданоз
1/3 ч.ч. зехтин
1 с.л. капари
1 скилидка чесън
1 ч.л сух босилек
4 с.л. оцет бял
сол и пипер

СОС 3вид

4-6 скилидки чесън
1/4 ч.ч орехи
3 ч.ч. стар хляб без кората
1 ч.ч зехтин
2-4 с.л оцет
сол
Чесъна,орехите и солта се счукват добре.Хляба се накисва във вода и после се изстисква,добавя се към другите съставки и се обърква добре.Накрая се добавя зехтина и оцета.Бърка се докато стане еднородна смес.Ако стане много гъст се добавя малко вода.Този сос е подходящ както за риба така и за зеленчуци.

Дано да съм била полезна,да ти е сладко Wink
Цитирай

София

Мнения: 3 777
аз бих запържила малко брашно, разредено с бяло вино и малко лимон. Може и с копър вътре или малко горчица.

Другото което бих направила е.
Майонеза, разредена със кисело мляко и ситно нарязани краставички, ама много ситно.
Пак може да се добави горчица;
Цитирай

Varna

Мнения: 304
Майка ми скоро беше направила несполучлив разбир хайвер, стана много рядък. Досвидя ми се да го хвърля, сложих му малко накълцани маслини, доразбих го с миксер и стана супер сосче за рибката Very Happy
Цитирай

в село на завоя преди Шенген

Мнения: 4 244
На пъстърва особено много добре пасва сос от лимонов сок, бяло вино, черен пипер и сметана от заквасената.
Пропорциите според вкуса на консумиращите
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.