има невероятен вкус:
http://hem.passagen.se/ivik.sj/ivbmatsambusa.htm
http://action.web.ca/home/somalicanadians/communityinfo.shtml?x= … 73154b45793e32052
Sambusa.
Продукти:
½ kg кайма
3 глави лук
1 стрък праз лук
1 чушка
брашно
олио
сол
Пълнеж:
1. каймата се позапържва в олиото
2. добавят се нарязаните на ситно зеленчуци и се задушават, посоляват се
3. тестото: брашно и сол се смесват, добавя се вода и олио
4. тестото се дели на малки части. Всяка се разточва на малка кора, намазва се с мазнина, слага се отгоре друга леко разточена кора с мазнина и така няколко пъти
получената многослойна кора се разточва на голяма кора
5. кората се реже на парчета (триъгълни), припичат се леко в сух, горещ тиган
6. всяко парче се пълни с пълнежа и се сгъва в триъгълна форма - при сгъването парчето се увива като фунийка, отдолу остро, отгоре се прихлупва капачето
7. пържат се в олио
на първия линк са дадени и малко картинки как става
ето и на руски:
http://images.google.se/imgres?imgurl=http://www.sangela.de/reze … official%26sa%3DN
малко корекции след консултация с готвача
винце, не знам какво е
ние ги ядохме натурель
пак да си кажа, много са вкусни
още не съм ги пробвала, но ще им дойде времето