Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора

USA

Мнения: 7 091
Това са едни от сладките, които правих за Коледа, надявам се да ви допадне рецептата, наистина са страхотни на вкус!

Съставки
220 гр общо  + 2  супени лъжици брашно
1/2 ч.л сол
220 гр масло, размекнато( не разтопено!)
3/4 ч.ч захар
2  големи жълтъка
1 пакетче ванилия

Приготовление:

Пресейте брашното и солта заедно и ги оставете настрана. Разбийте маслото с миксер на най-високата скорост докато побелее и стане на крем(5 мин).  Добавете яйцата и ванилията и разбийте докато стане гладка смес. Добавете брашното и разбъркайте на най-бавната степен на миксера. Опаковайте в найлоново фолио и сложете в хладилника поне за 2 часа( може да престоява до 3 дни)
След като извадите от хладилника може да сложите за 10 секунди в микровълновата, за да се отпусне тестото и да можете да разточите. АКо се наложи, повторете, но внимавайте да не разтопите тестото!
Разточете с брашно и изрежете в избрана форма. Трябва да имате еднакво количество капачета с дупка и долни парченца за слепването.
Печете на 180 градуса 5 до 15 минути, всяко парченце трябва да е леко кафяво отдолу, докато отгоре трябва да е бяло на цвят.

Оставете ги да изстинат поне 1 час и ги слепете с подходящо сладко ( желателно тъмно на цвят и с по-кисел вкус). ПОръсете с пудра захар.
Аз лично смятам, че трябва да се оставят поне 24 часа да омекнат.

Оригиналната рецепта е от книгата Библия на десертите на Кристофър Кимбъл, но аз направих малко мои си промени.

Надявам се да ви харесат!

Ето тук може да видите снимки стъпка по стъпка:
http://tandoorisjourney.blogspot.com/2007/12/butter-cookie-jam-s … wich-delight.html
Цитирай

У дома

Мнения: 1 695
Tandoori , голяма си изкусителка. Тъкмо мислех едни други сладки да започна, а сега бъркам твоите. Като съм фен на Кимбъл, така ще да е.
Цитирай

София

Мнения: 19 789
Ще ги направя
Благодаря за рецептата.  bouquet
Изглеждат прекрасно Very Happy
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Tandoori , голяма си изкусителка. Тъкмо мислех едни други сладки да започна, а сега бъркам твоите. Като съм фен на Кимбъл, така ще да е.

Много се надявам да ви харесат!!! На много хора книгите на Кимбъл не им допадат, защото " много се обяснявал", четох в ревютата в Амазона, обаче аз го намирам за супер полезно и образователно ! Хванала съм я тази книга за десертите и мисля да ги изпробвам повечето неща, ама пусто време и продукти иска Smile

И пак да кажа- по-добре е да престоят малко, за да омекнат! Ако мога да опазя моите, ще разбера какъв им е вкуса като са меки  Laughing
Цитирай

У дома

Мнения: 1 695
Tandoori , аз ги направих и ги занесох на едно съседско парти. Нямаше време да престояват, но пак обрах овациите. Иначе за книгата - страх ме е да я взема пак от библиотеката, защото се заплесвам по нея.
Цитирай
Аз в момента правя точно тези сладки, но видях рецептата на друго място. Не разбрах само, къде слагаш захарта? Аз няма да дочакам отговор скоро и самоинициативно ще я сложа в общата смес на маслото, яйцата и ванилията. Слагам пудра захар. Дано станат!
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
Аз в момента правя точно тези сладки, но видях рецептата на друго място. Не разбрах само, къде слагаш захарта? Аз няма да дочакам отговор скоро и самоинициативно ще я сложа в общата смес на маслото, яйцата и ванилията. Слагам пудра захар. Дано станат!

Захарта се слага при яйцата, както при всички сладки, но не те съветвам да използваш пудра захар. Първо няма да е същото количество като начало, второ много ще ти разводни сместа и няма да е пухкава.  Peace
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
тандоори, кажи ми защо се залепяха по формите,малко се деформираха и не успяха да си паснат идеално, другото ми проблем4е, 4е омекнаха бързо и се наложи бързо изяждане! може би при нас влагата е доста! докато ги подготвя и залея със шоколад, да зали4им неравностите, ве4е трудно ги местех! но със сладко от мандарини и залети с  шоколада, много вкусни станаха!а да използвах твърд маргарин, масло нямах в момента в по-голяма нали4ност , там ли ми е гафът? Peace
Цитирай
Аз в момента правя точно тези сладки, но видях рецептата на друго място. Не разбрах само, къде слагаш захарта? Аз няма да дочакам отговор скоро и самоинициативно ще я сложа в общата смес на маслото, яйцата и ванилията. Слагам пудра захар. Дано станат!

Захарта се слага при яйцата, както при всички сладки, но не те съветвам да използваш пудра захар. Първо няма да е същото количество като начало, второ много ще ти разводни сместа и няма да е пухкава.  Peace

Tandoori, аз сложих 1 цяла чаша пудра захар. Сместа стана добра, но след като сложих още един жълтък за по-добро "сцепление". Сладките са вече изпечени и станаха суперски. Благодаря ти!  bouquet
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
тандоори, кажи ми защо се залепяха по формите,малко се деформираха и не успяха да си паснат идеално, другото ми проблем4е, 4е омекнаха бързо и се наложи бързо изяждане! може би при нас влагата е доста! докато ги подготвя и залея със шоколад, да зали4им неравностите, ве4е трудно ги местех! но със сладко от мандарини и залети с  шоколада, много вкусни станаха!а да използвах твърд маргарин, масло нямах в момента в по-голяма нали4ност , там ли ми е гафът? Peace

То направо за мен не останало какво да ти отговоря Smile Първо за залепването по формата, най-вероятно от влагата и топлото тестото ти е омекнало повечко, можеш другия път да го мушкаш в хладилника между рязането на сладки, за да е по-твърдо и да ти се запазят формите. Второ- с масло и маргарин стават различни по твърдост и трето за омекването- 100% влагата. Аз си спомням като бяхме в Индия за 30 мин чипс ставаше на гъба. Аз моите тука ги чаках да омекнат 1 седмица  Laughing
Та, другия път в хладилника м/у рязането, слагаш с набрашнена шпатула( за да не ти се разваля формата) и след като опечеш освен в хладилника да ги държиш не знам какво друго да ти препоръчам, за да не омекват толкова бързо.
Цитирай

по пътеката

Мнения: 3 087
тандоори, много благодаря, знаех си, 4е си имам гаф, трябва като го разто4а да го сложа пак в хладилника и после пак като са оформени преди да ги бутна в тавата! да, с шпатула( силиконова) ги вземах! а за хладилника мислиш, 4е могат да се запазят по-сухи, ще пробвам! ина4е наистина се топяха, хахахха, гостите ми ги оцениха! линда и тя, като по принцип не яде бисквити!  bowuu  chef
Цитирай

USA

Мнения: 7 091
тандоори, много благодаря, знаех си, 4е си имам гаф, трябва като го разто4а да го сложа пак в хладилника и после пак като са оформени преди да ги бутна в тавата! да, с шпатула( силиконова) ги вземах! а за хладилника мислиш, 4е могат да се запазят по-сухи, ще пробвам! ина4е наистина се топяха, хахахха, гостите ми ги оцениха! линда и тя, като по принцип не яде бисквити!  bowuu  chef

 В Индия всичко, което не трябваше да се овлажнява държах в хладилника, но беше такъв No frost, дето изсушава, не знам вашия какъв е ( за съхранението след като ги направиш става въпрос)  bouquet
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Изглеждат ми много вкусни тези сладки  Very Happy
Смятам да ги пробвам тия дни
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Tandoori, изглеждат страшно вкусни
Цитирай


Мнения: 656
Изглеждат много вкусни тези сладки.Само не знам как ще изрежа дупчиците на капачетата ,с нож или някакви по -малки форми.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 16 отговора