Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 462
Здравейте на всички,рядко пиша, повече чета.
Чувствам се ужасно зле.
Разведохме се преди около 2 месеца, преди това си бяхме разделени година и половина. Той работи в чужбина, сега се върна за празниците и дъщеря ни беше с него предната седмица през делниците, а събота и неделя си я взех,за да сме с нея.
Постоянно иска да се срещаме на саме двамата, като при срещите иска да ме целува прегръща и ми повтаря колко ме обича и как бил готов на всичко за мен. Казала съм му хиляди пъти, че аз не мога да отвърна на любовта му , не искам да ме целува и прегръща, не искам да ми показва обичта си. А той постоянно се обажда и иска срещи, моли ме, аз съвсем директно му обяснявам, че ме натоварва психически дори само когато ми се обажда и не искам да се виждам с него.
Отбягва да излизаме тримата с дъщеря ни, но не казва защо.
Последното, за което ме изнудва беше ,че щял да съди майка ми и баща ми за пари, ако не съм спяла с него. После се обаджа да ми се извинява, но казва, че все пак има намерение да го прави.
Не е издържал дъщеря ни за тази година и половина, през която го нямаше, т.е. ние в никакъв случай не сме му били финансова тежест.
Някак си се е вкопчил в мен отчаяно и не иска да ме остави на мира. Може и да иска да страдам, не знам. Постоянно ми повтаря, че не съм му давала детето, което не е вярно, тя беше 5 нощи с него, освен това ще бъде на Бъдни вечер , Коледа и на 26 Декември също ще са заедно. На 28 двете с Валка ще пътуваме, отиваме на планина, това беше за мен начина, по който да избягам от града,докато той е тук. И ще се върнем чак на 2 Януари, когато той ще лети обратно за чужбина. Исках да й спестя изпращането на баща й и разстройването от поредното му заминаване.
Малко объркано ви пиша, но ме побърква това, не мога място да си намеря. Той постоянно напомня за себе си и ме "разклаща" във всеки един момент, в който контактувам с енего.
Той е добър манипулатор и изглежда чрез страх се опитва да ме накара да правя неща, които не желая, а разбирайки, че не се получава, се озлобява и започва със заплахи и изнудване.
Защо не може да разбере, ч не желая да контактувам с него, казвала съм му , че съм избягала от психическич тормоз, който ми е причинявал по време на съвместното жителство с него, и че нямам намерение да се върна пак там, от където съм избягала..
Кажете ми какво мислите?
Шансове не искам да давам в никакаъв случай, единственото, сякаш, което мога да направя е да изтърпя още няколко дена до заминаването ни с Валентина, но той няма да спре да ни търси и когато сме извън града..
Да донавя само, че се грижи добре за Валентина, когато тя е с него, обича я и държи на нея, и като че ли е малко повече баща сега, когато се разведохме, от колкото , когато бяхме семейство!

# 1
 • Мнения: 418
След развод,общото между вас е детето..нека се вижда с детето,но ти щом не искаш да го видиш,трябвада държиш на това...никой не е в състояние да те накара...какви са тези заплахи,те са смешни..бъди твърда и не го виждай,щом това те натоварва..

# 2
 • София
 • Мнения: 6 978
Kally, много е трудно да ти се даде съвет как да се държиш с бившия... Всеки различно би реагирал в подобна ситуация. Най-важното е обаче никога да не му отстъпваш. За мен твоя бивш има психически проблем още повече в светлината на това, че те е тормозил докато сте били женени. Имай предвид, че може доброто му държание с детето да се дължи на това да те 'впримчи' отново.
Има вероятност ако някой го сплаши, да престане да те преследва, но тогава пък да се озлоби и да реши да ти прави на пук дълго време. Просто вървиш по ръба с това ЕРД.

Трудна ситуация... Повтаряй му едно и също като латерна: "Никога повече няма да съм с теб, но ти си баща на Валентина..." или нещо подобно и не отстъпвай и на крачка. Предозираш ли добрината си към него - той ще реши, че е на път да си те върне и ще се впусне с всички сили да те печели...

Успех  bouquet

# 3
 • Unated Forever
 • Мнения: 392
 Много кофти,а и познато ми звучи...Бившият също не ме оставяше известно време-пишеше смс-си,звънеше,виждахме се навън(то големия град тук),докато аз се чатнах,че трябва да се махна-не знам колко щеше да издържа на  натиска(много е подло като използват децата Close)
  Едва на втората година и половина след раздялата май започна да му пропива...После беше и развода и игра много мръсно,така че ти поне от тази гледна точка си по-добре.Но през това време се обаждаше за всякакви глупости,вклЮчително и за годишнини от сватбата(то все едно има как да го забравиш..)
  За мен изхода беше да се махна и максимално да игнорирам обажданията-опитай,особено когато си сигурна ,че ще си замине догодина.Взедми детето и се забавлявайте Peace

# 4
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 462
Благодаря Ви момичета, за подкрепата, от която имам нужда.
Моята одисея продължава, гледам да не му се хващам, вече не зная дали всичко не е само една лъжа и манипулация.
Когато му заведох Валка на 24 Декември , той ми сподели,че в детството е имал сексуално преживяване(не знам как да го нарека насилие или тормоз) от страна на съученичка на сестра му.  Не бил казал на никого до сега, но пък си мисля как за толкова години не е избило в някаква насока..
после ми каза,че е взел решение и ,че след Нова Година всичко щяло да е ок 40 дена бързо минавали  Shocked Не за първи път заплашва,че ще свърши със себе си.
Реших, довечера след като си взема детето от него, ще се обадя на сестра му и ще им кажа,че има някакви психически отклонения,че не спира да ме тормози и ,че те трябва да говорят с него,защото явно никой в семейството му не разговаря на теми душевност. Ще му кажа,че мисля,че има психически проблем и то сериозен и след като той не иска да потърси помощ в собственото си семейство,то аз ще потърся такава от семейството му за мен и дъщеря ми!
Хиляди пъти вече съсвсем директно у казвах,че не желая да се срещам с него и единствената причина да комуникираме е детето ни. Преди имах други намерения и исках да комуникираме цивилизовано и като зрели хора, но се убедих, че това не е възможно, без да си троша нервите.
Житов и здраве след 2 дена ще сме в планината, където обхват на телефона няма и ще се отдадем с Валентина на пълен релакс и спокойствие.
Освен това детенце ми спомена(аз никога не я разпитвам),че са се срещали със съквартирантката на тати. Тази дума беше непонятна за нея до неговото идване, което ме навява на мисълта,че той там в чужбина живее с жена, в което няма лошо, но защо не обърне вниманието към нея, не мога да разбера.
Благодаря Ви още веднъж пожелавам Ви весело посрещане на Новата Година, ние с Валка ще си я посрещнем сред снега на спокойствие и тишина Simple Smile

# 5
 • Unated Forever
 • Мнения: 392
  Някои хора просто харесват да усещат чуждото нещастие и се опияняват  от мисълта колко велики манипулатори са... TiredЯвно имаш такъв случай-той харесва твоето напрежение-Я,му откажи това удоволствие Peace

# 6
 • София /Абсурдистан
 • Мнения: 3 433

Последното, за което ме изнудва беше ,че щял да съди майка ми и баща ми за пари, ако не съм спяла с него.

Това какво ще да значи  newsm78

# 7
 • Varna, Bulgaria
 • Мнения: 462

Последното, за което ме изнудва беше ,че щял да съди майка ми и баща ми за пари, ако не съм спяла с него.

Това какво ще да значи  newsm78

Ще се опитам да обясня на кратко, макар да не е лесно да се обобщи.
Когато решихме да се оженим, майка ми и баща ми започнаха да ни строят къща. В буквалния смисъл те ни я построиха и във финансов и в работен аспект.
Той замина на круиз на пътнически кораб в чужбина,за да спестим повече пари и да можем да си обзаведем къщата както искаме. Аз не съм спирала да работя от 16 годишна, така че спестяванията не са идвали изцяло от него. Случи се така,че придоби сериозна травма, когато беше на кораба и след завръщането му в България, слилите ни изцяло бяха концентрирани в неговото възстановяване, което продължи около 2 години и спестяванията ни отидоха за това, винаги съм казвала,че здравето е на първо място.
Живяхме в къщата около 2 години, но в последствие по стечение на онстоятелства се наложи да съборим тази къща,заедно с къща,залепена за нея(на дядо ми, който почина). Като вместо къща 60 кв.метра с вътрешна стълба, ни даваха апартамент 75 кв.м, който е в кооперация, построена на мястото на къщата. Апартамента остана на името на родителите ми, тъй като тогава започнаха първите съмнения у мен. Сега апартамента е на родителите ми на името , а той няма права над него и това е причината, поради която иска да съди тях.  Не можа да проумее, че в крайна сметка всичко, което родителите ми имат, ще остане за нас и вечно не беше доволенот това, че нямам нищо на мое име, като през това време и той не е имал на свое име имот.
Както и да е, апартамента от 1 година си обзавеждам абсолютно сама и след 2-3 месеца живот и здраве, ще отидем с дъщеря ми да живеем там .
Не е лесно да се изложи страна на кратко, но опитах да обясня, понеже попитахте.

# 8
 • Мнения: 193

Реших, довечера след като си взема детето от него, ще се обадя на сестра му и ще им кажа,че има някакви психически отклонения,че не спира да ме тормози и ,че те трябва да говорят с него,защото явно никой в семейството му не разговаря на теми душевност. Ще му кажа,че мисля,че има психически проблем и то сериозен и след като той не иска да потърси помощ в собственото си семейство,то аз ще потърся такава от семейството му за мен и дъщеря ми!


А това направи ли го? Да се обадиш на роднините му?
На мен лично не ми се струва много добра идея, защото съм забелязала, че роднините винаги са на страната на собствения си човек. И започват едни взаимни обиди...
Което не води до градивно решение на проблема.

Просто го ИГНОРИРАЙ този тип, но първо сама се убеди, че си права (имам чувството, че вътре в себе си се чувстваш виновна, задето не искаш да си с него).

А затова, как щял да те съди... мисля, че няма правно основание за някакви претенции (не съм юрист, но ти би могла да се консултираш). Ма дори и да имаше основание!!! Що за сделка е това - секс или съд?!?!?!

Хич не му се поддавай на този изнудвач, бъди смела и уверена!
Най - важното е никога да не му отстъпваш, както казва Иса, но и да си уверена, че не трябва да го правиш!!!Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт