Ами, чудех се какво заглавие да сложа, та да пасва най-точно. Става въпрос за следното: понеделник вечерта, дъщеря ми /на 1,5м/ падна от близо метър височина /прескочи кошарата, но не успя да се задържи, нещо, което рядко се случва/, падна на ръцете си и явно и на коленете си. Нямаше никакви симптоми за сътресение, наблюдавах я дълго след падането. Единственото което забелязах е, че се оплаква от болки в коленете, прегледах ги, но не забелязах нищо - нямаше подуване, ходеше стабилно, дори и зачервяване нямаше. В четвъртък вечерта, 3 дни след падането, забелязах на лявото й коляно топче, което се вижда само когато крака е много свит в коляното и когато раздвижа ставата настрани отново се скрива. При натискане не я боли, топчето нито е твърдо нито меко, не е и подвижно, но изпъква като ръбче. Намира се върху някаква мека тъкан, а не върху кост.
Педито е в отпуск, по телефона каза, че е течност /точното название на течността не мога да си спомня/, която се е събрала следствие на разкъсване на тъканите или кръв. Сигурна е, че ще се разсее.
Притеснено ми е, въпреки че имам голямо доверие на педиатърката. Ще ми се да чуя и друго мнение. Ако не се разсее, след празниците ще я заведа на ортопед.