Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 1 363
Седмицата на един от най-хубавите празници. Не вярвайте в чудеса, разчитайте на тях, защото нашето чудо е реалност. Нека мечтите ни се сбъднат. Обичам ви момичета и ви желая само хубави неща. Успех  Hug

Каквото и да си кажем по повод волята и търпението, търпението и волята, все ще е малко. Възприемайки балансиран режим на хранене, трябва да сме наясно, че често резултатите идват бавно. Просто трябва да се живее с нагласата и мисълта, че с всеки ден ние правим нещо полезно и добро за себе си. А резултатите ще дойдат – ако всичко е както трябва, непременно ще дойдат.

Орденът служи за разтуха, за споделяне, за съветване, за обмяна на мнения, за разсъждения – това си е седянка, на която се обсъжда всичко. Като след всяка седянка, всяка Рицарка си отива с това, което е решила да вземе – да се възползва или не от даден съвет си е нейно право и решение.

И много ви моля, независимо от казано, речено, сторено в темата – не се оттегляйте от нея. Може да не сме съгласни с всичко, но имаме нужда една от друга – просто, защото в това сме спътници. Най-ценното нещо в Ордена е добронамереността – помагаме си, нали така? Най-доброто, което всички заедно постигнахме е свежият дух, свежото общуване и нека така да продължава.

Пожелаваме си взаимно успех и жизнерадост! И нека не звучи превзето - открехнете мисълта си на добра вълна и ще ви се върне


Това, което е важно за Ордена:
-   Рицарките не се ядат помежду си, при никакви условия, даже и в пристъп на вълчи глад.
-   Рицарките си помагат с каквото могат.
-   Рицарките пазят положителното отношение към живота при всички обрати на съдбата, ако ще да е тръгване на кантара в обратна посока.
-   Добре е новата Рицарка да се представи по – подробно, за да получава адекватни съвети.
-   Добре е новата Рицарка да попрочете и предходните теми – има доста полезни неща измежду многото празни приказки.
-   Добре е да си водите дневник – най-малкото, за да се вижда кога какво какъв резултат е давало.

Та, при нас е весело. И така и трябва да бъде.
Леки и спорни режими да си пожелаем. И повечко стриктност, за да има по – малко сълзи.


Гербът на Ордена на Рицарките на Бялото кантарче  , благодарение на Бет     bouquet


Имало едно време: Една история за Ордена на Рицарките - Приказка без край

"Имало едно време едни момичета. Живеели на различни места. Имали различни професии, различни интереси, различни съдби.
Но всички те, без да знаят една за друга, имали една и съща цел - да направят нещо за себе си. Да сложат край на омагьосания кръг, в който се въртят и който ги карал да се чувстват нещастни.

Искали да променят себе си. Не само външността си, но и вътрешната си нагласа за живота. Да го живеят такъв, какъвто винаги са искали, а не такъв, какъвто е най-лесно.
Поредното обещание "от утре", "от понеделник" вече не вършело работа. Защото било обещание пред самите себе си, обещание, което е най-лесно да не изпълниш, защото няма да се чувстваш виновен, че си наранил някого.

Имало в същото това време и едно виртуално местенце, в което няколко от тези момичета споделили намеренията и съдбите си. Лека полека идеята придобила очертания. От безплътна, имагинерна и неясна, тя се превърнала в нещо осезаемо, нещо, което всяко от тях приело като първа и водеща цел в живота си.
Намерили се тези момичета. Повярвали си, че този път всичко е различно. Че не са сами. Че този път "от утре" вече става " от днес, от този момент". Че този път обещанието и заявяването на целта не е само пред себе си, а пред хора, на които държиш и които няма как да излъжеш.

Тръгнали по общия път. Труден, трънлив, криволичещ. Зад завоите му често дебнели неща, които незнаели как да преодолеят. Но винаги успявали. Защото били заедно. Защото вкупом се навеждали над всяка дупка да издърпат затъналия, над всеки паднал - да му подадат ръка да стане, над всеки прегрешил - с прошка, над загубилия вяра - с част от своята вяра.

Днес те са много. Знаят как могат сами да променят живота си, така, че вече да им харесва и да го управляват те, а не той - тях.
Знаят какво и колко могат да постигнат. Знаят как да си помогнат, как да се подкрепят. Тъжат и се радват заедно. Мечтаят заедно. и заедно продължават напред. Към мига, в който всяка от тях ще си каже : "Аз успях. Можеш и ти!"

Това е тяхната приказка - приказката на Рицарките на бялото кантарче!"


Мариетка


 

Mъдрости на Ордена на Рицарките

"Не знам за вас, но през изминалата седмица аз тук открих толкова мъдрост, истини и откровения, колкото може би за десетилетие назад.
Опитах се да ги синтезирам, за да можем да си ги четем, когато ни се струва, че светлинката в края на тунела изчезва, че премрежените ни очи са толкова изморени, че нямат сила да видят дори ярката слънчева светлина.
Но тя е там - дали един-едничък малък слънчев лъч или огромно ярко сияние - тя е там, съществува въпреки всичко и заради всичко. Заради нас.
Трябва да си вземем мъничко от нея.
Да си я приберем някъде дълбоко в сърцето и в душата, та и в най-черната нощ да ни свети и да ни посочва пътя.
Ето - вземете си мъничко светлина.
Тя е наша.
Носим я в себе си.
И ако на някоя от нас пламъчето се мъчи да изгасне - друга ще й даде малко от своя пламък.
Защото огънят е вечен!

- АКО НЕ МЕ ХАРЕСВАШ ТАКАВА, КАКВАТО СЪМ, НЯМА ДА МЕ ХАРЕСАШ И ТАКАВА, КАКВАТО ИСКАШ ДА БЪДА!

- Ако достатъчно искаш нещо, никой и нищо не може да ти попречи да го постигнеш, а времето в тези случаи губи стойност.

-Единственото, което трябва да правиш е, да вярваш, че е за добро и да не се отказваш.

- Хората вярват, че който тренира побеждава и става лидер. Грешка! Който решава да стане лидер, тренира и става такъв!

- Нямаме контрол върху това, което се случва в животът ни, но решаващи всъщност са нашите реакции на това, което се случва.

- Момент на прелом е шанс за нов път.

- Това, което не ни убива, ни прави по-силни !

- Ден, в който не сте казали на любимите си, че ги обичате - пишете го пропуснат ден. А когато знаеш да даваш любов, научаваш се и да получаваш и не защото някой ти прави услуга, а защото я заслужаваш!

- Много от важните неща на света са били постигнати от хора, които са упорствали, когато е изглеждало, че изобщо няма надежда.

- Разликата между възможното и невъзможното е в това, доколко човек е твърдо решен да успее.

- Когато се опитваш да постигнеш нещо, ще срещнеш препятствия по пътя. Аз съм ги имал - всеки ги е имал. Но препятствията не трябва да те спират. Ако стигнеш до стена, не се обръщай назад и не се предавай. Измисли как да я прескочиш, да преминеш през нея или да я заобиколиш.

- Малко хора си дават втори шанс след неуспех. Провалят се веднъж и не опитват повече. Горчивото хапче на неуспеха често им идва в повече, отколкото могат да понесат. Ако си склонен да приемеш неуспеха и да се поучиш от него, ако си склонен да разгледаш провала като опакован подарък, да се оттласнеш от него и да тръгнеш наново, това една от най-мощните сили за постигане на успеха.

- Ако чуеш глас, който ти казва, че не можеш да рисуваш - рисувай на всяка цена - и този глас ще замълчи.

- Когато една врата пред теб се затвори, не оставай там, вторачен в нея. Огледай се и ще забележиш много други врати, които са се отворили - и си избери нова.

- Вървя напред. Животът няма как да го спреш. Всеки ден ни поднася усмивки и плесници. Плачем и се смеем. До другия ден. Отново. Не можем да спрем. Нима можеш да спреш полета на птицата? Да, ако й отрежеш крилата, но тогава тя ще е змия, а не птица.
Нима можеш да задържиш изгрева на Слънцето? Или поривите на вятъра?
Как ще накараш щурчето да спре да свири? Единствено като го размажеш с крак.

- Няма как сами да си отрежем крилете, нали?
Тогава какво ни остава?
Просто да продължим напред!

- И въпреки, че още стотици хиляди години може да продължат споровете "Какво е любовта", може би ще се окаже, че любовта е някой, който ни познава, помни ни и ни връща на самите нас малко по-добри, отколкото някога сме дръзвали да си мечтаем.

- 3 в 1
1. Всичко е в главата.
2. За да се отслабва, трябва да се яде.
3. Пием много вода."


Мариетка

Ще си позволя да добавя: Не става само с не/ядене, трябва и акъл!


И още нещо:
- Който си има проблеми - да му се решават. Яденето нито пречи, нито помага в това. Нека не се смесват нещата – благодарение на Асса

Както и „Тази нощ преди да си легна ще благодаря на Господ за всички хора които ме обичат , защото рядко се сещам ... обикновено се сещам само да му се оплаквам какъв е лош и защо не е извадил калориите от сладоледа и защо не удовлетворява искреното ми желание на сутринта да съм 60 кг .

Лека нощ момичета и се сещайте за хората около вас !" - ПукиА за завършек ще си позволя да цитирам Мила, нещо което осъзнавам, но не ми стигаха думи да го формулирам "...И аз имам една любов необяснима към разни малки-дребни-ситни и прекрасни... няма да назоваваме имена... Питам се, да се срамувам ли, или не? Май не ми иде много да се срамувам. Сори, ако развалям нечия дисциплина, но изпитването на чувство за вина ми се вижда прекалено висока вина за спазването на режима... Не съм готова да я платя, защото вината нанася много повече поражения върху психиката ни и целия ни живот, по мое скромно мнение. Нищо човешко не ми е чуждо, не съм от желязо и ми се случва да се "упущя". Понякога - често. Понякога - още по-често. Друг път съм в кондиция и всичко е наред и отслабвам. Радвам се, че има хора, с които да споделя и да ми е комфортно. Казах ли, че ви благодаря, че ви има?"

“…"Носете си новите дрехи..", т.е. важно е да изживеем всеки миг от този живот така, както ние искаме. Да се радваме на воля и на малките неща, да плачем наволя, когато ни боли, да не отлагаме нищо. Това са изконни истини, които често забравяме в забързаното ежедневие, а не трябва да е така.

Да говорим - за нас и любовта, за болката и радостта, които вървят редом ръка за ръка. Мъдрите хора казват, че ако го няма лошото, човек не може да оцени доброто. Вярно това лошо по-добре на никого и никога да не се случва, но... животът е изпълнен с различни цветове и нюанси, които просто съществуват и ни връхлитат без предупреждение….” - Джопче


Не знам защо сега се замислих как точно започнах да отслабвам.
Пропускам историите, които всички знаете и всички депресии, които се изживяват когато тежиш 90 кг., когато гледаш витрините с манекенските размери дрехи, когато отказваш покани за почивки и излизания с приятели, когато уловиш нечий двусмислен поглед.
Моето отслабване започна не с диети,хапчета, хирургични намеси и каквото се сетите още, а когато постигнах  хармония сама със себе си, когато се приех без упреци и критики, когато се научих да се обичам независимо от огледалото, когато осъзнах, че  имам качества, които са константни въпреки килограмите. И тогава разбрах колко е лесно да отслабна , не защото това ще ме направи щастлива, а защото заслужавам да се чувствам добре в кожата си. А правилният начин на хранене е една малка част от целият процес.
Харесвайте се повече, бъдете повече щастливи и тялото ви ще се отблагодари. Лека и спокойна вечер от мен.  Hug Hug Hug - Danielka1


"Краят е в съвършенството. Всички можем да го постигнем." - mimmy

Рицарки на предколедната треска 17.12.2007 - 23.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 09.12.2007 - 16.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 02.12.2007 - 09.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 25.11.2007 - 02.12.2007
Рицарки на Бялото кантарче 18.11.2007 - 25.11.2007   
Рицарки на Червената чаша 11.11.2007 - 18.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 05.11.2007 - 12.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 29.10.2007 - 05.11.2007
Рицарки на Бялото кантарче 22.10.2007 - 29.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 15.10.2007 - 22.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 08.10.2007 - 15.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 01.10.2007 - 08.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 24.09.2007 - 01.10.2007
Рицарки на Бялото кантарче 17.09.2007 - 24.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 10.09.2007 - 17.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 03.09.2007 - 10.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 27.08.2007 - 02.09.2007
Рицарки на Бялото кантарче 20.08.2007 - 26.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 13.08.2007 - 19.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 06.08.2007 - 12.08.2007
Рицарки на Бялото кантарче 30.07 - 05.08
Рицарки на Бялото кантарче 23.07 - 29.07
Рицарки на Бялото кантарче 16.07 - 22.07
Рицарки на Бялото кантарче 09.07 - 15.07
Рицарки на Бялото кантарче 02.07 - 08.07
Рицарки на Бялото кантарче 25.06 - 01.07
Рицарки на Бялото кантарче 18.06 - 24.06
Рицарки на Бялото кантарче 11.06 - 17.06
Рицарки на Бялото кантарче 04.06 - 10.06
Рицарки на Бялото кантарче 28.05 - 03.06
Рицарки на Бялото кантарче 21.05 - 27.05
Рицарки на Бялото кантарче 14.05 - 20.05
Рицарки на Бялото кантарче 07.05 - 13.05
Рицарки на Бялото кантарче 02.05 - 13.05
Рицарки на Бялото кантарче 23.04 - 29.04
Рицарки на Бялото кантарче 16.04 - 22.04
Рицарки на Бялото кантарче 09.04 - 15.04
Рицарки на Бялото кантарче  - след срещата!
Рицарки на Бялото кантарче 26.03 - 01.04
Рицарки на Бялото кантарче 19.03 - 25.03
Рицарки на Бялото кантарче 12.03 - 18.03
Рицарки на Бялото кантарче  - първомартенска
Рицарки на Бялото кантарче 12.02 - 18.02
Рицарки на Бялото кантарче 05.02 - 11.02
Рицарки на Бялото кантарче 29.01 - 05.02
Рицарки на Бялото кантарче 22.01 - 28.01
Рицарки на Бялото кантарче 15.01 - 22.01
Рицарки на Бялото кантарче 08.01 - 15.01
Рицарки на празничното кантарче - 22.12 докъдето стигне 2006
Рицарки на Бялото кантарче 11.12 - 17.12 2006
Рицарки на Бялото кантарче 27.11 - 03.12 2006
Рицарки на Бялото кантарче 20.11 - 27.11 2006
Рицарки на бялото кантарче - 10 част 2006
Рицарки на бялото кантарче - 9 част 2006
Рицарки на бялото кантарче - 8 част 2006
Съмишленици за отслабване - 7 част 2006
Съмишленици за отслабване - 6 част 2006
Съмишленици за отслабване - 5 част 2006
Съмишленици за отслабване - 4 част 2006
Съмишленици за отслабване - 3 част 2006
Съмишленици за отслабване - 2 част 2006
Времето се стопля, да се стягаме, момичета! Търся си съмишленици да отслабваме! Началото   bouquet

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 11:23 от мечтаеща

# 1
 • в резерват
 • Мнения: 3 231
Първа.  Grinning
 През новата празнична седмица, пожелавам на всички  да стоите повече пред огледалото и по малко пред печката. И да получите най-хубавият подарък - любов. Дядо Коледа да донесе и много здраве на малките рицарчета и техните мами.
Поздрави и на Мечтаеща за прекрасната тема  Hug Hug Hug

Бебче, липсваш ни Heart Eyes

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 13:07 от Danielka1

# 2
 • Мнения: 2 897
Запис.

# 3
 • Israel
 • Мнения: 1 366
Втора (ако някой не се вмъкне междувременно  Flutter )

Та какво може да се каже днес?!?! Искам да ви кажа (не да ви пожелая, да да ви обещая) една великолепна година. Не искам да се повтарям, но нали знаете, че всичко е във вашите ръце. Уж молбите се отправят към дядо Коледа, но изпълненията са у нас. Ние сме носителите на истинските чудеса. Ние ги сътворяваме.

Та само здраве да имате, Вие и любимите Ви. И кой каквото си поиска - да си го направи!

Много, ама наистина много Ви обичам!

Желая Ви една наистина Вълшебна нощ! (моля после за малко снимки ... ще ми стоплите душата). Аз съм поканена, но не е същото ... Има неща, които ме връщат обратно в София. Не просто в София, а в моята София, а тя е ... много особена  Blush


п.п. Дени, няма да си ходиш ПЪК, ний тук си имаме и ложа на задържащите  Hug Ама и да не слабееш повече, че каквото си хубавко, да не ни погрознееш, сакън!  Naughty

# 4
 • Мнения: 1 525
Весел празник ви пожелавам, момичета!
Нека желанията ви от тази нощ се сбъднат, нека празникът ви да е изпълнен с обич и красота!
И умната:)

# 5
 • Мнения: 343
Здравейте, скъпи момичета! Hug
Най-сърдечно ви благодаря за позитивната енергия и подкрепата, която ми оказахте. Моите проблеми още не са приключили. Надявам се, че на 28 ще имаме окончателен резултат. Чувствах се така както писах, защото в момента имам работа с една много злобна и отрицателно настроена спрямо моето семейство личност и имам нужда от позитивни мисли.

Днес моят малък син има имен ден, затова да ви почерпя http://images22.snimka.bg/004671096.jpg Знам, че е нережимно, но това имам в момента под ръка.

Засега удържам фронта. Видях 76 и съм доволна. Лошото е, че беше резултат от по-горе описаните причини. Подготвяме се за празника.
Обичам ви и ви пожелавам весели празници, много здраве, радост, усмивки, късмет на вас и вашите семейства! И както се пее в песента: "Нека зло да ни забрави, да сме живи, да сме здрави и живеем 100 години!" Hug Heart Eyes

# 6
 • в резерват
 • Мнения: 3 231
........ и имам нужда от позитивни мисли.


Да ти е живо и здраво детето, много да те радва занапред.  bouquet

Не се оставяй на чуждата злоба,
подкрепа дарявам, дано е от полза

Във светлите Коледни дни,
дано щастието  да те озари  Hug

# 7
 • Мнения: 5 847
да се запиша и аз... Flutter

Марче,дано новата година ви донесе повече радост и щастие.Желая ви го от все сърце. Hug

Дани,Съни,Денич,майче    bouquet


кафее? Grinning


# 8
 • Мнения: 343
Благодаря, Дани! Hug

 Все още се надявам, че на Коледа стават чудеса! Искам всички да бъдат поне наполовина добри, колкото вас! Тогава светът ще бъде по-друг, по-добър!
Ванче Hug!

# 9
 • в резерват
 • Мнения: 3 231
Благодаря, Дани! Hug

 Все още се надявам, че на Коледа стават чудеса! Искам всички да бъдат поне наполовина добри, колкото вас! Тогава светът ще бъде по-друг, по-добър!
Ванче Hug!

 newsm51 newsm51 newsm51

# 10
 • Има много детски смях.
 • Мнения: 3 152
Хелоу, еврибади  Hug Липсвах ли ви?  Mr. Green
Минавам само за малко да споделя...  Blush  и да се оплача  Tired.
За първи път, откакто въобще се познаваме и  сме заедно със съпружеското тяло(вчера се навършиха 8 год.), ще сме си сами на тези празници. И утре също. И ми е странно. И хубаво. И вече съм готова с всички приготовления. Даже с утрешната закуска  Crazy Току що я метнаФ у фурнЯта.
В същото време мин. седмица, сериозно се скарах с родителското тяло. Единствeното при това. Не стига, че сме разделени на толкова км, а и близката една година поне няма да му проговоря  Naughty Или поне така съм се заканила.  Crossing Arms Бясна съм. Е, вече ми поминава де, но все пак... Както и да е.
Купила съм си гирички, сега остава и постелка да си взема и от януари се почват бесни режимности и сутришни дом. тренировки. Обещавам.
Весело изкарване и до скоро.
Обичам ви.

 ПП. Опитах се да отворя първата тема от " Орденството", но не успях... Някой да ми хелпне? Много искам да я прочета.  Praynig

Последна редакция: пн, 24 дек 2007, 21:07 от Umma

# 11
 • ГОре на черешата...
 • Мнения: 11 477

Честита Коледа, скъпи приятелки!

Нека в нощта на Рождество небето се разтвори за Вас и ви озари с много любов, здраве, семейно щастие, топлота и успехи!

На всички дечица - да са много, много здрави, ученолюбиви, послушни и добри!

На семействата ви - само прекрасни моменти и много обич, хармония и уют да царят в домовете ви!

Обичам ви!

# 12
 • Мнения: 2 492
Днес както казах вече е един от любимите ми празници ...
Надявам се всички да го прекараме приятно и в добро настроение .
Хапнете си от всичко , че от първи отново в ордена - вода , спорт и пак вода .  Wink

# 13
 • Мнения: 2 897
***Весели празници!***

# 14
 • София
 • Мнения: 1 617
Здравейте мили рицарки!

Първо, с насълзени очи да ви кажа - БЛАГОДАРЯ ВИ, ЧЕ ВИ ИМА И ЧЕ СТЕ ЧАСТ ОТ ЖИВОТА МИ!  bouquet

Второ - Желая ви най-сърдечната, топла и уютна вечер, пълна с усмивки и любов! Hug

Аз направих сърмите и опаковах подаръците, вчера спретнах меденки в огромно количество, защото всички около мен умират за тях. Моите домашни спят, а аз съм запалила всички свещи и лампички, и пийвам червено винце с вас  Wine Glass Мъча една погачка за утре, която да занеса сега на майка ми и баща ми, но... втори път се хващам да им меся и втори път не ще да втаса туй чудо. Никога не ми се случва, явно е знак да не им нося - все пак баща ми е диабетик  Crazy

Е до утре!

Редакция на ключовите думи на тема

Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт