Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
  • Берлин
  • Мнения: 1 286
От тук бях правила боб на фурна по една страхотна рецепта.Но не мога да я открия,нито с търсачката,нито в рецептите. Close
Само си спомням,че върху свареният и отцеден боб,преди да се сложи във фурната да се пече,се нареждаха шайби кромид лук.Ако някой си спомня точно как беше тази рецепта,моля да ми помогне.Предварително давам букетчето   bouquet

# 1
# 2
  • Берлин
  • Мнения: 1 286

Не точно,но ще експериментирам с идеи и от тази.
Благодаря ти Лео! Hug

# 3
  • Мнения: 11 612
Да подновя тази тема.... - някой да сподели своя рецепта за боб на фурна....

Решила съм да готвя това, но....искам предложения за да видя как точно ще го направя.

Благодаря!

# 4
  • София
  • Мнения: 5 001
Сварявате накиснатия от вечерта боб(водата в която кисне се изхвърля) с 2-3 глави лук,1 морков,1 сурова чушка(може печена и обелена),ако има 1 парче корен целина също е добре,2-3 с.л. олио.Като се свари се прехвърля в тава или пръстен гювеч,добвя му се 1 с.л. размито доматено пюре и 1с.л. брашно,1 ч.л. червен пипер,сол на вкус ,джоджен,обърква се добре и се пече докато се овкуси от прибавените нови неща.Като е готово се поръсва с пресен ситно нарязан магданоз при сервиране

П.П. Ако обичате запържен боб,вместо да добавяте доматено пюре с брашно и червен пипер,просто направете запръжка и я дабавете към боба преди да го пъхнете във фурната... Hug

# 5
  • София
  • Мнения: 329
Аз лично не съм правила, но съм яла боб на фурна, като вътре имаше сухи чушки нарязани и ми хареса много.

# 6
  • weltweit
  • Мнения: 6 212
Аз го правя горе-долу като TheNMaster. Обаче си правя запръжка с лук, морковче и целина (червен пипер и джоджен като подправки), обърквам със сварения боб, добавям не 1с.л., а и консерва доматки, доливам водичка и мятам да се пече на около 150-180градуса за около час максимум (той боба си е готов, само да хване коричка и да се смесят ароматите). Сервирам поръсен със запечена на котлона суха люта чушка, ммм  Mr. Green

# 7
  • гр.София
  • Мнения: 190
Аз боба на фурна го правя така,запържвам си лука слагам ориз подправки  на вкус и свареният боб водичка и пеека.

# 8
  • Мнения: 44
И аз да се включа с моя вариант,защото наистина всички си облизват пръстите.
Правя го без запръжка,но изобщо няма "измит" вкус Simple Smile.
Сварявам 1/2 кг боб с един килограм свински гърди(избирам не толкова мазни).
След като се свари го прехвърлям в голяма тава и добавям 2-3 по-големи моркова,нарязани на ситно,една голяма глава лук,1/2 кутия доматено пюре и минимум 4 печени червени чушки,нарязани на дребно.Добавям сол и джоджен.Олио-около 8 с.л.
Всичко се разбърква много добре и се пече на силна фурна.Добре е да се изключи преди водата да е извряла съвсем,защото каквото остане се поема от боба и ако е само на мазнина става много сух.
Добре е 1-2 часа да "отлежи"преди да се сервира Simple Smile.



Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт