Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора

София

Мнения: 385
За утре имам няколко свински пържоли Pig, обаче ми се ще да направя нещо по-специално. Някакъв сос по-интересен, екзотичен, например с портокали, ананас или нещо друго. Не знам какво ще върви на свинско newsm78. Или самите пържоли да са приготвени по различен начин, някаква марината или нещо друго. Идеи приемам всякакви Hug
Благодаря ви  bouquet!
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 002
виж тук:

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=184142.msg3765953#msg3765953
Цитирай


Мнения: 7 473
Пържоли в сос от портокали и горчица
Цитирай

София

Мнения: 385
Leo, много ти благодаря! Hug
Изглежда вкусно, а и не е трудно за приготвяне. Май това ще хапваме утре. Smile

Joel и този вариант е интересен, ще го пробвам някой път.
Весела коледа и много здраве желая на всички!  bouquet
Цитирай

София

Мнения: 385
Leo, още веднъж голямо благодаря от мен, цялото ми семейство и гостите Laughing.
Стана страшно вкусно и ефектно, а е супер лесно за приготвяне и с малко продукти.
Препоръчвам го горещо на всички.

На някои от гостите толкова им се услади, че си изядоха и портокаловите резенчета заедно с кората Mr. Green.
Цитирай

София

Мнения: 385
Само една забележка да добавя. Аз сложих копър вместо магданоз отгоре. Мисля, че като вкус повече се връзва Peace.
Цитирай


Мнения: 7 473
 Hug Радвам се, че помогнах и ви е харесала рецептата  Hug
Весели празници   bouquet
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Моля за рецептата за сос за пържоли с гъби и вино.
Цитирай


Мнения: 7 473
Моля за рецептата за сос за пържоли с гъби и вино.

Виж тези  http://forum.bgkulinar.net/viewtopic.3421.html

http://www.sivosten.com/forum/viewtopic.php?p=194439
Цитирай


Мнения: 306
Имам въпрос към Калинка и Лео за пържолките с портокали и горчица.
Сметаната заквасена ли е, и ако не става ли и със заквасена?
Къде задушавахте пържолките? В тавичка покрита със фолио и във фурната или в широка тенджера на котлона? Питам защото на снимките пържолките изглеждат със коричка, а не знам ако ги сложа в тенджера /понеже гостите не са ми малко/ трябва да бъдат на няколко реда и долните няма ли да станат като варени.
Помагайте   newsm78
Цитирай

София /Абсурдистан

Мнения: 2 718
Ще следя темата.
Цитирай

BG

Мнения: 1 668

Благодаря, Лео  Smile !
Цитирай

София

Мнения: 385
djini_selena аз сложих заквасена сметана, но мисля, че и с течна може да стане.

Пържолите ги запържих в масло в тенджера на котлона на няколко пъти, понеже бяха повечко и ги извадих в чиния. Прецедих мазнината и сложих в друга тенджера, върнах пържолите в мазнината, добавих портокаловия сок, бульона, горчицата, сол и черен пипер и ставих да се задушават под капак около 45 минути. Периодично разбърквах, за да може горните пържоли да отидат отдолу и обратно.
Не, не стават като варени на вкус, стават сочни.
Сметаната се добавя на края, за да се сгъсти соса. При сервиране се заливат със соса, поръсват се с прясно смлян черен пипер и пресен копър/това е мое подобрение/.

Аз за гарнитура направих печени картофи на фурна. Всеки завит във фолио с малко масло, сол и черен пипер. Предполагам може и друга гарнитура по избор. Струва ми се, че ще върви повече с ориз.

djini_selena Ако ще са ти повече пържолите и гостите, може би ще трябва да увеличиш и продуктите за соса.
Аз имах 4 средно големи пържоли, които разрязах на 2 и станаха 8 по-малки. Соса ми стигна точно.
Цитирай


Мнения: 8 573

Пържолките с портокаловия сок са разкошни! Вкусни и много леки! L е о, благодаря!  bouquet  bouquet  bouquet



И една хитринка за които не я знаят - ако ви трябват лъжица-две сметана за яденето и нямате вкъщи, смесете две супени лъжици кисело мляко с една с.л брашно. Хубаво разбъркайте и .....в манджата. Така си направих сосчето и стана с нужната гъстота.  Very Happy
Цитирай


Мнения: 306
и моите пържолки станаха хубави. Задуших ги в тавичка във фурната, покрита с фолио и накрая го махнах, за да се запекат. Сметаната я сложих още в началото при соса, но понеже задушавах на не много силна фурна, не ми се пресече, а всичко стана супер. Даже и мъжът ми, който не обича плодове в яденето го хареса и изобщо не разбра, че сосът е с портокали. Благодаря за рецептата!
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 18 отговора