Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 25 дек. 2007, 21:24 ч.
  • Преглеждания  1 772  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 304
можв ли някой да ми  newsm78 newsm78
обясни

Реклама
# 1
  • Видин
  • Мнения: 5 456
За качамак....или за панировка Grinning.
Някои правят смес със пшенично и месят хляб.

# 2
  • Мнения: 4 437
Аз го използвам предимно за панировка.

# 3
  • На небето
  • Мнения: 5 521
Ползвам го за всичко тестено само че слагам и от обикновеното брашно. Понеже ако е само от царевичното много се троши.

# 4
  • Мнения: 1 802
Предимно го ползвам за мамалига!  Simple Smile

# 5
  • София
  • Мнения: 4 293
За панировка  Peace
Качамак не ядем  Naughty

# 6
  • Мнения: 1 173
Смесвам  го с другото брашно и в него овалвам каята преди пържене - става много хрупкава и приятна! Simple Smile

# 7
  • Варна
  • Мнения: 1 442
За панировка  Peace
Качамак не ядем  Naughty
Peace

# 8
  • Асеновград
  • Мнения: 1 043
ОХ ТО НЕ СЕ КАЗВА КАЧАМАК ТОЧНО - КАТО СИ НАПРАВИШ МАЛКО ПО ВОДНИСТА СМЕСТА СЪС СИРЕНЦЕ И МАСЪЛЦЕ СТАВА МНОГО ВКУСНО / ЗА ПО ДОБЪР ВКУС И МАЛКО ЗАПЪРЖЕН ЧЕРВЕН ПИПЕР СЕ ПОЛИВА - АМА МНОГО ВРЕДНО .../

# 9
  • Мнения: 107
царевичното брашно се използва най-вече за качамак или панировка

# 10
  • София
  • Мнения: 5 001
царевичното брашно се използва най-вече за качамак или панировка
Peace

# 11
  • Ямбол
  • Мнения: 21 786
Освен за панировка, аз правя и някакво подобие на качамак. Сварявам няколко лъжици царевично брашно в подсладено прясно мляко. Накрая добавям масълце, а последният път сложих и малко какао, малката много обича такава закуска. Не го харесва със сирене и затова не слагам.

# 12
  • Плевен
  • Мнения: 801
аз го използвам за качамак, много обичаме...баба ми месеше питка от царевично брашно, в нашия край й казват - просеник.

Правила съм и соленки с такова брашно, малко се ронят, но са много вкусни и полезни.

# 13
  • Бургас
  • Мнения: 64
Имам много вкусна рецепта със царевично брашно, казват му просеник ( макар че не е с просо ), става като солен кекс и е много вкусно.Рецептата е следната: 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. захар, 1 ч. л. сол, 3 с.л. олио, 1 ч.л. сода.Смесват се продуктите, аз ги бъркам на ръка с лъжица.Царевично брашно се добавя колото поеме - до гъсто тесто. Не се меси, горе долу като за кекс, да може да се стича, но да е гъсто все пак.Намазана и набрашнена тавичка, става за по малка тавичка, около 30 см диаметър е моята.Печете и ядете, с каквото ви хареса.Аз много го обичам със сирене, или като хляб си го ям с яденето. Отнема точно 10 минути (без печенето) а става и за закуска.

# 14
  • Някъде на път....
  • Мнения: 10 263
kundalini , ще пробвам твоята рецепта!  Peace

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт