Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 300
можв ли някой да ми  newsm78 newsm78
обясни
Цитирай

Видин

Мнения: 5 154
За качамак....или за панировка Very Happy.
Някои правят смес със пшенично и месят хляб.
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз го използвам предимно за панировка.
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Ползвам го за всичко тестено само че слагам и от обикновеното брашно. Понеже ако е само от царевичното много се троши.
Цитирай


Мнения: 1 802
Предимно го ползвам за мамалига!  Smile
Цитирай

София

Мнения: 4 282
За панировка  Peace
Качамак не ядем  Naughty
Цитирай


Мнения: 1 173
Смесвам  го с другото брашно и в него овалвам каята преди пържене - става много хрупкава и приятна! Smile
Цитирай

Варна

Мнения: 1 434
За панировка  Peace
Качамак не ядем  Naughty
Peace
Цитирай

Асеновград

Мнения: 1 043
ОХ ТО НЕ СЕ КАЗВА КАЧАМАК ТОЧНО - КАТО СИ НАПРАВИШ МАЛКО ПО ВОДНИСТА СМЕСТА СЪС СИРЕНЦЕ И МАСЪЛЦЕ СТАВА МНОГО ВКУСНО / ЗА ПО ДОБЪР ВКУС И МАЛКО ЗАПЪРЖЕН ЧЕРВЕН ПИПЕР СЕ ПОЛИВА - АМА МНОГО ВРЕДНО .../
Цитирай


Мнения: 107
царевичното брашно се използва най-вече за качамак или панировка
Цитирай

София

Мнения: 5 000
царевичното брашно се използва най-вече за качамак или панировка
Peace
Цитирай

Ямбол

Мнения: 19 091
Освен за панировка, аз правя и някакво подобие на качамак. Сварявам няколко лъжици царевично брашно в подсладено прясно мляко. Накрая добавям масълце, а последният път сложих и малко какао, малката много обича такава закуска. Не го харесва със сирене и затова не слагам.
Цитирай

Плевен

Мнения: 801
аз го използвам за качамак, много обичаме...баба ми месеше питка от царевично брашно, в нашия край й казват - просеник.

Правила съм и соленки с такова брашно, малко се ронят, но са много вкусни и полезни.
Цитирай

Бургас

Мнения: 64
Имам много вкусна рецепта със царевично брашно, казват му просеник ( макар че не е с просо ), става като солен кекс и е много вкусно.Рецептата е следната: 2 яйца, 1 кофичка кисело мляко, 1 ч.л. захар, 1 ч. л. сол, 3 с.л. олио, 1 ч.л. сода.Смесват се продуктите, аз ги бъркам на ръка с лъжица.Царевично брашно се добавя колото поеме - до гъсто тесто. Не се меси, горе долу като за кекс, да може да се стича, но да е гъсто все пак.Намазана и набрашнена тавичка, става за по малка тавичка, около 30 см диаметър е моята.Печете и ядете, с каквото ви хареса.Аз много го обичам със сирене, или като хляб си го ям с яденето. Отнема точно 10 минути (без печенето) а става и за закуска.
Цитирай

Някъде на път....

Мнения: 10 091
kundalini , ще пробвам твоята рецепта!  Peace
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора