Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

БУРГАС

Мнения: 682
Здравейте, Д-р Слънчева!

Моля за вашето мнение и съвет относно моето момченце! Много съм притеснена и объркана!
Родих Димитър на 06.11 - 3200гр., 51см. На 10.12, при консултацията тежеше 3730гр., но педиатърката не коментира нищо. Днес, на 25.12(50 дена) детето тежи 3950гр., което според мен е изключително малко.
Ето накратко историята ни:
Кърмих около 10 дни, като дохранвах с NAN HA докато кърмата ми изцяло спря. Преминахме изцяло на АМ, но детето започна да повръща на фонтан. По препоръка на наблюдаващата педиатърка сменихме млякото с Aptamil AR. Но тъй като това мляко е доста гъсто детето се изморяваше с биберон 2(от 3 до 6 месеца), а с биберон 3(6+месеца) се давеше. След повторна консултация с лекарката и по нейна препоръка започнахме да прецеждаме млякото през марля. И така се хранехме допреди седмица, но последната партида от млякото беше много гъста(ставаше почти на каша). Педиатърката препоръча да смесим Аптамила с НАН 50:50. Започнахме да се храним добре, по 120 мл, а понякога и по 130. Но остава проблема с наддаването и днес (по съвет на друг лекар) пробвахме да преминем отново само на NAN HA. На второто хранене детето започна да се гърчи и в крайна сметка отново повърна на фонтан.
Другият ни проблем е, че често повреме на хранене детето започва да се напъва и да ака. На ден ака около 5-6 пъти, а понякога и по 7, като в някои случаи е доста рядко, а в други не толкова.
Моля за вашето мнение нормално ли е да е надаал толкова малко за 50 дена и пепоръка какви изследвания са необходими и към кой специалист в София да се обърнем за да не правим повече опити в Бургас, а да намерим точното решение на проблема ни.
Благодаря предварително и честита Коледа с пожелания за здраве, щастие и късмет!  bouquet
Цитирай


Мнения: 5 760
Мисля, че е добре да се консултирате с детски хирург, за да се изключи пилорна стеноза. Необходимо е да се направи ренгенова снимка с контраст. Това най-добре е да се направи в Пирогов- детска хирургия.
Цитирай