Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 26 дек. 2007, 14:44 ч.

А стават ли по Коледа чудеса?

 • 7 607
 • 90
 •   1
Отговори
 • Sofia
 • Мнения: 4 077
И тъй като е Коледа - та за какво друго да поговорим?
/онези, които са отегчени от празника, от рояка коледни теми и цялата тази по уморителен начин лигава тупурдия - да замълчат моля  Grinning/
Градска легенда, измишльотина на инфантилни ентусиасти или реалност е, че по Коледа стават чудеса?
До къде стига вярата и от къде започва истината? А вярата може ли сътвори реални истини ?
Ако на някой му се е случило чудо* по Коледа, дали би го споделил тук,  в тази тема?
Ако на никой не му се е случило чудо все още, но вярва, че то не е невъзможно - също може да пише.

Ето и моята история.
Миналата година, на Бъдни вечер - намерих дете. Беше се загубило на пазара.
Седеше самотно измежду сергиите, а продавачките го гледаха състрадателно, като със съпричастен шепот разказваха това на твърде бързащите суетящи се клиенти. Естествено, разбирането им беше твърде голямо, но не съвсем достатъчно, за да изоставят претрупаните си с орехови ядки, ошав и сушени чушки сергии. Та как би ни хрумнало да сравним царят клиент с което и да е дете? Та дори то и изгубило се.
....И тъй като не бързах за никъде, хванах детето за ръка и тръгнахме да търсим неговата майка.
Разбира се, никой от присъстващите не възропта притеснено, напротив - почувствах съпровод от облекчени погледи.
Може би половин час обикаляхме из сергиите, а то не знаеше нито къде живее, нито можа да ми даде някаква насока. Единствено отчаянието му бе очевидно, а сълзите му едва се удържаха да не се затъркалят надолу по личицето.
Когато бях съвсем обезверена и се чудех що да сторя, от нищото изскочи майка му и го грабна.
Изведнъж останах отново сама. Но чувството ми за самота от преди половин час липсваше. Мисълта, че на Коледа помогнах на дете, което носеше моето име, бе спасителна и някак по чуден начин умиротворяваща.


*Чудото няма измерения и граници. То би могло да бъде нещо съвсем обикновено за един, но чудо за друг.

# 1
 • Мнения: 4 068
Убедена съм, че на Коледа стават чудеса!
Преди повече от 3 години точно Коледа открих, че съм бремемна след почти 5 години опити да имаме дете. А тази коледа същото чудо споходи и една много близка на сърцето ми приятелка и най-накрая и тя ще усети трепетите на родителството. Няма нещо на света, което да ме убеди, че в тази тиха и свята нощ всичко си е като през всяка друга нощ. Просто ни трябва мъничко повече вяра в доброто и в щастието!

# 2
 • София, в полите на Витоша
 • Мнения: 946
От месец и половина насам ми се случиха толкова лични неприятности, колкото за последните десет години, вярата ми в чудусата на Колдните празници и помощта на верни приятели ми помогнаха ако не да поправя счупеното, да преодолоея кризата и да погледна с нови очи на света.Коледа ми даде мъдрост, която не бях получила за всичките си 40 години. Любовта е по- силна от всичко!

Дано всички да можем да си кажем нещо хубаво и оптимистично тук!  Hug

# 3
 • София
 • Мнения: 2 561
Искам да пиша по темата, защото
за мен Коледа е нещо свято и приказно, но
ще го направя по-късно тъй като моя малък син
не ме оставя в момента  Hug
Додо благодаря за хубавата тема  Hug
Засега ще напиша само:
Да, на Коледа стават чудеса и аз вярвам в тях  Hug

# 4
 • Мнения: 4 966
Стават, разбира се.
След загубата на нашето момченце, лекарите се кълняха, че няма да мога да имам никога деца.
Е, точно по Коледа 2003 г. забременях с близначки! Какво по-голямо чудо!

# 5
 • Ямбол
 • Мнения: 23 080
Макар че по принцип не вярвам, сега си спомних за една случка.
Преди няколко години на Коледа се събраха двама много близки наши приятели. Бяха скарани и разделени за около година. Срещнаха се случайно, поговориха и се сдобриха. Тази година им беше сватбата, на която ние кумувахме. Дали беше чудо или случайност, но и двамата си признаха, че са си мислили един за друг, но от гордост не са се търсили цяла година. И досега им казваме, че Коледа ги е събрала. Сега чакаме другото чудо - детенце, което и двамата много желаят.

# 6
 • Мнения: 1 801
На мен нищо кой знае колко особено, което бих могла да нарека 'чудо' не ми се е случвало по Коледа.Може би е така, защото досега не съм имала нужда от нещо немислимо и нереално, което да промени живота ми.Може би чудесата на Коледа се случват само на тези,които имат най-голяма необходимост от тях.
Вярвам обаче,че този ден е по-специален и през него невъзможните неща често стават възможни, хората стават по-добри и по-сърдечни, желанието да помогнеш или да просто да зарадваш някого става реалност. Затова и по Коледа се случват 'хиляди малки чудеса', трябва само да се огледаме наоколо,за да ги открием.

# 7
 • Мнения: 118
Страхотна тема Hug
На Коледа се случват чудеса - ще разкажа какво ни се случи вчера.
Отивайки на гости на наши приятели в софийски квартал попаднахме в "европейска" дупка на пътя. Задната лява гума на колата влезе в нея и тъй като беше и заледено колата боксуваше на място и просто нямаше излизане. В момента в който мъжа ми се обаждаше да повика на помощ приятеля си, до нас спря кола и от прозореца любезно младо момче ни попита дали искаме да ни издърпа. Съгласихме се разбира се и излизайки от колата и двамата със съпруга ми останахме изненадани Shocked, защото не слезе кой да е, а самият Дядо Коледа но без брада.
Изненадата ни беше голяма, дори мъжа ми го попита -Ти дане би да си Дядо Коледа?  newsm78
Атой се засмя и каза:- Да, но преди малко ме спряха полицаи и ми направиха забележка да не карам с брада...
При което аз попитах: Ама и за това ли глобяват вече?  Laughing
Набързо извади въже от багажника си и за секунди колата беше издърпана от дупката.
Благодарихме му и си пожелахме весели празници, качвайки се в колата той вече беше с брада и шапка и ни помаха за довиждане.
А дори не научихме името му, но то не ни и беше нужно - той беше младия Дядо Коледа, който беше тръгнал на Коледа да прави добрини.
 Колко малко е нужно на човек, за да бъде щастливи а този млад мъж на около 25години стопли сърцата ни за минути и си тръгна.
Благодаря ти Дядо Коледа!!!  bouquet

# 8
 • Мнения: 3 405
Хубаво, много хубаво Grinning

# 9
 • UK
 • Мнения: 3 640
Вярвам и се надявам да се случи и на мен. Още тази година.

# 10
 • Sofia
 • Мнения: 3 833
Още чакам моето чудо, но не разчитам на религията.

А твърдението , че "няма нечута искрена молитва" е пълен цинизъм - ако се сбъдне, да , Бог е помогнал, ако не се сбъдне - не си имал досатъчно вяра, сам си си виновен.
Каквото и да се случи , устоите на религията остават непокътнати.

# 11
 • Мнения: 750
Не, няма чудеса. Има събития и развои на събития. Има биология, има химия, хормони. Има човеци, дето сами си докарват на главите лошотии в доста случаи. Има разбирателства и отношения разни. Има флора и фауна и природни закони.

# 12
 • Мнения: 524
Въпреки трудностите, които ни сполетяха тази Коледа - вярвам и се надявам.  

# 13
 • Мнения: 3 623
Вярвам, че на Коледа стават чудеса  Grinning

# 14
 • Мнения: 214
Още чакам моето чудо, но не разчитам на религията.
А твърдението , че "няма нечута искрена молитва" е пълен цинизъм - ако се сбъдне, да , Бог е помогнал, ако не се сбъдне - не си имал досатъчно вяра, сам си си виновен.
Каквото и да се случи , устоите на религията остават непокътнати.
Ами да, точно там ти е проблема. Нямаш достатъчно искрена вяра и затова не се случва чудото. Както знаем чудеса може да прави само Господ. Ако нещо е направено от човек то то не е чудо а просто добре свършена работа. А истински чудеса може да прави само Господ. Така че ако ти нямаш вяра в това как да стане чудото. Ми няма начин. Така че покай се, повярвай искрено и дълбоко в Бог и чудото може и да дойде... Но и тогава няма гаранция понеже "неведоми са пътищата Божии ..."

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт