Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.


Мнения: 6
Здравеите ,4естита коледа на вси4ки.Въпросът ми е следният:може ли да се направи баклава от бутер тесто?Живея в 4ужбина ,а тук не мога да намеря кори за баница.Мисля си ,дали няма да се полу4и добре и с бутер тесто.Моля ако някоя мама е пробвала да сподели .Благодаря предварително.
Цитирай

Portugalia

Мнения: 1 062
bambinomio Здравей...
и аз съм в 4ужбина и преди време ре6их да пробвам да направя баклава с бутер тесто...
ами полу4и се Peace
слагам една кора...плънката(аз сложих само орехи) и отгоре другата кора....нарязах на пар4енца и залях с масло....след това като изтина залях с сироп....
Цитирай


Мнения: 8 578
Опитай по рецептата на Калина, последната рецепта на страницата, сполучлива е и много лесна.
Цитирай


Мнения: 6
Благодаря ви моми4ета за бързите отговори.Страхотни сте.ще пробвам ,каквото стане
Цитирай


Мнения: 65
На Калина баклавата изглежда много вкусна, ама не идва ли 250 гр.масло множко за бутертесто ?
Цитирай


Мнения: 8 578
На Калина баклавата изглежда много вкусна, ама не идва ли 250 гр.масло множко за бутертесто ?

Когато я правих, понеже нямах ни масло, ни маргарин в момента, намазах леко с олио. Със същото съображение, че тестото си е маслено. Пак стана вкусно. Наистина изглежда множко това масло, сега се замислих..... newsm78. Но, човек може да си прецени и да не слага толкова, ако му се струва много.
Цитирай


Мнения: 65
Благодаря! Имам няколко пакета бутертесто във фризера  и за Нова година ще я направя.
Цитирай


Мнения: 148
Трета поредна година я правя с бутер тесто и става много хубава. Не е като традиционната баклава, но моите хора не обичат хрупкави баници и баклави. Tired

1 кг бутер тесто
1ч.ч. захар /аз слагам кафява/
4 яйца
1 бакпулвер
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. счукани орехи
1 ванилия /слагам малко повече от 1/2 ампула, не на прах/
1.ч.л. канела
За сиропа - 3 ч.ч. вода, 3 ч.ч. захар, останалата ванилия.

Половината тесто се разстила в тавичка, като краищата се издърпват леко нагоре и се дупчи с вилица на няколко места.
От изброените продукти се приготвя плънка /яйцата се разбиват със захарта, аз ги бия поне 5 минути; брашното се смесва с бакпулвера/, и се изсипва върху бутер тестото.
Отгоре се слага другата половина тесто, като отново се изтеглят краищата и се надупчва с вилица.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса.
Оставям сладкишът да изстине напълно и го нарязвам на ромбове. Реже се много лесно, защото е мек.
Залива се с врелия сироп, който бъркам докато заври и около 10 мин. след това.

Ето така изглежда, а това е интерфейса. Smile

Цитирай


Мнения: 267
Баклавата на Калина наистина става много хубава , у нас се изяде за 2-3 дена цялата тавичка но мъжа ми обича да си хапва сладичко .Пробвайте я непременно ,а и няма нищо сложно в нея
Цитирай

Благоевград

Мнения: 779
 вкъщи сме правили и става супер...както междувпро4ем вси4ко с това тесто
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.