Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора

София

Мнения: 5 000
В Норвегия има(предполагам и в други скандинавски държави се яде) едно ястие със сьомга и млечно - сметанов сос.Някой знае ли как се приготвя?
 (мога да го догодя някак си на вкус,но искам да го приготвя максимално близо до норвежкия вкус,който съм опитвала...)Много ще бъда щастлива,ако някой знае....
« Последна редакция: чт, 27 дек 2007, 12:19 от TheNMaster »
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
може би това:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=247476.0



Цитирай

София

Мнения: 5 000
Не,не е това.... Sad
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Ще се включа довечера... Peace  ще се опитам да ти изровя рецептичка  Wink
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ще се включа довечера... Peace  ще се опитам да ти изровя рецептичка  Wink
  bouquet   bouquet   bouquet
Цитирай

В царството на троловете , елфите и викингите :')

Мнения: 3 353
Ще се включа довечера... Peace  ще се опитам да ти изровя рецептичка  Wink
  bouquet   bouquet    bouquet

  Иначе моя мъж я прави страхотно сьомгата...но не е сметанов соса... newsm78  млечно- яйчен е... Love
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Ще чакам търпеливо всякакви мнения по темата пък дано да се появи отнякъде рецептичката.... Praynig
Цитирай

на север

Мнения: 875
redwine-че, я да се запиша и аз в темичката, защото сьомгата си я ядем без сос, а ми се иска да пробвам нещо по-така.  Hug
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
И аз бих се зарадвала на рецептичка за соса.....иначе имам приятелка,която работи в Норвегия и тя ми носи пакетчета със сос на прах,който се приготвя за няколко минути.Не знам как бихме могли да заменим успешно продуктите ,които ползват там.Например "рьоме"...толкова го обичам,а тук квасената сметана съвсем не прилича на него.
   
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Не знам дали няма да се получи сос от готварска сметана+прясно мляко....Продължаваме да чакаме дружно.... 35
Цитирай

на север

Мнения: 875
джаста праста, тия готовите сосчета не ги жали. в тях има само химия; изобщо не са за предпочитане. чакаме винцето да издаде тайната  Wink
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
джаста праста, тия готовите сосчета не ги жали. в тях има само химия; изобщо не са за предпочитане.
  Абе хич не ги жаля...ползвам си ги,приятелката ми попълва редовно запасите.Но не са с такъв вкус,като на соса на лакса по ресторантите в Норвегия.Какви ли не уговорки правих с готвачите да ми кажат как го приготвят...даже им раздавах чубрица на "корем",ама не казват#Cussing outзатова се примирих с готовите сосове в пакетчета,за ползване в БГ.Яла съм и домашно приготвен сос там,но пак не е достатъчно добър.
   хайде пускайте рецептичка,че точа лиги вечеWink  
Цитирай

залив на орловия щит

Мнения: 4 003
DjastaPrasta, напиши точно името на сосчето от опаковката
ще намерим рецепта за него
Цитирай

Русе

Мнения: 1 193
DjastaPrasta, напиши точно името на сосчето от опаковката
ще намерим рецепта за него
   Parisienne Fiskesaus med sjalttlok og persille-това е единия вид,а другия за съжаление съм свършила и нямам опаковка за да видя какво му беше точно заглавието,той е и по-хубав от този.
       Ама мен соса в пакетчето ме устройва,нищо че е химия...аз искам от този дето заливат сьомгата в ресторантите в скандинавията...,той е с по-различен вкус...гарниран с краставички в сладко-кисела марината.
Цитирай

България

Мнения: 1 090
Аз намерих 3 рецепти,но как точно изглежда това 4удо newsm78 на вид, за да се ориентираме за какво става въпрос...
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 45 отговора