Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 22 апр. 2005, 12:24 ч.
  • Преглеждания  418  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 10 988
Става дума за правилото да не се замразява втори път.А дали е проблем, ако между замразяванията има топлинна обработка?
Да поясня - не можах при цялото си старание в целия град/който си е живо село, и Билата ни не е като света Imp / да открия охладено месо от заек или пуйка.А не искам да започвам с пилешко, телешкото и свинското пък съвсем отпадат като вариант.Обаче намерих замразено заешко.Ако го сготвя и пасирам с бульончето, мога ли после да си направя кубчета за фризера или тц?А ако е тц - давайте някакви алтернативи, че съм се зачудила какво да правя ooooh!

Реклама
# 1
  • Мнения: 4 056
Начииии...аз знам, че не е хубаво повторно замразяване на сурово месо. А като си го сготвиш, защо да не го бутнеш във фризера, и аз не виждам причина?... Thinking
Иначе другият начин за съхранение е консервиране в бурканчета.

Забравих да напиша, че тук в София съм купувала охладено заешко, когато пак отида в същия магазин, ще погледна кой е производителят и ще ти го кажа - да го питаш, ако искаш, дали има дистрибутор в Плевен...

# 2
  • Sofiа
  • Мнения: 2 568
Охладено заешко взех от Хит в младост - имаше от цели зайци до бутчета охладени.
С пуйката ударих на камък и за сега давам пуешко на Хип и Гербер, защото не ми се изка да замразявам повторно пуешко.

# 3
  • Видин
  • Мнения: 5 409
Ох, незнам и аз вече. Със сигурност, както казва Free Soul, не е добре да замразяваш вече размразено сурово месо, но ако нямаш друга алтернатива...... Всъшност ми идва нещо на ума- защо пък да не може - чела съм за много майки, които замразяват храната от кухнята. А тя, както е известно, зимата се приготвя и със замразени меса и зеленчуци. Така че, погледнато от този ъгъл, мисля че няма проблем.
Аз лично, ако нямах възможност да се снабдя с прясно месо, бих постъпила по този начин, няма как.

# 4
  • Мнения: 6 142
Правила съм го - точно със замразено пушко. Но напоследък почнах да купувам селски зайци. Потърси връзки по селата.

# 5
  • София
  • Мнения: 2 180
Съвсем спокойно можеш да замразяваш след топлинна обработка!! Трайност - около 3 месеца.

# 6
  • високо
  • Мнения: 4 366
и аз мисля, че можеш да замразиш след топлинна обработка...аз така правя, когато се налага.
не се замразява сурово месо повторно, защото при размразяването му се променя структурата...ако го замразиш пак сурово/с вече променената структура/, има вероятност да се развали, нищо, че е замразено и да се натровите...не го обясних много добре, ама се надявам да сте ме разбрали Embarassed

# 7
  • София
  • Мнения: 10 988
Супер!Тия дни отивам за зайче #Milti Скоро ставаме на девет месеца и ще сме месоядни Mr. Green Другия месец въвеждам спагетите и пицата, по-другия хамбургерите и колата, на годинка китайското и - пей сърце Mr. Green  Mr. Green  Mr. Green

# 8
  • Мнения: 4 056
Ами...ние претърпяхме провал в издирването на селска пуйка. И таткото се върна със заек. Mr. Green  Ха сега да питам, целият заек ли го разфасовате, сварявате и замразявате, или само едната част - сварена, а другата - пак разфасована, но замразена сурова? Сурово месото по-голяма трайност ли има във фризера от готвеното замразено?

Понеже прочетох тук, че суров дивеч и птици минимум 6 месеца траят във фризера, а Iva_D споменава, че свареното има трайност 3 месеца. А аз никакъв опит нямам със замразяването на готвена храна, та ако някой знае нещо по горния въпрос, ще ми е от полза... Blush

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт