Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

Пържоли по-така?

  • 28 дек. 2007, 09:33 ч.
  • Преглеждания  1 124  Мнения  5  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 306
Дайте идея за пържоли за новогодишно меню. Освен ЧНГ ще празнуваме и семеен празник  и искам всичко да бъде много тържествено и красиво, че ще имам и много гости. Искам като основно някакви пържоли, но приготвени по малко по-нетрадиционен начин и ако може някак си да бъдат аранжирани по-красиво. Няма значение дали са свински, телешки или пилешки. Важното е да бъдат интересно приготвени и вкусни.
И ако може поне някаква заготовка да бъде приготвена предварително, за да не ми се налага да готвя пред гостите.  Praynig

Реклама
# 1
# 2
  • Мнения: 306
Благодаря ти много!

# 3
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Аз съм правила няколко пъти една рецепта за гости със свински пържоли. Удобно е за гости, защото си ги изпържвам няколко часа по-рано, а после само ги запичам във фурната преди да дойдат гостите.
Та рецептата е следната: Пържолите се овалват в подправки и сол. Набрашняват се и се изпържват. След това си ги редя в тавичка и върху всяка пържолка слагам резен шунка или филе, парче кисела краставичка, може и обезкостени маслини, нарязани на парченца. Отгоре слагам по едно тънко парче кашкавал. Запичам във фурната докато се разтопи кашкавала и леко покафенее.

# 4
  • Бургас
  • Мнения: 950
Аз ще кажа една за пилешки пържоли .
Филето /независимо какво/ го накисвам в соев сос ,водка /50гр/ подправки по твой вкус ,но за мен най важ на е майораната и розмарин , а и слагам чесън на прах
Престояват поне 2-3 часа и след това ги с слагам в торбичка за пекане мажа ги малко с топено сирене ,малко олио или масло ,вода 50 гр и затварям торбичката ,в тавата която слагам да се пекат също слагам вода и дупча малко торбичката. За печенето зависи от фурната ,но при хубава силна фурна около 40 мин.

А сосът който обожавам и незнам дали го има някъде ,защото аз си го измислих  Simple Smile 
От добре познатият ви сос бешамел аз продължавам като добавям повече мляко /1 ч.ч. / след това броколите нарязани на ситно  и след като поври 5 минути добавям и топено сирене на жоси синьо сирене с магданоз и изчаквам да се позгъсти .

п.п. тъй като си го правя на око и не съм сигурна за пропорциите и можете да пробвате като за първи път да слагате млякото на два пъти според вас като гледате гъстотата му 
Броколите ако слагате и дръжките ги нарежете по -дребно защото те искат повече време  Wink
Много обичам тези две комбинации и стават много бързо и лесно даже сосът използвам и на вече готови пържоли и е супер
Извинявам се ако не съм обяснила подробно и дала точни грамажи .  Blush

# 5
  • Мнения: 423
Направи една марината от горчица, чили сос(ако не обичате люто, сложи кетчуп), черен пипер, сол, чесън на прах и лук,чубрица и една чаша бира(става хубаво и с 50гр.алкохол(водка) и остави първолите да постоят в нея 1 час. След това можеш да ги изпържиш в тиган, а когато са почти готиви да довбавиш и остатъка от маринатата в тигана. Стават божествени,. Успех Sunglasses

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт