«абравена парола?
или
–егистрирай се јктиваци€ на акаунт


≈л. поща с ко€то се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

ƒа ѕопълнете формата за регистраци€ Ќе ѕродължете с Facebook регистраци€та

’ранене с млека за кърмачета, захранване
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора


ћнени€: 1 305
ћоже ли н€кой да ме просветли - какви са приликите и разликите на ћилумил и јптамил - нали са на една и съща фирма?!

ќще кърм€, но се налага пон€кога да дохранвам или да слагам в пюрето ад.мл€ко. ƒосега давах јптамил 2. „уд€ се да минем ли на јптамил 3? »ли да не бързаме?! » дали да не го заменим с ћилумил?! „увала съм че бебетата повече го харесвали....
ѕрав€ вечер добавки на ≈ли с јптамил 2 и редовно го изхвърл€м после, защото т€ сукне 10мл и не ще повече.... Ќе зна€ дали й стига кърмата, или просто не й харесва вкуса на мл€кото /според мен е отвратително.... и на вкус и на мирис/...

ƒайте ми съвет!
÷итирай

sofia

ћнени€: 450
ћилумил е за зло€ди деца - мл€кото е по-сладко и има вкус и мирис на много ванили€, по-гъсто е, бибероната по-често се запушва и бебето се изнерв€ и не €де. јз си карам на јптамила.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 832
 олибри, аз май скоро мрънках тук, че и мойто гардже след кърмата не усп€ да свикне с вкуса на јптамила. ћинахме на ћилумил, защото наистина е по-вкусен, поне за моите над 30-годишни сетива, не знам дали и бебетата имат такъв вкус.
—амо, че подобрението в апетита е едва забележимо за мое съжаление. ƒано ти имаш повече късмет.
ќсновната разлика е, че ћилумила има сладникав вкус и аромат на ванили€ за разлика от вкуса на јптамила, който знаеш. ќсвен това ћилумила е с 2 калории на 100 гр. готова течност по-калоричен, което не е страшно.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 832
 ъсно вид€х горни€ постинг - консистенци€та на двете млека е една и съща, когато разтворът е готов, миналата седмица паралено приготв€х и от двете млека, за да съм сигурна, че јптамила не й допада на вкус.
»наче аз ползвам бибероните с чертички/цепки - супер удобни са за бебета на ~ 4 месеца и нагоре, струва си пробата, ако имате чувството, че млеката са гъсти за съответи€ биберон.
÷итирай


ћнени€: 1 305
и ние ползваме кръстат биберон отдавна - с него давам всичко и сок, и мл€ко....
значи см€таш че наистина бебчо не го харесва просто?!? хм...
и аз имам такива подозрени€ за бебка...
а ти кърмиш ли още или сте само на адаптирано вече?!
аз в момента прав€ и двете неща
÷итирай

—офи€

ћнени€: 767
ћи как да и харесва на бебка. јптамила има вкус на брашно с вода според мен. ѕък и в сравнение с вкуса на кърмата, съвсем н€ма как да и хареса. «а мен и ћилумила докарва почти същи€ гаден вкус.
÷итирай

—офи€

ћнени€: 2 832
 ърм€ € само вечер. Ќаправо съм си сигурна, че не харесва вкуса, ама надеждата ми беше в ћилумила.
÷итирай

‘илипополис

ћнени€: 1 263
Collibri, не знам какво да те  посъветвам...за мен вс€ко адаптирано мл€ко е странно на мирис и вкус...но как е за бебетата 33uu ћога само да ти кажа какъв е наши€ опит:
ќт 3м бебка мина от кърма на ћилумил 1. «а два месеца кърмене беше наддала едва 400-500 гр. ≈дин месец на ћилумил и качи 1.400гр. —лед като влезе в н€какви нормални норми - минах на јптамил 2. Ќе знам дали е от мл€кото или просто детето ми си е такова, но €де по-малко от определеното по разни таблици количество за възрастта си, и съответно наддава 400-500 гр. на месец, а последни€ - 160гр  Sad
ѕо-принцип ћилумила се води за по-калорично мл€ко. »ли защото им е по-вкусен на бебетата - го хапват в по-големи количества.  Thinking ¬ момента и аз съм пред същи€ проблем...дали да не се върна пак към ћилумил. явно, колкото и да умувам,  н€ма да успе€ да стигна до правилното решение и накра€ ще взема по една кути€ и от двете и ще пробвам Tired
÷итирай

Ѕургас

ћнени€: 779
ј защо набл€гате на тези два вида (јптамил и ћилумил) ? “е ли са най-добрите? јз от скоро дохранвам и вече си замествам и цели €денета( вечер основно)  и давам ЌјЌ 2. јнди много го харесва, а и според мен на вкус не е лошо. ќбаче имам съмнение, че стомахчето му нещо не го понас€ добре и сега ми препоръчаха Ќитролон 2. ƒовечера ще го видим и него.  азвам всичко това , защото и јнди е доста капризен и не €де каквото и да е, а ЌјЌа си го хапва с удоволствие. ƒано съм ти от полза. ÷елувки Very Happy .
÷итирай


ћнени€: 1 305
б€х взела първо едно ЌјЌ ’ј....
ама него пък още повече не го искаше.... направо не искаше да го близне... и го изхвърлих, като му мина срока  Sad ...
затова така разпитвам, щото.... не ми се хвърл€т посто€нно тези скъпи иначе млека....
÷итирай

¬ сънищата...

ћнени€: 4 973
 олибри, разликата е, че јптамил е за нормално наддаващи бебета, които са с нормално за възрастта си тегло и н€мат проблеми с храненето. ћилумил е от "надуващите" млека. ѕредписва се на недоносени бебета, на деца с ниско тегло и на такива, които не искат да се хран€т или наддават бавно. Ќаистина ћилумил е много по-вкусен, но от него нашите бебки качват много (добре, че вече се движат много и компенсират килограмите). ћл€кото е силно засищащо и с около 120-150 г. бебки спокойно се на€ждат, а на кути€та пише 180-210 г. за възрастта им. ¬ момента сме на ћилумил-3, който е "по-лек". ѕродължаваме с тази марка, защото вс€каква друга отказват.
÷итирай
0 ѕотребители и 1 √ост преглежда(т) тази тема.
1-10 от 10 отговора