Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора

София

Мнения: 2 868
Здравейте на всички!За първи път пиша досега само четях и се информирах но ето че и на мен се наложи да споделя с Вас моят проблем.Накратко:този месец цикълът ми закасня и на 45-я ден се реших да отида на гинеколог.Оказа се че имам по няколко малки кистички и на двата яйчника,предписаха ми Дуфастон да пия 10 дни и като се появи цикъла веднага да отида на преглед,като трябва да мина през всички изследвания на хормоните за да се установи причината и да се започне лечение.Много съм уплашена от тези кисти,а от другия месец смятам да започваме с опитите за бебе и какво ли не не си мисля вече.Гинеколога ми каза че всичко ще се нормализира,ще се появи овулацията и да не се притеснявам.Споделете ако сте имали такъв проблем,вашите мнения и т.н.Ходя при д-р Димитров в 22-ро ДКЦ,ако знаете нещо повече и за него също пишете.Това е засега от мен.Очаквам вашите мнения.До скоро!
Цитирай


Мнения: 67
Не се притеснявай!!! Имай доверие на гинеколога си, ако пък нещо те съмнява, винаги можеш да го смениш. Бебетата не идват по график, така че се успокой. Имам момченце на 7месеца и почти през цялата бременност бях с огромна киста - около 6 см. Вярвам, че и при теб всичко ще се нареди!!
Цитирай
Не се притеснявай , много жени имат такива кисти, но въпреки всичко трябва да се лекуваш. Весело посрещане на новата 2008г.
Цитирай

София

Мнения: 1 334
По принци това е процедирата - изследване на хормоните и назначаване на лечение. Не се притеснявай, всичко ще се оправи. На колко години си? И правите ли бебе? Ако да, то сподели с гинеколога си и му задай всички въпроси, които ти се струват важни.
Не се затормозявай излишно! Изкрай весело посрещането на новата година и не му мисли! Hug
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Здравейте отново!Леко съм притеснена тъй като преди три дни спрях десетдевния прием на Дуфастон а цикъл все още няма.Много съм объркана,страшно много искам да забременея и незнам вече какво става,тези малки кисти,които ми откриха доста ме отчаяха и непреставам да мисля за това.Пишете ако сте се сблъскали с подобен проблем.
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Приемът на Дуфастон беше 10 дни (множко според мен), считано от кой ден?
Колко е дължината на цикъла?
Дуфастон-ът удължава и моя цикъл с около 4 дни.
Ще имаш бебе, успокой се  Hug
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Ами когато започнах да го пия ми беше 46-ти от последната менструация,именно това нямане на цикъл ме накара да отида на гинеколог за да се види каква е причината за да не ми идва при положение че няма бременност и той ми изписа тези хапчета за да се появи цикъл.
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Хмм, мисляех, че само последния цикъл е бил 45 дни ...
Хормонките задължително. Още на този цикъл. Нали знаеш кое и как се изследва?
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Преди това закаснение на цикъла никога не съм имала проблеми жинаги си ми идваше на 28-30 дни и сега какво стана незнам.Да ще изследвам хормоните но нека първо да ми дойде,дано резултатите не са отчайващи,ще видим.
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Здравейте!На втория ден от цикъла отидох на преглед,гледаха ме на ехограф.Казах на гинеколога че искам да се лекувам,като целя забременяване и го питам какви хормонални изследвания трябва да направя преди да започна лечението,неговият отговор беше засега няма да правиш изследвания,а ще дойдеш на 14-я ден да видим дали расте фоликул и дали ще има овулация,ако има няма да пиеш нищо,а ако няма ще пиеш три месеца противозачатъчни и тогава всичко ще е наред.Честно казано тези отговори хич не ми харесват,вие как смятате да сменя ли гинеколога и кои хормони е редно да изследвам.Препоръчайте специалист по кисти от който сте останали доволни.И последно да ви попитам дали да направя цветна снимка,в кои дни от цикъла се прави и каде?До скоро!
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Браво, бе! Отиваш и казваш, че искаш бебе, а ти казват да пиеш хапчета (= хормонален препарат = на противозачатъчни най-често)!! Е на това му викам аз професионализъм!! Ами ако отидеш след 14-ти ден и нямаш фоликул, щото този цикъл ти е ановулативен, кво правим??!Праска ти хапчета зАлудо! И как ще ти изпише хапчета без хормонални изследвания?? Ще ти тресне я Логест, я друго, дето му хрумне .... Егати!
Мила, я зарежи поликлиниката (ако лекарят ти е в поликлиника) ... Сменяй го този.
Изследването става чрез венозна кръв. Взима се 1-3 ден от МЦ за LH, FSH, Prolaktin, Estadiol, Testosteron и
7 дни след доказана овулация за Progesteron (овулация най-сигурно се доказва с фоликуметрия). Намираш друг лекар и му носиш резултатите
Спокойно с цветната снимка. Не ти е необходома засега.
Цитирай


Мнения: 2 361
Подкрепям Аркана! Пусни си изследванията в читава лаборатория и после с резултатите отиди при друг лекар.
Относно специалистите, в Здравния има черни и бели списъци с лекари. Погледни там.
Успех! Peace
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Да,ще направя изследванията и ще ходя при друг лекар,ще видя белия списък,дано този път да попадна на кадърен гинеколог,а не разни измислени.
Цитирай

София

Мнения: 1 334
Душанке, виждам, че си от София. Избери си лекар, който работи в гнекологична болница.
Цитирай

София

Мнения: 2 868
Направих изследванията на 4-ти ден от цикъла в Бодимед,ето и резултатите:

LH 8.34(2.4-12.6)
FSH 7.77(3.5-12.5)
Естрадиол 40.86(12.5-166)
Пролактин 129.6(127-637)
Тестостерон 1.66(0.22-2.9)
Глюкоза 5.34(2.7-6.2)

Какво е вашето мнение?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 34 отговора