Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 30 дек. 2007, 17:19 ч.
  • Преглеждания  7 785  Мнения  15  Онлайн  1
Отговори
  • под звездите
  • Мнения: 3 454
Какво е съотношението между яйцата и олиото?

Реклама
# 1
  • Сливен
  • Мнения: 2 000
Тъй като ме е страх от суровите яйца в майонезата, вкъщи правя ето тази млечна майонеза http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=7623.0

# 2
# 3
  • русе
  • Мнения: 136
Вкъщти приготвяме майонеза по следната рецепта: В компотен буркан се слагат 3 цели яйца и 1 жълтък / със стайна температура  /, долива се олио до свивката на буркана и се разбива с пасатора като бавно се изтегля отдолу нагоре, подправя се с 1ч.л. сол и 1 ч.л. лимонтозу.

# 4
  • Мнения: 5 003
Вкъщти приготвяме майонеза по следната рецепта: В компотен буркан се слагат 3 цели яйца и 1 жълтък / със стайна температура  /, долива се олио до свивката на буркана и се разбива с пасатора като бавно се изтегля отдолу нагоре, подправя се с 1ч.л. сол и 1 ч.л. лимонтозу.
Абсолютно по същия начин я правя и аз  Peace

# 5
  • Мнения: 1 390
Вкъщти приготвяме майонеза по следната рецепта: В компотен буркан се слагат 3 цели яйца и 1 жълтък / със стайна температура  /, долива се олио до свивката на буркана и се разбива с пасатора като бавно се изтегля отдолу нагоре, подправя се с 1ч.л. сол и 1 ч.л. лимонтозу.
Абсолютно по същия начин я правя и аз  Peace

А какво прави това в грамове/ милилитри, ако нямаш подръка компотен буркан  Rolling Eyes

# 6
  • Мнения: 5 003
Изобщо  не мога да ти отговоря за мерките. Все ще намериш буркан от някъде  Peace

# 7
  • Мнения: 10 010
Вкъщти приготвяме майонеза по следната рецепта: В компотен буркан се слагат 3 цели яйца и 1 жълтък / със стайна температура  /, долива се олио до свивката на буркана и се разбива с пасатора като бавно се изтегля отдолу нагоре, подправя се с 1ч.л. сол и 1 ч.л. лимонтозу.
Абсолютно по същия начин я правя и аз  Peace

А какво прави това в грамове/ милилитри, ако нямаш подръка компотен буркан  Rolling Eyes

Ето от рецептата на Пеп-4о:

Цитат
Продукти:
 
2 яйца
500 мл олио
1 каф. л. сол
1 каф л лимонтозу (лимонена киселина)
подправки на вкус, аз слагам черен пипер и копър


# 8
  • под звездите
  • Мнения: 3 454
Благодаря за рецептите ! И аз си спомнях тази, при която се пълни олио до свивката на буркана, но не помнех , колко яйца.

Тази рецепта без яйцата определено ме заинтригува. Ще я пробвам.

# 9
  • Мнения: 4 112
Едно яйце на 200 мл олио. Правила съм я и със зехтин, получава се. Задължително яйцето трябва да е с температурата на олиото, т.е. стайна. Слагам малко сол и вместо лимонтозу слагам лимонов сок.

# 10
  • Габрово
  • Мнения: 3 036
Аз добавям и една лъжица кисело мляко и малко горчица.Така се убива мазнината ш не накъртва

# 11
  • София
  • Мнения: 480
Вкъщти приготвяме майонеза по следната рецепта: В компотен буркан се слагат 3 цели яйца и 1 жълтък / със стайна температура  /, долива се олио до свивката на буркана и се разбива с пасатора като бавно се изтегля отдолу нагоре, подправя се с 1ч.л. сол и 1 ч.л. лимонтозу.

Точно така я правя и аз. Научи ме свекърва ми. Мярката с бурката е абсолютно точна  Grinning Аз понякога добавям и по една скилидка чесън, за разнообразие...

# 12
  • под звездите
  • Мнения: 3 454
Вкъщти приготвяме майонеза по следната рецепта: В компотен буркан се слагат 3 цели яйца и 1 жълтък / със стайна температура  /, долива се олио до свивката на буркана и се разбива с пасатора като бавно се изтегля отдолу нагоре, подправя се с 1ч.л. сол и 1 ч.л. лимонтозу.

Точно така я правя и аз. Научи ме свекърва ми. Мярката с бурката е абсолютно точна  Grinning Аз понякога добавям и по една скилидка чесън, за разнообразие...
Това с чесъна също е интересна идея, за която не бях се сетила. Всички в къщи обичаме чеснов вкус.
Направих майонезата по рецептата с буркана- стана много хубава.

# 13
  • София
  • Мнения: 30 676
Днес правих домашна майонеза, мъж ми я хареса. Има всякакви подправки. И подари липса на миксер използвах мини миксера си за нес кафе Simple Smile Взе, че стана Simple Smile

# 14
  • Мнения: 4 380
Никога не слагам повече от едно яйце, направо не ми е ясно как ядете произведението с 3. Sick Отвратителен вкус придават суровите яйца, замирише ли на яйца, няма да помислиш друг път да правиш домашна майонеза.
Избирам възможно най-малкото яйце. Никога не ми е минавало на ум че може да стане и без яйце, ще пробвам по рецептата на Бу. newsm78

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт