Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Да започна с предисторията - мисля, че вече съм споменавала, че бившият търси информация от мои близки приятели, разпитва за мен и за детето, преди малко повече от месец се засякохме в едно заведение, той беше видимо пийнал, добил смелост и се опита да ме заговори, ама аз не му обърнах никакво внимание. Последва телефонен разговор, той поиска да види малкия, ама с един заповеднически тон, аз също се държах арогантно и заявих, че не времето (12 часа през нощта) да ги коментираме тия неща и като събере смелост да ми звънне като е трезвен и в приличен час, може и да говорим по въпроса. Тогава всичко си остана така, след 2 дни той замина за чужбина.
По Коледа си дойде и вчера ми звъни телефона, но аз съм на работа, луднала съм от клиенти, графика ми върви с половин час назад, хората ме чакат и като видях кой ме търси лошо ми стана! Sick Затворих му и си изключих телефона, защото иначе нямаше да спре да звъни, а не ми беше до него. Като го включих получих смс - Иска да се видим, имам подарък за малкия.  #Crazy
И сега к'во? newsm78 След две години ще дойде, ще донесе подарък и какво? Ще каже:аз съм баща ти! И после пак ще изчезне за неопределен период от време #Cussing out
Страх ме е от тия негови мереци да вижда детето, страх ме е не за мен, а за детето, страх ме е пак да му гласувам доверие, той сега ще дойде с наведена глава, ще се държи добре, ще съживи в мен надеждата, че все пак в него е останало нещо човешко и капчица обич към собствения му син и после в един прекрасен момент пак ще разпилее всичко на пух и прах, но тогава ще разбие не моето сърце, а това на детето. Доверявах се хиляди пъти и хиляди пъти му давах възможността да ми разбива сърцето отново и отново, но неискам да му давам възможността да наранява детето ми!
От друга страна знам, че той му е баща и има право да го вижда, сигурна съм, че детето му липсва, пък и детето скоро ще усети липсата на баща, обаче като знам колко е безотговорен и ... Просто искам детето ми да расте щастливо и безгрижно ...
На смс-а още не съм отговорила, незнам и какво да отговоря, реших да изчакам да видя дали ще ме потърси пак, пък и да си дам малко време да помисля какво да правя.
Пишете! Приемам и мнения различни от моето, не държа сега да ме засилвате колко съм права, защото аз незнам дали изобщо съм права, но е факт, че в момента детенцето ми е щастливо и спокойно и неискам никой и нищо да нарушават това спокойствие!

# 1
 • София
 • Мнения: 623
Според мен, остави го да си вижда детето, времето ще покаже, дали е сериозно или не... и то не говоря за години, ще си проличи бързо.

# 2
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Точно от теб се надявах да получа отговор!
Мислех си първо аз да се срещна с него, да говоря човешки с него, ако е възможно, разбира се, пък после да преценя дали да го срещна с малкия или не.

# 3
 • София
 • Мнения: 6 980
mama_chrisy, виж се наистина с него и поговорете...
Дано намерите верния път.

Аз знам едно - Не му ли позволиш да види сина си - един ден в очите на детето ти може да си виновната. Дори и да си права...
Няма как да опазиш детето от болезнени случки в живота...

# 4
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Видях се с него днес, пихме кафе, донесе подаръка за малкия, държа се добре. Поне не сме си повишавали тон, беше много тъпа ситуация, говорехме си все едно сме стари дружки Rolling Eyes Всъщност лошо няма, даже много ще се радвам, ако успяваме да поддържаме цивилизовани отношения. Той сега работи в чужбина, след няколко дни пак ще заминава, ще се върне лятото, иска да види детето, мислих доста, нищо не губя, ако опитам. Детето е още малко, не разбира точно какво се случва, макар че вече разбира, че някои деца си имат татковци, а той твърди, че си има "мама Тинка(Кристинка)". Мисля, че една среща сега няма да навреди на детето, а ще бъде показателна за отношението на баща му и нищо не губя все пак да опитам, да дам един последен шанс, за да знае сина ми кой е баща му.
Предложи да ми изпраща пари, аз му обясних, че издръжката ми я изплащат от общината и те ще си търсят парите от него, така че не е необходимо да ми плаща, но той изяви желание, даже искаше да ми пращал пари да заведа детето в София заради алергията. Абе, на приказки го докара, да видим сега с действия какво ще покаже.
 

# 5
 • София
 • Мнения: 6 980
mama_chrisy, браво на теб.  Hug

Баба ми казва: Дават ли ти - вземай. Гонят ли те - бягай.  Wink 

# 6
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 2 336
mama_chrisy, има го и моментът с повика на кръвта. Има вероятност като си види детето да го тресне нещо в главата и да реши все някак да бъде баща.
Пожелавам ти нещата да станат така както ти желаеш!

# 7
 • София
 • Мнения: 952
Ако смяташ, че желанието му да вижда детето не е плод на случаен експеримент, няма причина да му откажеш.
А пък за парите, ти си го знаеш що за стока е, но ако поначало е принципен в действията си, не е унижение да примеш парите му. Той ви ги дължи, така или иначе.

# 8
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Ами, че го е треснало нещо тежко по главата, треснало го е, ама явно не е било достатъчно тежко, защото трябваше тази сутрин да ми се обади между 10 и 11 часа да види детето, а вече е обяд и никой не се е обаждал ooooh!
А за парите и подаръците - нямам причина да не ги приемам, това са някакви изблици на бащински чувства или по-скоро начин да си успокои съвестта, но той ги дава за детето си, не за мен, така че хич не смятам да се правя на скромна, щото мен никой не ме е питал аз как съм се справяла в периода, когато него го нямаше никакъв, когато детето е било болно и т.н.
Като го питах къде беше 2 години, че не се сети за сина си, той ми отговори, че нямал свястна работа, нямал пари, просто нямал какво да даде на детето Rolling Eyes А аз имала ли съм работа или не, имала ли съм пари, имало ли е кой да гледа детето докато аз съм на работа??? Той си знае, че детето така или иначе е гледано, че няма да позволя нещо да му липсва и що да се притеснява излишно? newsm78

# 9
 • Варна до морето
 • Мнения: 2 655
Дай му шанс.
Може наистина да не е бил готов. Има мъже, коието трудно порасват и съзряват.
За парите бъди по практична. Отвори на детето книжка дай му номера и всеки месец да превежда пари по сметката. Пиши му, че ти няма да ги пипаш и ще ги събираш за учението му.
Не смазвай интусиазма му!
Той за винаги ще остане баща на твоето дете!
Друг няма да има!
Нявярно ще има мъж/же, които ще те обичат и почитат, но те няма да са бащи на детето ти.
Аз дори бих приветствала срещите по между им, нека кравта заговори, та тогава гледай!
От опит!

# 10
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Той сам предложи да му дам сметката си и да ми пръща пари, но моята сметка е левова, а той щял да ми праща в евро, та трябвало да си открия еврова сметка. Щял да ми се обажда от там... ако ентусиазма му продължи аз няма да го спирам, нека се грижи за детето поне финансово, ако не физически. Аз вече съм му обяснила, че парите от издръжката, която Общината ми плаща, не ги пипам, направила съм си застраховка живот в полза на детето. Така, че ако той благоволи да праща пари на детето, те пак ще са за него, няма да са за мен, поне за това знае, познава ме достатъчно добре, за да е сигурен, че няма да ги харча за глупости.
Ама ето, че от първия ден се показа пак несериозен и не се обади да види детето, аз не съм изненадана, а детето не е разочаровано, защото не разбира още и незнае какво се случва, но след време ще разбира. Ето това искам да избегна, как да го "възпитам" така, че като каже днес в 10 часа, това да значи  днес в 10 часа, а не след 3 дни, например!

# 11
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Далжа извинение на БНД! Rolling Eyes
Току що получих информация, че тази сътрин е заминал за чужбина и затова не се е обадил!
Сега не ми остава нищо друго освен да чакам, да видя дали ще изпълни, това което обеща вчера!
Може пък да е за добро, така ще проверя колко са му сериозни и постоянни намеренията да се грижи по някакъв начин за детето, пък ако е добричък, като се върне, ще му мислим как ще организираме срещите! Whistling

# 12
 • залив на орловия щит
 • Мнения: 4 356
mama_chrisy, извинявай, че се намесвам
в ПроКредит имах левова сметк,а в която получавах преводи от чужбина и то по добър курс, без допълнителни такси за превода
ако искаш, пробвай там

# 13
 • (беше) София
 • Мнения: 911
... но моята сметка е левова, а той щял да ми праща в евро, та трябвало да си открия еврова сметка.

Никакво значение няма каква е сметката. Той ако праща евра, просто ще получаваш равностойността им в лева (което е фиксирана сума, щото сме си все още във валутен борд). Ако дип толкова му е домиляло и иска да помогне финансово, всякак ще намери начин да задели средства са сина си.

Навън много..."странни" мисли спохождат и най-големите нехранимайковци и калпазани. Дано пък порасне и се осъзнае... newsm78

ама аз като цяло съм скептично настроена по темата...

# 14
 • Велико Търново
 • Мнения: 357
Благодаря за инфото, момичета!
И аз съм скептично настроена, ама съм длъжна да опитам! Днес като ми казаха, че е заминал, му пратих смс, че нямам нищо против неговите желания да си поеме ангажиментите към детето, той ми звънна само да ми каже, че ще се обади като пристигне там. Та ще видим как ще се развият нещата, по принцип при него всяко чудо е за 3 дни, но знае ли човек...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт