Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 31 дек. 2007, 18:15 ч.

Вирусна инфекция-хомеопатия-усложнения?

 • 9 070
 • 30
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 88
Здравейте, детенцето ми е на година и два месеца почти, когато стана на три месеца я заведох на на класически хомеопат и лекувахме АБКМ с хомеопатия(мисля успешно). До сега не беше боледувала. На 20.12 се събуди с кашлица, обадих се на хомеопатичката -тя каза да и дам конституц. и лекарство и да я заведа, за да види нещата в динамика на следващия ден. През нощта вдигна висока температура- 39.3, аз не дадох никакви лекарства и строго спазвах указанията на хомеопатичката. На 22.12 я завдеохме, прегледа я преслуша я и каза, че се справя перфектно. Обаче предписа друго лекарство с уговорката да се чуваме редовно. Дадох другото лекарство. На сл. ден състоянието на детето се влоши, а в следващите дни кашлицата се засили и започнаха да се чуват хрипчета. Държах хомеопатичката информирана, но тя не предприе нищо. Чакахме. Обаждах и се всеки ден да и казвам, че съм притеснена, На четвъртия ден от даването на второто лекарство( вече седми ден от болестта) тя предложи да дадем трето лекарство  и междувременно предписа сироп за кашлица. Нямах лекарстовто и го оставихме за сл. ден. На суртинта детенцето ми се събуди с давеща се кашлица и не спираше. Не открих хомеопатичката и тръгнахме към Токуда. На прегледа се останови, че имаме остър бронхиолит и ни приеха в болница.
 От четеното в този форумси мислех, че хомеопатията се справя за няколко дни с вирусите без услжонения. Само, че в момента съм много объркана и ядосана на себе си, че позволих да се стигне до там. Моля за съвет и вашето мнение по моите въпроси:
 Лекуват ли се вирусни инфекции с хомеопатия? Защо при нас се стигна до остър бронхиолит? да сменям ли хомеопата?
Благодаря и весело посрещане на новата година!!!

# 1
 • Мнения: 172
За съжаление стават и такива неща и не трябва изцяло да се осланяме на хомеопатията. Аз също минах по такъв път и вече си имам едно на ум, но до този ум стигнах след приема на 3 антибиотика. Rolling EyesХомеопатичката ми беше дала явно грешно л-во и детето ми стигна до гнойна ангина с гноен отит.
След един месец отново след явно грешно л-во детето направи бронхит, а след още един месец и пневмония.
Оттогава съм много нащрек, продължавам с хомеопатията но не и се доверявам напълно-правя компреси, чайчета, и ако се наложи /не дай Боже/ ще дам и антибиотик.
Някъде из форума четох, не помня от коя от майчетата беше, че децата си ги лекуваме ние с помоща на лекарите.

# 2
 • и отново в Австрия
 • Мнения: 222
И при нас се получи същото, кашлица хомеопатия, кашлица -хомеопатия и накрая бронхит-антибиотик , сега си имам едно на ум

# 3
 • високо
 • Мнения: 4 366
Аз пък имам друг опит: кашлица - хомеопатия, кашлица - хомеопатия, тежък бронхит - хомеопатия и детето се оправи за 3 дни.
Понякога се случва хомеопатията да не може да помогне и да е по-безопасно да се даде антибиотик в дадения момент, със или без съпътсващо хомеопатично лечение/по преценка на хомеопата/. Не се чувствай виновна и не се отчайвай. Нека мине време, детето да се оправи и после реши какво да правиш. Аз не бих се отказала от хомеопатията. При нас хомеопатията наистина се е справяла с вирусни инфекции нееднократно.
А и има доста случаи, когато се сменят 2-3 антибиотика и накрая се влиза в болница, но хората не се отказват от антибиотиците, нали?!
успех, каквото и да решиш и здраве на всички ви  bouquet

# 4
 • София
 • Мнения: 907
Да! И при нас се получи същото. Хем не сме оставили нещата без контрол.
 Rolling Eyes

Много пъти съм чувала от нашата лекарка - правим каквото можем, но ако нещо непредвидено се случи, може да се стигне и до антибиотици. Не бива да се отричат изцяло постиженията на науката.  Praynig Надяваме се да не се стига до там, но има варианти.

Ние също бяхме само на много висока температура. Поддържахме непрекъснато връзка с хомеопата и давахме необходимото. При нас проблема се оказа вирусен - с много особен вирус. Бяхме на Боровец и там няма хомеопати, няма хомеопатиични аптеки. Има само традиционалисти. За един ден разви пневмония, без никакви други признаци, освен голата температура и обилното изпотяване през нощта. На следващия ден се потвърди при рентгенова снимка.   #Crazy  Приеха го веднага в болница и мина на два антибиотика през система. Антибиотичната атака не е спряла процеса и от пневмония и сега е с плеврит. Надявам се, мисля си, че е успяла да забави процеса. Сега е в друга болница и лечението продължава в този стил.  Rolling Eyes Не съм притеснена, от лекарствената атака. Тя е повече от необходима. Няма да сменя и стила на поведение. Продължаваме след изписването му с хомеопатия и нутриционистика.

След като се стаблилизира, ще пие хомеопатични за премахване влиянието и евентуално поразиите на антибиотиците. Ще яде пробиотици, въпреки че антиблиотиците не минават през стомашната лигавица, ще яде и коензим и водорасли и коластра.   Simple Smile Ще работи малко върху психиката, за да няма други повторения на проблема и подсъзнанието да не го провокира - и така. Нещата са поправими.

 newsm78 Не знам защо, но когато чета крайни изказвания, не ги приемам. Няма нищо, което да е панацея. И не може и да има. Както едно с едно не се повтарят нещата, така едно към едно няма и еднакви ситуации. Всяка е сама за себе си, уникална и неповторима. Може да има принципи, може да има знания, на които да се стъпва и на тази основа да се определи поведението ни, но няма шаблони.
Моят син вероятно оцеля, защото беше за кратко на хомеопатия и ядеше невероятни количества от коластрата и зелената енергия. Само те го хранеха два - три дни и ако не беше тази храна, детето можеше и да не попадне в болницата, а на друго по-страшно място.  #Crazy Не мога да го твърдя на 100%, но това беше единствената разлика между него и двама мои много добри приятели, които загинаха от пневмония. Единия за 3 дни, с  бледи признаци на настинка, след постъпването в болница, на 5-я час съобщиха за трагичния изход. Другия, за 24 часа. Дори не дочака линейката. Бяха на 24 и 19 години. В разцвета на силите си.
Когато детето се стабилизира и осъзнах думите на лекарката, че това не е обикновенна вирусна пневмония, а от смърнотосните  #Crazy, уплаших се и си спомних за другите.  Praynig И благодарих на "светлите сили" , за помощта, за подкрепата, за куража  който съм имала, за това че не съм се паникьосала и не съм отхвърлила нито една възможност, че детето ми е оцеляло, че е имало нещо, което да му помогне да оцелее.

Накрая само да припомня - хомеопатичното лекарство може да обостри признаците на болестта и ако лекаря прецени, няма да го даде. Защото има ситуации в които едно обостряне може да е фатално.  Grinning Затова не смятам, за неестествено един хомеопат да използува и други методи на лечение, освен и само хомеопатия. Случаите са уникални и лечението и реакциата, също.

Ние не се отказваме от избрания метод.   bouquet И наблягаме на профилактиката. Висок статус на имунната система, ако се наложи лечение - разбира се хомеопатия, но в крайни случай и други методи.   bouquet Важен е резултата и страничните ефекти.   bouquet Не се отказвай и ти. Просто чети и учи малко повече. Материята е интересна.

# 5
 • високо
 • Мнения: 4 366
Много пъти съм чувала от нашата лекарка - правим каквото можем, но ако нещо непредвидено се случи, може да се стигне и до антибиотици. Не бива да се отричат изцяло постиженията на науката. 
абсолютно съм съгласна с това мнение! Нашата хомеопатичка действа по същия начин. Може би затова съм доволна, че избрах хомеопат, който е и педиатър.
първо си прочетох личното съобщение Стискам силно палци, детето да се оправи бързо и бързо да се стабилизира, а най-вече никога  повече да не ви се случват такива неща Praynig

# 6
 • София и Морето от време на време
 • Мнения: 560
И моите младежи изкараха по празниците по една вирусна инфекция.

Първо баткото на 24 дек сутринта със събуждането започна да се оплаква, че го боли гърлото, коремчето и главата, имаше и малко Т  37,6. Обадих се на хомеопатичката ни - каза какво да му даваме (умишлено не пиша лекарството) и започнахме веднага. Детето постепенно вдигна до 38,8, но само с хомеопатичното лекарство овладяхме ситуацията. На следващия ден към обяд беше последното повишаване на Т. И така за 2 дни мина болестта - без антипиретици или каквото и да било друго, освен хомеопатичното лекарство. Остана си една кашлица (от секрети, които си гълта нон-стоп) която си влачи от около 45дни без лечение и от 3 дни и нея я атакувахме и вече почти изчезна.

На 27 сутринта в 6ч и дребното - 37,6 (о, ужас, като го знам как кара болестите и ми идеше да се гръмна). Поизчакахме, позадържа около 38,1 за около 90 мин и тогава се чух с хомеопатичката ни. Каза ми лекарството (дадох го веднага), но да не бързам да давам антипиретик преди 38,5-38,6, но и да не изпускам Т да отива над 39. Към 11ч вдигна 39,2, вкарах го под душа, намалихме Т, но след това отново тръгна нагоре и дадох 3,5 мл панадол - непълна доза, за да не свали Т, а само да я намалим до 38-38,3 за да може организма сам да се бори. ПРИВЕЧЕР БЕШЕ ПОЗАСИЛИЛ КАШЛИЦАТА, КОЯТО ОТ 40-45 ДНИ ВЛАЧЕШЕ И ТРЪГНАХМЕ КЪМ ПЕДИАТЪРКАТА ДА ИМ ЧУЕ И НА ДВАМАТА ГЪРДИТЕ. (Извинявам се за главните букви-натиснат капс лок, не ми се преписва) На тръгване от къщи 37,7 (не е за панадол), след 45 мин в кабинета на докторката 38,7 - ужас нямаме с нас панадол, а докато се приберем ще скочи много. След още 40 мин - вече у дома 39,8 - изпаднах в стрес (до 39,2 вече съм свикнала да ми вдига редовно и не се стряскам). Веднага 5мл панадол и 40мин в банята в леген с вода за сваляне на Т, че на него панадола почва да му действа след 40-45 мин обикновено и в това време вдига още Т. Въпреки панадола - цялата вечер си поддържаше Т и към 23 дадох нурофен. Свали я, и към 9ч сутринта пак 38,8. Пак панадол и после към 11 пак беше висока и нурофен. Вечерта отново вдигна 38,6 и пак нурофен - спа си спокойно и повече не е вдигал. На следващия ден (29 дек) на 2-3 пъти през деня я повишаваше леко, докъм 37,8-38,0, но без антипиретици я сваляше и това беше болестта при него - 3 дни. През цялото време на няколко часа си е пил хомеопатичното лекарство, първия ден и до обяд на втория - едно лекарство, но тъй като започна да кашля повече, а вече е със 3 бронхиални спазъма, сменихме лекарството. Кашлицата намаля веднага, остана си само температурата и малко сополи. Все още сме в процес на доизлекуване, но детето е добре и си ходи на ясла от вчера. Още от 29 дек следобеда започна да си се храни с апетит, за разлика от предните 2 дни 27 и 28 дек, през които не яде абсолютно нищо - само вода е пил.

Та това е равносметката от прекараните вирусни инфекции и хомеопатията при нас.

А това е линк към мой предишен пост с разказ за патилата ни преди и след започването на хомеопатично лечение:   http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=205039.msg4820063#msg4820063

# 7
 • София
 • Мнения: 88
Благодаря на всички за споделения опит  Hug, аз не съм казала, че се отказвам от хомеопатията, не искам да се отказвам, но ми се струва, че хомеопатичката малко подцени нещата. Всеки ден и казвах, че гърдичките на детето свирят и се чуват хрипчета с просто ухо..По скоро ще поискам да чуя нейното обяснение защо така се е получило и ще решавам тогава какво ще правя. Аз и имах пълно доверие и бях абсолютно спокойна, а явно не трябва- и лекарите и хомеопатите са хора- може да сгрешат. Ще бъда нащрек занапред.

# 8
 • Асеновград
 • Мнения: 1 071
здравейте и с нас се получи така;Малката 2м.е лекувахме с хомеопатия заради носната сливица.Пиеше конст.лекарство,първият проблем беше като хвана вирус с повръщане и висока температура,нашата хомеопат.реши че с 40градуса тем.въпросното лекарство ще помогне но не стана докато не започнахме свещички и т.н.После малката се зачерви но и това не било проблем защото уж се чистела като отидохме на личната се оказа остро възпаление.Инакрая почти 2седмици и се обаждам по тел.и обяснявам че детето има запушено носле и лош дъх в устата,но тя пак то се чисти от носната сливица отново 40г.тем. и се оказа силно зачервено гърло та чак до непцето.Та още пием антибиотик но за радост детето се оправя.Лично аз преключвам с хомеопатията засега.Успех на вас

# 9
 • високо
 • Мнения: 4 366
... но ми се струва, че хомеопатичката малко подцени нещата.
може и така да е станало. добре си решила да говориш с хомеопатичката. успех  bouquet

# 10
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
Ох, момичета, като чета противоположните ви мнения и настъпилите усложнения при някои от дечицата ви, и аз започвам да се плаша. Ние сме на хомеопатия сравнително от скоро - 2 месеца /детето ми е на 2г и половина/ и хомеопатичката ни за този кратък период успя да излекува една лека настинка, а на второто разболяване- преди дестина дни-  се получиха усложнения, тя твърди, че сме се излекували и детето се чисти, а джипито казва, че детето има хрипове. И така, аз съм на страната на хомеопатията, но като я чувам, че още кашля и има сополи, а и при натиска на всички вкъщи, че "си правя експерименти с детето" не ми е спокойно воабще.
На кого да вярвам - на хомеопатичката или на джипито? Чудя се вече дали да не поискам и трето мнение.

# 11
 • София
 • Мнения: 88
eki111, нямам голям опит с хомеопатията, но след като си изпатих и по това което съм чела в този форум и другаде си мисля, че в бъдеще ако не подейства до два три дни хомеопатичното лекарство аз бих  прибягнала до алопатията и после изчистване с хомеопатия. И аз бях подложена на голям натиск в къщи - от майка ми и баща ми, но аз бях категорична и спокойна, а не е трябвало. Мъжът ми не беше особен фен на хомеопатията но успях да го убедя някак си..докато не се случи това с детенце. В бъдеще ще мие трудно, но няма да се отказвам. Решението е твое, стискам палци да постъпиш така, както е най-добре за детенцето и да се оправите!

# 12
 • високо
 • Мнения: 4 366
lieki111 , какво има предвид личната под "хрипове"?
дъщеря ми издаваше такива хриптящи звуци почти цяла седмица след последното си боледуване/т.е. до вчера/, но те наистина бяха от изчистване. идват от носоглътката или от трахеята. при нас по принцип след по-сериозно боледуване, детето кашля поне 10-на дни. ако е весела, няма Т и се храни, обикновено не се притеснявам.
за съжаление, не мога да те посъветвам на кого да вярваш. аз бих завела детето на хомеопатичката да го прослуша, но нашата хомеопатичка е и педиатър и аз и имам голямо доверие.


# 13
 • Варна - Бургас
 • Мнения: 148
Ако става въпрос за доверие, повече доверие имам на джипито, защото е много добър диагностик, но решението ми да се обърна към хомеопатията беше продиктувано от вечното му лечение с антибиотици.Старая се да градя доверие и към хомеопатията. Доста неща изпрочетох, уж се насочихме към добър класически хомеопат, но сегашното положение между чука и наковалнята много ме тормози.
А що се отнася до хриповете, джипито ги чува от гърдите.

# 14
 • Sofia
 • Мнения: 3 506
При нас проблема се оказа вирусен - с много особен вирус. Бяхме на Боровец и там няма хомеопати, няма хомеопатиични аптеки. Има само традиционалисти. За един ден разви пневмония, без никакви други признаци, освен голата температура и обилното изпотяване през нощта. На следващия ден се потвърди при рентгенова снимка.   #Crazy 

Леле, Dino, голямо преживяване новогодишно... Дано да е единственото лошо за цялата година. Бързо възстановяване   bouquet

И ние бяхме близо до Боровец и прекарахме основната част от времето болни... Ники също добре ме изплаши - за пръв път го виждам болест да го повали в буквалния смисъл - два дена само лежа, а и след това малко като се размърда и почваше да казва, че не може да диша... Всичко мина, слава Богу...

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт