Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

 • 1 ян. 2008, 11:15 ч.

Нашите " специални" деца с ДЦП-2!

 • 45 876
 • 343
 •   1
Отговори
# 255
 • Мнения: 49
Шините ни пристигнаха,след като ги чакахме 2 месеца,но се оказаха малки.Ще поръчаме на друго място,защото не можем да чакаме още толкова за да ги коригират.Детето трябваше да спи с шини доста отдавна и това че изглеждат по-красиви не ни помага.Съжалявам,ако съм ви дала напразни надежди за нещо по-добро.

# 256
 • Мнения: 1 037
Дими не се притеснявай.
Как няма да са малки, два месеца са, тези хора незнаят ли, че децата растат много бързо.
Момичета да ви кажа , взехме си пингвинчето със закъснение, но то е направено да става на няколко нива така че ще ни върши работа дълго време, тапицирах го, сега трябва да му сложа и коланчетата и съм готова, след това ще ви пусна снимки.
ljuboznatelna , надявам се, че Наталка  е по-добре. Hug
Момичета линка, който пусна Дими ще го пусна на д-р Чавдаров, нека чуем и неговото мнение , какво ще кажете?
Има интересни неща, аз вече ви казах в общи линии се касае за акопунктура в комбинация с билколечение и резултатите, които твърдят, че постигат с този вид лечение, са направо фантастични.
Аз имам проблем, отдавна спрях да вярвам на всичко написано, а много ми се иска.

Последна редакция: вт, 19 фев 2008, 09:54 от ajeliya

# 257
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 658
Наталка не я мислете повече, съвсем си е добре Simple Smile Ние на моменти забравяме, че е в гипс и тя поема на пътешествие, усещаме се като видим, че я няма в стаята Grinning Брат й е болен сега, с втори антибиотик, а подобрение засега няма Sad Но той ми е бял кахър Wink

Аз , както ви бях обещала, ще ви разкажа за главата за дишането в книгата на Доман.
Всичко започва от децата с полиомиелит. Тъй като на полиомиелита не може да се въздейства с лечение на мозъка, защото увредата не е в главния мозък, екипът специалисти се насочва към лечението на последствията от него ("в началото на 50те години лечението на полиомиелит е трудна и често пъти безнадеждна работа")Заради парализираните гръдни мускули, пациентите дишали трудно и имало повтарящи се дихателни усложнения.
" Персонала още преди се беше сблъсквал с такъв проблем - как да заставим мускул, който не работи, да работи? При пациента просто не постъпваше команда за мускулите на гърдите. Сблъсквайки се с този  проблем и по-рано, в случаите с повреден мозък, нашата група достигна до извода, че при определени обстоятелства трябва да се използват рефлексите, за да постигнем движение, което пациентът не може да изпълни посредством волята си. Този метод, наречен рефлексотерапия, сега широко се използва в целия свят.
Но имаше ли метод, с който да заставим пациента с полиомиелит дълбоко да вдиша с помощта на неконтролируем рефлекс?Ако можехме да намерим такъв метод, възможно беше да увеличим обема на гърдите на пациента с полиомиелит, и в крайна сметка да достигнем разширението им под контрола на пациента. Ние поехме този курс и разпънахме платната.
Много от нашите усилия претърпяха неуспех.Някои неща бяха частично успешни, но нереални на практика.Сред тях беше опита ни да заставим пациента да диша рефлекторно, слагайки лед на гърдите.Ако просто сложите леден къс на вашите гърди, ще разберете, че рефлекторно дълбоко поемате въздух от студ и това се случва независимо дали го искате или не.
Въпроса беше дали това ще се случи при пациент с полиомиелит.Ние опитахме това.Въпреки, че метода работеше и пациента пое дълбоко въздух, това беше невъзможно да се прилага.След 3 или 4 опита пациента "се охлади" и повече не реагираше на студа...........................
...След следващите опити, които бяха неуспешни, групата достигна до схващането, че има един рефлекс за стимулиране на дълбокото дишане, въпреки, че не беше използван в областта на терапиите.За да разберете този метод, трябва най-напред да разберете как човешкото тяло реагира на своето снабдяване с кислород. Човешкото тяло е великолепен механизъм и не може да се сравнява с нито една изкуствена машина.Добър пример за ттова са химиорецепторите.
Химиорецепторите са малки области в мозъка, които управляват сложни  ижизненоважни функции.Може да се каже, че те са един вид лаборатория, която не само дава постоянно лабораторни отчети, но намира  ибързо решава химичните проблеми в тялото. Предназначението им се състои в това, да проверяват всеки постъпвашщ с вдишванет овъздух. Когат отози въздух съдържа достатъчно количество кислород (или твърде високо количество въглероден двуокис), за да поддържат живота, тези химиорецептори не само съобщават за това мигновено, но и правят нещо.Те предизвикват в мозъка процес, който ако няма достатъчно количество кислород около човека, го заставят да диша дълбоко и бързо.Това дишане е на рефлекторно ниво."
...
Използвайки полиетиленов плик, групата изследователи изпробва откритието си върху една пациентка, с нейно съгласие, която има много сериозни дихателни проблеми и всъщност няма какво да губи от това. Те не могат да сдържат възторга си, когато виждат, че работата на гърдите й значително се подобрява.
Много време маската се използва само за пациенти с полиомиелит, без на групата да й мине през ум, че може да се използва и при тези, с увреждане на мозъка.
" Подобряването на дишането на дете с мозъчно увреждане трябва да има добри последствия, а също да има по-балко респираторни заболявания. също би могъл да стане по-малко уязвим за епилептични гърчове, които често следват инфекциозните заболявания пир деца с увреден мозък.
Ние се върнахме на това, защо неврохирурга Темпъл Фей (част от екипа) е използвал по-рано методи за регулиране на дишането като хартиен плик. ............
..........Той наскоро ни говори за използването на въглероден двуокис за лечение на епилептици, които страдали от гърчове и припадъци. Теорията му предполагала, че епилептика получава припадък като като един вид рефлекторен протест против временния недостатък на кислород в мозъка, което много прилича на това, как се държи риба, изкарана на сухо.Затова Фей опитал да подава кислород по време на припадък. В резултат на това пациентите получили още по-силен и ярко изразен гърч.
Експеримента бил неудачен. От друга страна, никой не би могъл да знае по-добре от Фей, че въглеродния двуокис е един от най-мощните съдоразширяващи средства, известни на човека. С други думи - високото съдържание на въглероден двуокисв кръвта заставя кръвоносните съдове да се разширяват, по такъв начин се стимулира прилив ан по-голям обем кръв в мозъка, и следователно, по-голямо количество кислород за мозъка. Давайки на пациента кислород, той стеснил кръвоносните съдове и по-скоро намалил, отколкото увеличил притока на кислород в мозъка.
Тогава той направил противоположния експеримент.Той вече подавал въглероден двуокис на пациенти с гърчове.Това направил със стотици пациенти.Това довело до намаляване дълбочината на пристъпа , неговата продължителност и честота."


Спирам засега, защото децата станаха Simple Smile

# 258
 • Мнения: 1 193
Любознателна  smile3501
Но как можеш да накараш дете което не разбира и всяко ново нещо го плаши да вдиша и издиша в такъв плик.Това не е въпрос към теб Любознателна,просто се замислих.

# 259
 • густо майна Филибето
 • Мнения: 7 658
bebo4e, ако съдя по видеото, детето няма друг избор. Маската се поставя на лицето и то не може да не диша Rolling Eyes Аз изброих 30 секунди на видеото.

# 260
 • Мнения: 1 193
Майчета имам една молба,особено към софииските майчета.Търся едни широки самозалепващи се колани,като тези на стойката на Ажелия.Спомняте ли си беше ни изпратила как връзва Сисето да стои права,на една стойка. Издирвам такива,но безуспешно.Ще ви затрудня ли ако ви помоля да проверите в шивашките магазини във вашите квартали.Трябва да са от здрава материя,почти бризентова,за да задържи малката маймунка изправена. Благодаря Ви предварително.

# 261
 • Мнения: 3 911
Майчета имам една молба,особено към софииските майчета.Търся едни широки самозалепващи се колани,като тези на стойката на Ажелия.Спомняте ли си беше ни изпратила как връзва Сисето да стои права,на една стойка. Издирвам такива,но безуспешно.Ще ви затрудня ли ако ви помоля да проверите в шивашките магазини във вашите квартали.Трябва да са от здрава материя,почти бризентова,за да задържи малката маймунка изправена. Благодаря Ви предварително.
Аз и това си направих сама, купуваш си басма/здраво е,уверявам те/ и си ушиваш различни размери като дължина,защото има за ръце,крака,различни места по тялото,ширината е около 10 см.В двата края на получените ленти зашиваш по две лентички велкро/става супер здраво Peace/,но аз ги използвам за някой упражнения на шведската стена,не точно за изправяне,а и тя си стои права сама и незнам дали лентите са  достатъчно здрави за да държат тялото  newsm78Ако искаш ще ги снимам и ще покажа Peace

# 262
 • Мнения: 908
Цвети имаш много хубав аватар  Heart Eyes Каква е само ухилена  Hug И новата прическа много й отива  Grinning
Междудругото, и аз имам нужда от подстригване. Дали ще успея да се вредя при теб  Rolling Eyes

# 263
 • Мнения: 3 911
Цвети имаш много хубав аватар  Heart Eyes Каква е само ухилена  Hug И новата прическа много й отива  Grinning
Междудругото, и аз имам нужда от подстригване. Дали ще успея да се вредя при теб  Rolling Eyes
Благодаря,моят аватар е най- прекрасния на света,много си го обичам Heart Eyes
Няма проблем,както казах по горе на някой-Ако имаш смелост Wink Joy Hug

# 264
 • Мнения: 1 193
Вики и мама това е идея.Ще пробвам.

# 265
 • Мнения: 1 037
Момичета ето ни стойката, тапицера съм аз , затова моля без забележки Grinning.
Сиси, малко и е странно още , но ще свикне.
Бебоче, аз се възползвах от идеята на Вики и мама,/за което и благодаря/ стана номера, на плата отгоре преших велкро стана много здраво, опитай.
http://images23.snimka.bg/005208370.jpg
http://images23.snimka.bg/005208364.jpg
http://images23.snimka.bg/005208366.jpg
http://images23.snimka.bg/005208368.jpg

# 266
 • Мнения: 153
Ajelia,стойката е много хубава, а пък за тапицерията да не говоря. LaughingНе бих се справила така добре на твое място.Сега чакам да ми направят шведската стена и почваме с мъките. CryГорката е като разпната на нея и не спира да се дере от рев.Рехабилитаторката я връзва с пелени към стената, на гърба е с дъска, за да може да стои изправена и с шините на краката.За първи път си видях детето изправено, макар и с много помощни средства. Simple Smile

# 267
 • Мнения: 1 037
andrea.a , вече си мислих, че си ни забравила. Hug

# 268
 • Мнения: 153
Как мога да ви забравя! Hug малката не ми дава и минутка спокойствие.Сега пак е във фаза на рев и е неутешима.В чудо се виждаме с майка ми!Вече ходенето на работа ми се вижда като почивка на Карибите.  LaughingВечер,след като я приспя, дремейки   Tiredобхождам форума и чакам поредното събуждане.

# 269
 • Мнения: 1 193
Andrea.a привет.Радвам се че се появи. Ще ни дадеш малко повече инфо за шините.

Общи условия

Активация на акаунт