Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 8 389
Какво бихте посъветвали отчаяната си приятелка, майка, близка, която прибягва до агенция за запознанства с цел брак в чужбина (и по сметка)?
Няма добро образование (не говоря за интелигентност), няма имот, няма добра работа (с изглед и без нея да остане, поради фалит на предприятието), страхува се, че ще остане бедна и самотна и вижда в такъв брак своето спасение.
Да или не?

# 1
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Ти я познаваш и знаеш дали би била щастлива с брак по сметка.

# 2
 • Мнения: 8 389
Въпросът е принципен, остави, че я познавам, пак не знам дали би била, но по принцип... Какво мислиш за таква авантюра, за тези които я предприемат и от двете страни...

# 3
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Защо да не си опита късмета? Явно в момента никакъв го няма.

# 4
 • Мнения: 1 172
Познавам 2 такива "семейства".  Едното вече е официално разведено.

Какво да посъветвам? Ако жената знае точно какво иска и какво прави - да заминава. Ако обаче се е хванала на този вариант като за спасителна сламка, по-добре да търси реализация тук, в Бг. Все ще да има приятели и близки, които да я подкрепят в такъв тежък момент, какъвто е загубата на работа.

# 5
 • Мнения: 8 389
Познавам 2 такива "семейства".  Едното вече е официално разведено.


А другото?

# 6
 • Мнения: 6 167
Аз съм 'за' такъв опит. Бих я подкрепила в търсенето на щастието й. Не ми стана ясно частта 'по сметка' - богат ли го търси..
Единствените 2 съвета, които бих й дала са
- при никакви положения да не тръгва първа за чужбина, за да се запознаят.
- да внимава много, защото според мен повечето от тези 'работи' са с цел секс.

# 7
 • Алпите
 • Мнения: 10 163
Едно от най-щастливите семейтва, които познавам се събра така. Момичето беше от провинциален град и много драпаше да емигрира, но все не й връзваше. Един ден си пусна обява за запознаство, отговориха й много мъже. Срещна се с няколко, одобри двама. Дълго време се двоумеше кой да избере, докато везните натежаха към единият. Постепенно тя направо хлътна по него. Ожениха се в България през 2000 г. и заминаха в неговата държава. Сега имат две деца и са много щастливи, греят когато са заедно. Аз много се радвам за тях, защото са много готини хора.

# 8
 • Мнения: 139
С две ръце съм за, ОБАЧЕ:
такава стъпка трябва да се предприема, когато вече имаш някакъв старт (най-грубо казано) в родната си страна, т.е - подкрепа на родители, приятели, дом, в който да отседнеш на първо време, ако се наложи скоропостижно да се прибереш, някакъв трудов опит, опция за намиране на поне "средна ръка" работа в родината и то сравнително бързо.
Отчаянието не е мъдър съветник и я има вероятността от една видимо безизходна ситуация да се попадне в друга не по-розова, човек без, или с малко възможности, може да стане жертва на злоупотреба, насилие, трафик и да няма кой да му помогне съвсем.
Така че моят приятелски съвет е да се опита да си стъпи на краката в родината, и когато се почувства сигурна и уверена - нека потърси и реализация на брак по сметка, в днешно време всеки брак е сделка, а емиграцията отдавна не е осъдителна постъпка.

# 9
 • Мнения: 6 167
Моето лично мнение е , че такива бракове  са по-стабилни от 'нормалните' бракове.

# 10
 • Мнения: 1 172
Познавам 2 такива "семейства".  Едното вече е официално разведено.


А другото?

Там нещата са много сложни. Тъй като междувременно по време на фиктивния брак, дамата забременя от приятеля си, но пък трябва да е омъжена известно време, за да има право да работи и да пребивава в страната. "Мъжът" й (законния) пък използва създалата се ситуация, за да я изнудва за пари. И въобще нещата май не се развиват така, както бяха планирани.

И двете семейства, за които говоря, за сключили фиктивни бракове, за да могат дамите да заминат и да живеят и работят в конкретната страна. Не схванах дали точно за това питаш, или въобще за запознаване с цел брак, но в чужбина. Т.е. какво точно иска твоята позната и с/у какво?

# 11
 • Мнения: 8 389
Да се омъжи, за да се омъжи, а не за да получи права в чужбина. А в чужбина, защото... ей това не съм много сигурна. Разочарована е от мъжете, с които е била, от "работодателите", които не са и внесли и една осигуровка, от това, че не може да се оплаче, защото това значи край на мижавата и дейност, която очевидно така и така ще приключи. Тя има много вина за създалото се положение, но от друга страна, ако има смелостта да опита подобно нещо... И най-важното, не иска да остарява сама, което е съвсем естествено желание на всеки.

# 12
 • Мнения: 1 172
Така описано ми изглежда, че жената иска:

- да й е уреден живота (в смисъл някой да я защитава от некоректни работодатели и т.н.), да й гарантира правата. Решила е, че изходът е в емиграцията.
- да си има другар/партньор

Не знам само защо иска всичко това да й се случи задължително наведнъж. Едва ли не с едното заминаване да си реши всички проблеми. По-скоро да говорите, че има и други начини да постигне тези си цели.
А не въобще да не предприема преместване в чужбина, или запознанства с цел брак.

# 13
 • Мнения: 3 424
Има много агенции, които посредничат.
Понякога ставали работите. Нищо чудно
и твоята приятелка да си намери майстора.
Чудя се обаче, дали няма да се чувства малко
смачкано, след като няма ни образование, ни
професия, ни нищо... Както и да е, може пък
да е красива и да готви виртуозно. Знае ли
език поне?! Ако не, да набляга, за да не се
чувства като тъпунгер, пък и да е независима.
На всяка цена, ако се стигне до женитба, да
си направи предбрачен договор, както и такъв
за подялба на имуществото при раздяла.

# 14
 • Мнения: 8 389
Мда, знае руски, италиански и малко английски. Да готви виртуозно, отлична домакиня, умее да рисува, плете, шие и пр. Професия има, но тя една професия...
И аз не знам защо иска да и се случи изведнъж и защо досега не си е мръднала пръста, но това не означава, че не искам да и е добре. Лошото е, че аз лично силно се съмнявам в това, че може да си "намери майстора".

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт