Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора


Мнения: 336

 Момичета аз съм кулинарен инвалид Smile и за това ви моля да се притечете на помощ. За Коледа ми подариха тавичка от йенско стъкло, но без капак. Моля за идеи какво мога да сготвя в нея  Blush. Предварително благодаря.
Цитирай


Мнения: 8 579
Всичко можеш да си сготвиш, като в тавичка. Само внимаваш да не я слагаш в загрята фурна - ще се спука.
Цитирай

София

Мнения: 5 000
Всичко можеш да си сготвиш, като в тавичка. Само внимаваш да не я слагаш в загрята фурна - ще се спука.
Peace Абсолютно всичко можеш да си приготвиш.Честита придобивка   bouquet
Цитирай

sofia

Мнения: 5 140
Предпочитам йенски тавички, особено ако са с капак е най добре.
Повечето неща готвя в тях, които са за фурна разбира се.
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes
Цитирай

Пловдив

Мнения: 4 374
Може да е покриеш с фолио, ако искаш да задушаваш. Имам такава и с капак и без капак, ползвам ги и двете.
Цитирай


Мнения: 1 645
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes
Е на това съм се чудила винаги когато гледам кулинарно предаване,слагат студената йена във фурната и тя не се пука newsm78,аз не съм рискувала досега,ако съм слагала йена в гореща фурна,продуктите в нея винаги също са били горещи(спагети например).
Май е крайно време да пробвам ,но с нещо постно .... Whistling,че да не се изям от яд.
По темата- ползва се като най-обикновена тава. Wink
Честито-щом вече си имаш една,скоро ще се сдобиеш с още  bowuu,лесни са за поддръжка ,а и всичко сготвено в нея, стои по красиво пиле с картофи например  Peace
Цитирай


Мнения: 8 579
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes


Ако и тя е загрята, няма да има проблем, но ако е студена, а фурната ти гореща - не знам как оцелява? newsm78
Цитирай


Мнения: 4 437
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes


Ако и тя е загрята, няма да има проблем, но ако е студена, а фурната ти гореща - не знам как оцелява? newsm78


Точно това мисля от одеве.Примерно като правя мусака,тя е топла от котлона и стопля и тавичката.Но разни други неща слагам студени,йената и тя е студена,не се отоплява кухнята ми и не се е пуканала засега.Но ще започна да внимавам,защото не ми се иска да се пукне.На някой от вас случвало ли се е ?
Цитирай


Мнения: 656
Имам една такава тавичка и си пека в нея всичко,като в обикновена тава.Слагам я в студена фурна.
Цитирай

Варна

Мнения: 5 299
Всичко може да се сгтови, да. Вместо капак, покриваш с фолио. Аз слагам винаги в загрята фруна- няма проблем. Това, не означава, че при някои няма да има, де Mr. Green
Цитирай

далече от Златото на леля ;(

Мнения: 2 591
аз също много обичам и ползвам тавички от йенско стъкло - имам доста разновидности и ги ползвам за всичко вкъщи, но винаги слагам в студена фурна! не ми се ще да експериментирам Rolling Eyes

и още нещо важно: НИКОГА не доливай студена вода!!!  Naughty
Цитирай

Пловдив

Мнения: 392
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes


Ако и тя е загрята, няма да има проблем, но ако е студена, а фурната ти гореща - не знам как оцелява? newsm78


Точно това мисля от одеве.Примерно като правя мусака,тя е топла от котлона и стопля и тавичката.Но разни други неща слагам студени,йената и тя е студена,не се отоплява кухнята ми и не се е пуканала засега.Но ще започна да внимавам,защото не ми се иска да се пукне.На някой от вас случвало ли се е ?

аз готвя изцяло в йена глас и никога не за се пукали съдовете, няма проблем да се слага в загрята фурна, след като е пълна с продукти

Честита придобивка
Цитирай

София

Мнения: 492
Аз обикновено слагам йената в студена фурна, но съм готвила и в загрята без да има някакви щети Very Happy
Иначе вместо с капак покривам плътно с алуминиево фолио и става страхотно Smile
Цитирай

DE

Мнения: 4 601
Готвя предимно в йенски съдове. Удобно, красиво, здравословно, леснопочистващо се. Не ги пазя особено. Случвало се е да извадя йенска тенджерка от хладилника и да я бухна директно в печката, нищо не се е случвало.
Единствената ми забележка е че се надраскват от миенето в съдомиялната, но... това да му е кусура.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора