Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама

йенска тавичка

  • 3 ян. 2008, 11:57 ч.
  • Преглеждания  5 465  Мнения  20  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 336

 Момичета аз съм кулинарен инвалид Simple Smile и за това ви моля да се притечете на помощ. За Коледа ми подариха тавичка от йенско стъкло, но без капак. Моля за идеи какво мога да сготвя в нея  Blush. Предварително благодаря.

Реклама
# 1
  • Мнения: 10 001
Всичко можеш да си сготвиш, като в тавичка. Само внимаваш да не я слагаш в загрята фурна - ще се спука.

# 2
  • София
  • Мнения: 5 001
Всичко можеш да си сготвиш, като в тавичка. Само внимаваш да не я слагаш в загрята фурна - ще се спука.
Peace Абсолютно всичко можеш да си приготвиш.Честита придобивка   bouquet

# 3
  • sofia
  • Мнения: 5 140
Предпочитам йенски тавички, особено ако са с капак е най добре.
Повечето неща готвя в тях, които са за фурна разбира се.

# 4
  • Мнения: 4 437
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes

# 5
  • Пловдив
  • Мнения: 4 381
Може да е покриеш с фолио, ако искаш да задушаваш. Имам такава и с капак и без капак, ползвам ги и двете.

# 6
  • Мнения: 1 800
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes
Е на това съм се чудила винаги когато гледам кулинарно предаване,слагат студената йена във фурната и тя не се пука newsm78,аз не съм рискувала досега,ако съм слагала йена в гореща фурна,продуктите в нея винаги също са били горещи(спагети например).
Май е крайно време да пробвам ,но с нещо постно .... Whistling,че да не се изям от яд.
По темата- ползва се като най-обикновена тава. Wink
Честито-щом вече си имаш една,скоро ще се сдобиеш с още  bowuu,лесни са за поддръжка ,а и всичко сготвено в нея, стои по красиво пиле с картофи например  Peace

# 7
  • Мнения: 10 001
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes


Ако и тя е загрята, няма да има проблем, но ако е студена, а фурната ти гореща - не знам как оцелява? newsm78

# 8
  • Мнения: 4 437
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes


Ако и тя е загрята, няма да има проблем, но ако е студена, а фурната ти гореща - не знам как оцелява? newsm78


Точно това мисля от одеве.Примерно като правя мусака,тя е топла от котлона и стопля и тавичката.Но разни други неща слагам студени,йената и тя е студена,не се отоплява кухнята ми и не се е пуканала засега.Но ще започна да внимавам,защото не ми се иска да се пукне.На някой от вас случвало ли се е ?

# 9
  • Мнения: 656
Имам една такава тавичка и си пека в нея всичко,като в обикновена тава.Слагам я в студена фурна.

# 10
  • Варна
  • Мнения: 5 312
Всичко може да се сгтови, да. Вместо капак, покриваш с фолио. Аз слагам винаги в загрята фруна- няма проблем. Това, не означава, че при някои няма да има, де Mr. Green

# 11
  • далече от Златото на леля ;(
  • Мнения: 2 591
аз също много обичам и ползвам тавички от йенско стъкло - имам доста разновидности и ги ползвам за всичко вкъщи, но винаги слагам в студена фурна! не ми се ще да експериментирам Rolling Eyes

и още нещо важно: НИКОГА не доливай студена вода!!!  Naughty

# 12
  • Пловдив
  • Мнения: 392
Аз пък винаги като готвя с такава я слагам в загрята фурна,защо не ми се пука? Rolling Eyes


Ако и тя е загрята, няма да има проблем, но ако е студена, а фурната ти гореща - не знам как оцелява? newsm78


Точно това мисля от одеве.Примерно като правя мусака,тя е топла от котлона и стопля и тавичката.Но разни други неща слагам студени,йената и тя е студена,не се отоплява кухнята ми и не се е пуканала засега.Но ще започна да внимавам,защото не ми се иска да се пукне.На някой от вас случвало ли се е ?

аз готвя изцяло в йена глас и никога не за се пукали съдовете, няма проблем да се слага в загрята фурна, след като е пълна с продукти

Честита придобивка

# 13
  • София
  • Мнения: 504
Аз обикновено слагам йената в студена фурна, но съм готвила и в загрята без да има някакви щети Grinning
Иначе вместо с капак покривам плътно с алуминиево фолио и става страхотно Simple Smile

# 14
  • DE
  • Мнения: 5 922
Готвя предимно в йенски съдове. Удобно, красиво, здравословно, леснопочистващо се. Не ги пазя особено. Случвало се е да извадя йенска тенджерка от хладилника и да я бухна директно в печката, нищо не се е случвало.
Единствената ми забележка е че се надраскват от миенето в съдомиялната, но... това да му е кусура.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт