Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Проблемно забременяване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора


Мнения: 4
Здравйте момичета!Най-сетне се престраших и аз да пиша във форума.Днес правих изследване на хромоните на щитовидната жлеза и резултатите са супер завишени, много сам притеснена.Моля ви ако някой ако може да ги коментира:
TSH 6.075 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ 0.49 - 4.67
anti TPO 950.43 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ 0 - 12
anti TG 100.41 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ  0 - 34
FT3 2.42 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ  1.40 - 4.20
FT4 0.80 - РЕФЕРЕНТНИ СТОЙНОСТИ  0.71 - 1.85
ПРЕДВАРИТЕЛНО ВИ БЛАГОДАРЯ!
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Аниии, наистина са завишени. Предполагам, че си ги направила във връзка с незабременяване. Не се плаши толкова, намери си добър ендокринолог, консултирай се с втори. Открит проблем е половин решена задача. Успех и пиши.
Цитирай

сред образи и светлосенки

Мнения: 728
Завишените антитела на щитовидната жлеза (anti TPO и anti TG) говорят за автоимунно заболяване, най-вероятно Хашимото. Лекарят ще ти постави най-точната диагноза. Избери си добър специалист. Успех мила!
Цитирай


Мнения: 4
Благодаря момичета!Още в понеделник сам запазила час за ендокринолог, дано всичко мине ок ooooh!
Цитирай


Мнения: 6
zdr as sa6to imam zavi6eni hormoni dori moite sa pove4e ot tvoite.za jaloz ne moga to4no da ti obqsnq za6toto as ziveq v ispania i si pravih isledvaniq tuka.TSH SA MI 30.57 a T4  mi e 0.5.hodih a endrocrinolog i mi ispisa hap4eta na hormonalna osnova i sled mesec mi napraviha isledvaniq i mi kaza 4e TSH mi e ve4e v normalnoto.posle mi ispisa drugi koito v momenta gi galtam i mi kaza 4e ve4e po vsqko vreme moje da me iznenada edin hubav podark Very Happy bebe.ako toi me e izlagal zna4i i vas laja no ne vqrvam taka 4e nqma za pritesnenie.otivaite na lekar i 4akaneto e maikata.kasmen na vsi4ki,ao nqkoi iska da mi pi6e na sre6ta sam
Цитирай


Мнения: 4
Здравей suska1111!Наистина tsh ти е много завишно, дано лабораторията в която си ги правила да е точна, това също е от голямо значение.Аз ги направих два пъти и тогава пристъпихме към лечение.Намен ми поставиха диагноза ХАШИМОТО.Вече седмица сам на l-thyroxine  и витамини А + Е и се чувствам много по добре.Ендокринолога ми каза, че трябва да се пазим два месеца защото не е хубаво да настъпва бременност докато не се нормализира tsh - то - тогава сам и на контролен прегле.Ти какви хормони пиеш?
Цитирай


Мнения: 6
zna4i kato mi otkriha 4e sa mi zavi6eni mnogo me potarsiha po tel..govorih parvo s genekologa i toi mi dade napavlenie a endocrinolod i kogato se sra6nah me mi kaza 4e v momenta n e biv da hvana za6toto 6te se ovredi ploda.ispisami EUTIROX 50  za TSH i sqka sutrin predi da piq kafe gi piq dade mi 4as sled 1 mesec da mi vzemat karv i kogato mi dadoha rezulatite tova TSH be6e v normalnoto. sega piq EUTIROX 75 za T4 i mi kaza 4e v momentamoga da hvana no ako ima ne6totakova vednaga da otida pri nego za isledvaniq.kaza mi sa6to 4e ako ne gi piq i ko imam bebe 6te ima problemi .ako ti znae6 ne6to molqte pi6i.za6toto dori i nz kakvo to4no e tovaTSH I T4  za6toto as gi pravq isledvaniqta v ispaniq.i tezi dumi ne gi znam .4ao
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Сиска, пиши на кирилица.
Цитирай


Мнения: 4
http://www.zachatie.org/index.php?option=com_content&task=vi … 471&Itemid=20 suska тук можеш да научиш повече за функщията на щитовидната жлеза и забременяването.TSH е хормон, който се пройзвежда от щитовидната жлеза, при нас функцията на жлезата  е понижена и от там се покачва нивото на хармона TSH.Липсата на този хормон може да доведе до неправлно развитие на плода и спонтанни аборти.Това накратко ми обясни моля ендокринолог, но това не значи , че неможеш да имаш бебче - стига само ТSH-то да се нормализира.Не се притеснявай, щом са ти  го смакнали значи лечението което ти е назначено в Испания е правилно.Пожелавам ти всичко да е наред и скоро да се похвалиш  Very Happy
Цитирай


Мнения: 6
ANIII81 mnogo ti blagodarq i 4e mi vdahna kuraj Hug.kasmet i na teb i da pi6e6 ako ima ne6toi i ako razbere6 ne6to novo.as sqka ve4er vlizam taka 4e 6te si pi6em.

ПИШИ НА КИРИЛИЦА! ИМА КРЕДОР!
« Последна редакция: чт, 17 яну 2008, 09:28 от Верити »
Цитирай

Мадрид

Мнения: 25
суска аиуда е ! сори че ти пиша тук но си по4исти пощата..затова не можеш да получиш писмата ми целувки
Цитирай


Мнения: 6
ayuda mersi ve4e q is4istih.mersi.4akam pismata ti
Цитирай
Кажете добър ендокринолог?И къде правят най-верните иследвания?Благодаря предварително,ще чакам отговорите Ви Smile
Цитирай

София

Мнения: 7 718
Д-р Катя Тодорова е добър специалист.
Цитирай


Мнения: 58
здравейте,момичета!моля ви да коментирате:
5 ден- estradiol 325.8 реф.стойности 46-607
            prolactin 232.5 реф.стойности 59,3-619
            lh            4.87   реф.стойности 1,9-12,5
            fsh          6,52   реф.стойности 2,5-10,2
22 ден
           progesteron 34.81 реф.ст.10,62-81,28
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 17 отговора