Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Здравословни проблеми и профилактика
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора


Мнения: 342
Бебето ми е на 8мес. , вече 2 ра седмица е с висока Т - вчера стигаше до 40. Днес пуснаха изследванея и се оказа, че има въпросните токсични гранули в неутрофилите.За сега нашата докторка смени антибиотика и ...чакаме подобрение. Друга педиатърка с която се съветвам по тел. пък казва да постъпим в болница.
Моля ви дайте ми съвет, ако някой се е сблъсквал с подобно нещо в кръвната картина.
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 121
Неци, две седмици висока температура при толкова малко бебе за мен си е сериозно състояние.

Бих потърсила допълнителна лекарска помощ, дори и в болница бих постъпила  newsm78

Иначе нищо не знам за тез токсични гранули, само предполагам че са открити при диференциално броене  Thinking

Пожелавам ви бързо да оздравявате  Love
Цитирай


Мнения: 342
Благодаря за отговора,
Слава богу след смяната на АБ поне Т падна, но гърлото си е още червено. Бих постъпила в болница, но за мен тово е последен вариант. Ненавиждам ужасната подтисната обстановка в болниците, която съм сигурна не влияе добре на никого. Освен това болницата в Пк е пълна с хлебарки.
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 121
Ох, радвам се че вървят на добре нещата при вас, че 2 седмици температура си е направо стряскащо Hug

А утайката и левкоцитите как са  ooooh!
Цитирай

София

Мнения: 1 752
Токсичните гранулации се явяват при   инфекции и отравяния.
Бързо оздравяване!
Цитирай


Мнения: 342

А утайката и левкоцитите как са  ooooh!
Имам преснимани резултатите, но не знам кое е утайка и левкоците, просто не знам как са отбелязани Embarassed И този АБ май не "работи" малкия пак е с Т, но по-ниска от 38 за сега Praynig. Някой ако има таблица със стойности на кръвните показатели моля споделете.
Цитирай

София

Мнения: 561

А утайката и левкоцитите как са  ooooh!
Имам преснимани резултатите, но не знам кое е утайка и левкоците, просто не знам как са отбелязани Embarassed И този АБ май не "работи" малкия пак е с Т, но по-ниска от 38 за сега Praynig. Някой ако има таблица със стойности на кръвните показатели моля споделете.

Какъв антибиотик е приемал първоначално, сега на какъв е, колко време и каква дозировка ? И освен гърлото има ли хрема, гърлото сега как е, кашля ли? Пробвай  да натиснеш ушенцата при каналчето за да разбереш ако може дали има болка.
Редно е детето да се прегледа обстойно щом толкова време продължава високата температура - включително и ушите  Rolling Eyes
Цитирай

София

Мнения: 1 752
За възрастта на твоето бебе:

Еритроцити /RBC, Er/ 3,5 - 5,0 х1012Хемоглобин /Hb/  110 - 130 g/l
Левкоцити /WBC, Leu/  7-15 х 109СУЕ /утайка/ 5 - 10/15/
Тромбоцити /PLT, Thr/ 200 - 450 х 109
Разлики може да има поради различни норми на лабораториите. Обикновено в скоби след резултата са дадени референтните стойности на лабораторията
Цитирай

Мелбърн, Австралия

Мнения: 3 121
Хмм, утайката доколкото мога да видя е 5, което е много добре, идеална е.

Левкоцитите също са идеални, 7.

Тромбоцитите са с по-ниски стойности, но доколкото си спомням границите са в норми. Хемоглобина за мен си е съвсем приличен Wink

Тази кръвна картина, като изключим малко по-ниските тромбоцити е ок Smile
Цитирай


Мнения: 342
За съжаление нещата се развиха в пневмония и се наложи престой в болница. Сега вече е добре, но не ми се припомня какво преживяхме Crying or Very sad.
Благодаря ви за отговорите! Hug
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-9 от 9 отговора