Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

The Promised Land

Мнения: 1 526
Яла съм салата от кълнове и много ми хареса. Вчера в магазина за пореден път видях опаковки с кълнове и си купих. Дотук добре, но нямам идея как да ги направя  Thinking?! Дайте ми идеи за сосове, комбинации? Гледах на опаковката дали няма рецепта- нищо пише само "китайски кълнове". Стана тя и мойта работа, като тази на Вуте, дето кучето му грабнало суджука, пък той се успокоявал, че то няма инструкция как да го яде  ooooh!  Embarassed!
Цитирай

Мировяне

Мнения: 585
Аз ги попарвам във вряла вода или ги кипвам за 2 мин. , зависи колко са едри. После сол, оцет, малко натриев глутаминат и сусамово олио. Може и настърган морков.
Цитирай

Някъде там, ела и провери...

Мнения: 131
 пресовам чесън колкото повече толкова по добре и и оцет на вкус и една идея олио, слагам самите кълнове за няколко часа и те поемат от аромата и стават доста вкусни  Very Happy
Цитирай

The Promised Land

Мнения: 1 526
Ше се пробват и двата варианта! Благодаря за отговорите  Hug!
Цитирай

София

Мнения: 1 271
аз ги правя с оцет олио и сол но установих че ако останат за вечеря са по-вкусни   chef
и сега ги правя по-рано за да си поемат вкуса на дресинга
а идеята с чесъна и морковите ще я пробвам
Цитирай


Мнения: 506
Смесвам кисело мляко, соев сос, зехтин или олио и малко лимонов сок - всичко е на око и на вкус, като киселото мляко е най-много. Кълновете се попарват за 2-3 минути и се измиват веднага със студена вода. Разстилам ги в чиния, отгоре - слой настъргани моркови и най-отгоре заливам със соса. Видът на соса не е много красив, но пък е много вкусен.
Цитирай

София

Мнения: 1 271
защо попарвате кълновете  newsm78
Цитирай

Мировяне

Мнения: 585
защо попарвате кълновете  newsm78

Ами защото инач са много дървени.
Попарвам ги докато лееееко омекнат и после веднага ги поливам със студена вода. Но аз купувам кълновете от китайските магазини, там са по-едри.
Цитирай

София

Мнения: 4
Аз правя салата от нарязани на ситно краставици и кълнове подправени със сол,олио и оцет.Много освежаващо ми действа.
Препоръчвам ви обаче да внимавате с консумацията на кълновете.Не прекалявайте.Аз така стигнах до спешния кабинет.Получих силни коремни болки.Оказа се че се дължат на тези кълнове.
Цитирай


Мнения: 3 452
Доколкото разбирам коментирате соевите кълнове? Макар че не споменавате вида.....Те  задължително се бланшират!

Ето малко инфо още кои кълнове как се правят и как консумират:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=6925.msg102889#msg102889

Аз лично съм си покълвала пшеница, ръж, а слънчогледа е страхотен на вкус! Скоро не съм обаче, така че мерси за напомнянето чрез темата  Smile


Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 831
Китайците правят много хубави салати от кълнове. Много харесвам и аз кълнове.

Китайците ги бланшират и добавят: краставици, моркови, магданоз, чесън, оцет, олио, а също добавят и соев сос.

Уф, защо ме подсетихте за тези кълнове Blush  chef
Цитирай

между два живота

Мнения: 1 903
Китайците ги бланшират и добавят: краставици, моркови, магданоз, чесън, оцет, олио, а също добавят и соев сос.
И аз така я правя по спомени от китайските ресторанти.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.