Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 727
1) системата започва да работи на 4-ти февруари , системата ще може да се разглежда през януари, но ще се отвори за регистрация на 4-ти февруари в 09:00 часа

2) подавате си заявление за колкото градини искате и ги подреждате в желания ред

3) с предимство са :

-   деца на родители с увреждания
-   деца, които имат брат/сестра в същото заведение
-   близнаци и деца от семейства , в които има 3 деца на възраст под 10 г (тоест многодетни семейства с малка разлика във възрастта)
Предимствата се ползват в този ред.

4) деца, които преминават от яслена в градинска група на ОДЗ няма да подават заявление през онлайн системата, а декларация в градината

5)Има първо класиране, след него ще има второ класиране и след него ще има така нареченото свободно класиране, тоест, ако има все пак някое останало място, отивате в градината и си говорите вече на място.

6) старата система отпада - молбите се подават само по електронен път.Ако нямате начин да си осигурите достъп до интернет можете да идете в градината, но това не ви дава никакво предимство, защото там също ще ви вкарат молбата по интернет в системата

7) молби от предходната година не важат, това беше казано още в началото на 2007г.

Cool системата ще се намира на сайта на Столична община.
Линкът е http://kg.sofia.bg

9)Регистрацията ще се извършвас ЕГН-то на детето и парола, тоест ако имате 2 деца правите 2 профила с 2 ЕГН-та

10) Предимството , ако брат или сестра посещават същото детско заведение важи към момента на постъпване на детето , а не към момента на подаване на документите

11)При първо класиране системата изпраща мейл на родителя , за да го уведоми , че детето е прието или остава за второ класиране . Изобщо има статус , който може да се следи
Записването става само лично , с копие от акта за раждане и тогава системата отчета статус -записан


При проблеми или въпроси можете да ползвате и:
admin@kg.sofia.bg
Ул Оборище 44 тел.943 31 83

Момичета, днес говорих набързо с  Камен Йорданов. Каза, че са започнали да обработват запитванията и сигурно началото на другата седмица ще има вече секция с въпросите и отговорите.
каза ми, че директорките още не са вкарали свободните места, тези места в системата не знам от фирмата ли са ги писали, но явно ще се оправят, така че се успокойте и изчакайте със сметките.
Ще му пратя сега и още обобщени въпроси , които съм извадила от темата.

Имам много работа и ми е трудно да следя темата, така че ще ви помоля да не я пълните с никаква излишна информация. Да не се коментират вече предъвкани 100 пъти въпроси като това дали е дискриминираща или не системата, както и всичко, което съм написала в 1-вия пост, но няма кой да прочете.
Много ви моля, на всички ви е трудно да четете темите по 30 и кусур страници.
Затова направете си труда да прочетете поне 1-вия постинг и след това , ако има нещо неясно питайте, като не забравяйте да зададете въпроса си и в системата.
Желая ви лека нощ, че вече едва гледам  Tired


Тъй като не мога да добавяш в 1-вия пост искам пак дебело да подчертая:
няма никакво райониране
Явно ще има прием по набори на някои места, не на всички  (за яслените групи говоря).
Говорих с Камен Йорданов, че ако има такова нещо, то трябва да е видно в системата.

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 09:07 от Ellypr

# 1
 • София
 • Мнения: 2 258
zapis

# 2
 • София
 • Мнения: 5 956
И аз запис! До скоро, че детето се е събудило - чувам го по бейбифона.

Последна редакция: пт, 04 яну 2008, 18:37 от Спящата красавица

# 3
 • София
 • Мнения: 4 266
имам доста да чета в старата тема (на стр.5 са съм) Може вече да е коментирано
Въпросите ми са:
Мога ли да се регитрирам, т.е. да регистирвам ЕГНто детето сега с идея та да разгледам формата на заявлението? или се раглежда по друг начин?

# 4
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 549
Мога ли да се регитрирам, т.е. да регистирвам ЕГНто детето сега с идея та да разгледам формата на заявлението? или се раглежда по друг начин?

Не можеш да се регистрираш сега (детето). Регистрацията ще бъде разрешена на 4.02. в 9ч. Може да се разгледа формата за регистрация тук - http://kg.sofia.bg/kg/home.nsf/0/F26025167727D39BC22573C5004DA897?OpenDocument

# 5
 • София
 • Мнения: 1 455
запис

# 6
 • София
 • Мнения: 966
Didia как така родителят може да пусне детето си чак през ноември на ясал newsm78 два месеца след като е започнала учебната (яслената) година. Това не е ли в някакво нарушение тъй като по този начин задържа мястото. По тази логика може да реши и чак пролетта да го даде!

# 7
 • София
 • Мнения: 888
запис

# 8
 • Мнения: 9 990
Didia как така родителят може да пусне детето си чак през ноември на ясал newsm78 два месеца след като е започнала учебната (яслената) година. Това не е ли в някакво нарушение тъй като по този начин задържа мястото. По тази логика може да реши и чак пролетта да го даде!

ей на подобни псевдо-посещаващи много се ядосвах, когато за моето дете нямаше място в кварталната градина, а познавах две деца, които бяха приети, записани, но бабата ги гледаше през 95% от времето.Просто да си имат място.Носеха бележки и пивеха молби до побъркване. Tired

Пак ви казвам-сайта не е активен в момента, каквото и да ви минава.Просто е качена някаква там информацийка.

# 9
 • София
 • Мнения: 819
хайде и аз в кюпа на обърканите

# 10
 • Мнения: 9 990
айде сега се светнете за разяснителната им кампания-ние тук, дето с форума боравим сме объркани, какво остава за някой, дето не влиза по подобни сайтове.... Mr. Green

# 11
 • На края на вселената!
 • Мнения: 2 549
Мама Мони, може детето да се пусне на ясла по-късно, но за това си има трикове. Може да се взима бележка от педиатъра, че детето е болно - така не се дължи такса. Ако е по молба на родителя, беше до 1месец в годината мисля, но се плаща такса 50%. Ако тръгне на ясла/градина по-късно, може да поискат половината такса за периода октомври-ноември. За септември мисля няма да е проблем да не ходи и да не плати такса, ще му пазят мястото мисля.

П.П. вместо да се пише ЗАПИС и да се пълни темата, може да се ползва бутона ИЗВЕСТИ  Peace

# 12
 • гр.София
 • Мнения: 3 004
 Е,сега,не става дума да се задържа дълго ясленското място. Вие не си представяте,как плачат децата( повечето) в началото. Поне две седмици са им нужни за адаптация.
 По-разумно е да се пускат поетапно.Така се правеше досега. А занапред?!

# 13
 • US
 • Мнения: 758
Сега разбрах за бутона "извести", но немога да си изтрия съобщението, сори..

# 14
 • Мнения: 4 578
Didia как така родителят може да пусне детето си чак през ноември на ясал newsm78 два месеца след като е започнала учебната (яслената) година. Това не е ли в някакво нарушение тъй като по този начин задържа мястото. По тази логика може да реши и чак пролетта да го даде!
Да се говори за УЧЕБНА ЯСЛЕНА група просто е смешно.Децата се адаптират почти до Нова година,а лично моето плака точно 2 години.Родителят има право да даде детето си по-късно на ДЯ защото не може всички да тръгнат на 1 септември ще е просто ад-ревящи 25-30 деца .Всяко нормално дете не може да влезе при напълно непознати хора с усмивка и от вън да оставят единствените хора ,с които е било до сега.Така,че това е една от причините децата да тръгват по различно време.Друга причина може да бъде забавени или непълни изследвания,нужда от лечение в домашни условия и още ред причини.Ако детето боледува ЛОГИКАТА е ,че може да го даде и чак през пролетта.Тук има теми за боледуващите деца - не съм сигурна ,че ако детето ви се разболее и ви уведомят,че го отписват защото не е било на градина 2 месеца , а е ходило 2 дни ще се чувствате щастливи.При положение ,че дебнете 4 февруари  и с радост сте се видели в списъка на приетите.Наредбата дава правото на родителите да отсъстват и при положение,че нямат мед.бележка заплащат 50% от таксата и мястото се пази.И какво значи задържа мястото ??? Ако се направи справка ще се види ,че в яслата има много "задържани" места особено през зимата. Mr. Green При това детската ясла НЕ Е задължително звено в системата на образование за да се посещава без право на отсъствия.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт