Пускам тук материал от днешния в. "Монитор". Не исках да отварям нова тема, но не измислих къде другаде може да се сложи. Моля администраторите да я преместят, ако сметнат за необходимо.


Време за разхубавяване

Зимата е най-подходящият сезон за лазерна епилация, лифтинг и попълване на бръчките
Кристина Стамболова

Азбучна истина в козметологията е, че студените месеци са най-подходящите за разкрасителни процедури като фейс лифтинг, пилинг,  лазерно обезкосмяване и т.н. Работата е там, че като минете през лазера,  не трябва да се излагате на слънце. Още повече, че през определен период от време трябва да повторите манипулацията, за да затвърдите резултата. В случай, че се притеснявате от болката, търсете салони, които работят с лазерите от ново поколение с вградени охлаждащи устройства - като медицинския център "Афродита". Ако искате да се радвате на опъната кожа и идеално гладки крака през лятото, сега е идеалният момент да се запътите натам.
Обезкосмяване
Необходимо е да направите 4 процедури, за да се отървете от досадните косми завинаги. Разстоянието между всяка от тях е между 4 и 6 седмици. Веднага след обработването на кожата ви ще се образуват малки ранички, които обаче бързо ще паднат. А през следващите няколко месеца ще трябва да изключите солариума от разкрасителното си "меню".
Лифтинг на лицето
Това е много бърза процедура, чиито ефект е подобен на този от пилинга, но умножен няколко пъти. Ултразвуковият лъч премахва мастните образувания и изсветлява кожата. Идеално, за да "грейнете" за корпоративното парти в края на седмицата, важна бизнес среща или просто да изненадате приятно любимия човек. Преди да започне процедурата, кожата ви трябва да е идеално чиста, без следи от крем или лосион по нея. С поредица от такива процедури - 4 в разстояние на месец - пък може да намалите видимо мимическите бръчки.
Премахване на стриите
Всъщност никой до сега не е открил начин за изцяло премахване на този дефект на кожата. Това, което може да направите обаче, е да се подложите на лазерна процедура, която ще промени пигментацията на кожата ви така, че да изравни тена ви и визуално стриите да не личат.
Заличаване на татуировки
В случай, че сте решили да се разделите с тийнейджърските си трепети, които сте омастилили върху някое кътче от тялото си, ще трябва да изтърпите няколко поредни процедури. В зависимост от големината на татуировката и мястото, на което е направена, техният брой може да стигне 10. Преди всяка ще ви сложат обезболяващ спрей, а като пост ефект трябва да се подготвите за зачервена и лющеща се кожа.
Попълване с хиалуронова киселина
С хиалуроновата киселина може да "надуете" устните си или да попълните мимическите бръчки. Съставката се инжектира, подобно на ботокса, в краищата на устните, като след това лицето се изстудява. В следващите 24 часа е препоръчително да се въздържате от прекомерно гримасничене, а  крайният ефект ще видите напълно след 48 часа. Ако изберете временната процедура, той ще се запази през следващите 6 месеца. Съществува и вариант "за постоянно", ако се престрашите да рискувате с крайния резултат.КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ. КАК ДА СЕ ГРИЖИМ ЗА НЕЯ
 Тази зона е много нежна и чувствителна. Кожата там старее най-бързо и най-лесно издава възрастта. Първите малки бръчици около очите се получават още преди да навършите 26 години. Проблемът идва оттам, че кожата около очите е с дебелина едва 0,1мм, а освен това в нея няма много мастни жлези и мускули, които да я поддържат. Резките промени в теглото също оказват негативно влияние върху кожата на лицето, защото тя няма възможността да се "прибере" токова бързо, колкото се свалят килограмите.
КОЖАТА ОКОЛО ОЧИТЕ е подложена на голямо разпъване - всички мимики, които правите, карат кожата около очите да е в постоянно движение.

--------------------------------------------------------------------------------

 
ЗАПОЧНЕТЕ С ПОЧИСТВАНЕТО на кожата около очите. Често първите бръчици там с появяват вследствие неумелите и неправилни движение при свалянето на грима. Никога не търкайте и не натискайте очите, плъзгайте памучето от външния ъгъл на окото към носа. Ако нямате под ръка почистваща козметиката за лице, заменете я с растително масло.

--------------------------------------------------------------------------------

 
ЗА ДА СЪХРАНИТЕ ОКОЛООЧНИЯ КОНТУР е нужно редовно да правите подхранващи маски. Добре действа сместа от равни части хидратантен нощен крем и сметана. Оставете ги действат 20 минути и измийте остатъка с топла вода (или по-добре с навлаженена с топла вода кърпа). След това намажете с подхранващ  крем.

--------------------------------------------------------------------------------

 
ПОДУТИТЕ ОЧИ и торбичките понякога се съпровождат от възпалителни процеси. Това създава допълнителни проблеми при гримирането. Торбичките под очите могат да станат по-малки, ако им направите ледена маска. Може да изпълнете процедурата и с обикновен лед от хладилника, но е по-добре да замразите вече сварен чай. Ползвайте заледения чай, като го поставите върху очите за няколко минути.

--------------------------------------------------------------------------------

 
ЧЕСТО ТОРБИЧКИТЕ под очите се съпровождат от раздразнени клепачи, които също можете да успокоите, като натопите памучен тампон в топъл чай от лайка и го задържите около 5 мин върху клепачите.

--------------------------------------------------------------------------------

 
Тъмните кръгове могат да бъдат наследствен недостатък. Те се появяват също и от недостатъчен сън, употреба на алкохол или вяло кръвообращение. След като сте поели алкохол, в тъканите на кожата се понижава нивото на влажността и поради това тя кожата става по- тънка. Ако пък злоупотребите, кожата под очите толкова изтънява, че през нея е възможно да прозират кръвоносни съдове. Може да подобрите състоянието й, като стимулирате кръвообращението с хладни компреси и лед.


http://www.monitor.bg/life/article?sid=&aid=144246&cid=60&eid=1257