Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • София
 • Мнения: 1 731
Привет,
напоследък имам проблеми с оставянето на дъщеря ми при баба и и баба ми. Миналата половин година спеше почти всеки уикенд при една от двете, но откакто прекарах 2 седмици в болница и после 2 месеца на морето с нея, оставянето става изключително трудно.
Последният месец дори и през деня като и кажа, че отиваме при баба и, винаги ме пита дали ще дойда и аз.
Ако случайно реша да и спомена, че ще я взема по-късно почва да реве и да не иска да ходи. И аз не я водя (което може би е грешка). А обича и двете места, даже понякога сама си заявява, че иска там.

Та по този повод са ме налегнали едни безкрайни дилеми:
- да продължавам ли да я водя, без обаче да и казвам, а като я заведа просто да се измъквам незабелязано.
По този начин обаче дали няма да намрази роднините, при които я оставям.

- дали да не изчакам, но това само ще удължи времето, което прекарваме заедно и желанието и да бъде някъде без мен да намалее още повече.

Искам и да и помогна по някакъв начин, за да и е по-лесно като тръгне на градина, а не съм сигурна точно как.
Понякога започвам да съжалявам защо не съм я пуснала като по-мъничка на ясла, но имам възможност да я гледам и мисля, че това е по-доброто. Иначе е контактно дете, много приказва, пее, обича да ходим на гости и да имаме гости.

Вие какво бихте ме посъветвали? Как е при вашите деца?
Извинете, че стана толкова дълго.

# 1
Aз имах подобен проблем с баткото. Като беше на около 2год. изведнъж престана да иска да ходи при баба си. Не съм го насилвала. После сам се отпусна, но мина доста време - някъде около година и половина. Дотогава сме ходили винаги заедно. Сега няма проблем-всяка събота е там, особено откакто се роди бебчо. За това с измъкването по терлици - не мисля, че е добра идея. Втори път едва ли ще успееш да я излъжеш пак. Зависи от детето.

# 2
 • Мнения: 603
Едните ни баба и дядо са в Ямбол. Всеки път, когато кажем, че ще ходим там - не иска. После като поседи един ден - не иска да си тръгва Laughing
Ако смятаме да го оставяме там - първо седим известно време с него и после заминаваме. Опитвам се да бъда честна с него и да не се измъквам по терлици /освен, ако не излизам за малко/  Дори и да не е съвсем съгласен, когато тръгваме, после не плаче за нас.
Иначе, при тукашните баба и дядо вече и свикнал - често го оставям при тях когато е болен.
Мисля, че номера е да стане постепенно . А щом му харесва на малчо там, няма начин да не свикне да остава и без мама.
Успех, че без баби и дядовци трудно ще оцелеем Mr. Green

# 3
 • Мнения: 1 668
Бабите и дядовците трябва да направят така, че на децата да им се ходи при тях и да им е интересно.

# 4
 • Мнения: 7 282
аз и до сега се измъквам по терлици, правилно или не, така не го преживяват, за сега Embarassed

# 5
 • Мнения: 75
Докато сте още заедно при баба се постарай с нещо да я заиграеш и после щафетата да се приеме от бабата. Кажи и чао и я цункай. Обясни й, че трябва да свършиш нещо важно и веднага ще дойдеш да я вземеш. 

# 6
 • Sofia
 • Мнения: 7 275
Влади  от бебе -3-4 месечен е всяка събота на бабиндом(с преспиване).
на няколко пъти- на различна възраст: около 1 год. и после около 2 год., не искаше да остава, вкопчваше се в мен или в татко си  и -реееееееев.В тези периоди правех следното:гушкам го, обяснявам му, баба му се заиграва с него и аз се изнизвам  EmbarassedАко ме усети и ревне- си го прибирам!
Имало е случаи да го заведа и веднага да го взема, или го оставям дя реве и се ослушвам отвън дали продължава, ако -да , си го вземам.
като цяло-според случая ooooh!
Обаче, откакто говори добре (от преди да навърши 2 год.) и разбира, му обяснявам и не се измъквам Naughty
Според мен вече е голямо твоето момиченце и по-добре да й даваш бързо целувка, чао и да излезеш, но задължително й се обаждай като тръгваш!
На мен ми беше много трудно да си планирам нещо,защото не знаех как ще се държи младежът?Ама, слава Богу, минахме го тоя период!
Сега по празниците Влади беше у баба си 7 дена(ние бяхме с татко му в чужбина) и нямаше никакъв проблем.Цял месец го подготвях, говорех му, разказвах му, всеки ден по тел. се чувахме.като се върнахме пе пита кога ще го заведем и него в Дубай Mr. Green

Успех и търпение! И много въображение на бабата- носете любими играчки, подаръци, почерпки, пластелини, пастели, при нас -помагаше!

# 7
 • Sofia
 • Мнения: 8 209
Бабите и дядовците трябва да направят така, че на децата да им се ходи при тях и да им е интересно.
Напълно подкрепям.

# 8
 • Mediterraneo
 • Мнения: 20 720
И ние имахме период, когато се измъквахме по терлици. Не ме интересува колко е правилно. Така е било правилно за момента за моето дете, а това е най- важното. Все още понякога я оставям с плач, но точно след 5 минути вече е забравила и се е успокоила.

# 9
 • СОФИЯ
 • Мнения: 775
Обикновено като я оставям никога не се измъквам по "терлици". Много гадно се чувствам. Може би за това и не я оставям често. Достатъчно, че ходи на ясла и явно за нея не е най-приятното нещо.
Но наистина с това съм напълно съгласна и го подкрепям:
Бабите и дядовците трябва да направят така, че на децата да им се ходи при тях и да им е интересно.
Напълно подкрепям.

# 10
 • Мнения: 4 630
Бабите и дядовците трябва да направят така, че на децата да им се ходи при тях и да им е интересно.

 И аз така си мисля.

# 11
 • София
 • Мнения: 3 882
Моят син обича да ходи при баба си. Там му е различно, има други играчки и повече му угаждат.
Въпреки това, когато го оставям там ми се налага да се "измъквам по терлици". Но това е само, да не види, че излизам без него. След известно време пита къде са мама и тати, отговарят му - на работа и с това приключва. Говорим си с него по телефона - няма проблем. Също така няма няма никакъв проблем и когато тя идва да го вземе от къщи или и го водя и и го предавам някъде на улицата. Казва ми чао и си тръгва с нея.
Така че ако искаш опитай и този вариант. Майка ти да вземе детето от вас или да се срещнете някъде навън. Може би детето ще го приеме по безболезнено.

# 12
 • София
 • Мнения: 1 731
И аз одобрявам това да и обяснявам, че ще изляза някъде, но тя го приема много драматично - започва да реве и казва, че иска с мен. И тогава вече хептен не става излизането.
А при бабите и дядовците и е интересно - след като сама ми предлага да ходим там.
И наистина се забавлява - и като съм там, и като не съм там, но по-добре да съм при нея.
Може би наистина трябва да взимам от нещата, които най-много обича.

Редакция на ключовите думи на темаОбщи условия

Активация на акаунт