Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 ян. 2008, 16:40 ч.
  • Преглеждания  3 766  Мнения  6  Онлайн  1
Отговори
  • София
  • Мнения: 2 383
Дайте рецепта на класическото имамбаялдъ, моля. Прияло ми се е. Видях какви рецепти сте давали, но мисля, че не се слагат тиквички вътре.
Благодаря ви!  Hug

Реклама
# 1
# 2
  • София
  • Мнения: 2 383
Благодаря! Hug

# 3
  • Мнения: 1 494
Ние я правим така;
Изпържваме патладжана без брашно. После изпържваме много лук. Сгъстяваме домати. И слагаме в буркани- ред патладжан, ред лук, ред доматено пюре. Между тях слагаме скилидки чесън. Заваряваме бурканите.
Може да се адаптира и за директна консумация. Peace

# 4
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 884
Ето тук съм писала рецептата за имамбаялдъ от ресторантския рецептурник.

# 5
  • Мнения: 4 227
Аз правя имамбаялдъ така:
Режа патладжаните на половини и ги издълбавам. Половините ги запължвам леко.
Приготвям плънка от :
вътрешността на патладжаните,
домати,
пипер,
много магданоз,
много лук,
чесън
задушавам леко плънката, след което напълвам половинките и слагам във фурната да ги пека.

Понякога, понеже приготвянето на пълнените патладжани отнема доста време, правя всичко на плънка и си го запичам така във фурната с малко кашкавал отгоре!

Това ни е любимо лятно ястие!
По-вкусно е като е студено!    chef

Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 13:34 от utro77

# 6
  • Мнения: 1 494
И аз я обожавам, но вече ще заместя пърженето със задушаване. Жалко, че не си направих лятото.

Имаше нещо подобно- купешко- май се казваше 'Закуска'. Много доближава оригинала.

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт