Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

София

Мнения: 2 382
Дайте рецепта на класическото имамбаялдъ, моля. Прияло ми се е. Видях какви рецепти сте давали, но мисля, че не се слагат тиквички вътре.
Благодаря ви!  Hug
Цитирай

Гърция

Мнения: 2 348
Имамбаялдъ
Цитирай

София

Мнения: 2 382
Благодаря! Hug
Цитирай


Мнения: 1 488
Ние я правим така;
Изпържваме патладжана без брашно. После изпържваме много лук. Сгъстяваме домати. И слагаме в буркани- ред патладжан, ред лук, ред доматено пюре. Между тях слагаме скилидки чесън. Заваряваме бурканите.
Може да се адаптира и за директна консумация. Peace
Цитирай

Стара Загора

Мнения: 1 864
Ето тук съм писала рецептата за имамбаялдъ от ресторантския рецептурник.
Цитирай


Мнения: 3 848
Аз правя имамбаялдъ така:
Режа патладжаните на половини и ги издълбавам. Половините ги запължвам леко.
Приготвям плънка от :
вътрешността на патладжаните,
домати,
пипер,
много магданоз,
много лук,
чесън
задушавам леко плънката, след което напълвам половинките и слагам във фурната да ги пека.

Понякога, понеже приготвянето на пълнените патладжани отнема доста време, правя всичко на плънка и си го запичам така във фурната с малко кашкавал отгоре!

Това ни е любимо лятно ястие!
По-вкусно е като е студено!    chef
« Последна редакция: вт, 08 яну 2008, 13:34 от utro77 »
Цитирай


Мнения: 1 488
И аз я обожавам, но вече ще заместя пърженето със задушаване. Жалко, че не си направих лятото.

Имаше нещо подобно- купешко- май се казваше 'Закуска'. Много доближава оригинала.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.