Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Заведения
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора

София

Мнения: 2 382
В кой ресторант правят имамбаялдъ или пък от къде доставят вкъщи???
Прияло ми се е, гледам разни рецепти, пък, мацките пишат, че много време отнемало. Пък, като гледам, най-рано в събота ще мога да си го правя. Надявах се, че в ресторанта на една приятелка ще правят, ама, нъцки.  Sad Гледах в нета менюто на един турски ресторант, обаче баялдъ не видях.  Rolling Eyes Видях, че има някакъв турски ресторант "Парадайз" /някъде е писан със С/ на бул. "Черни връх", обаче не мога да намеря телефон, да се обадя и да питам. Blush
Цитирай

Боса по асфалта вървя си ...

Мнения: 4 332
http://www.bgmenu.com/
Цитирай

София

Мнения: 2 382
В единствения турски ресторант на сайта не предлагат баялдъ.  Sad Само някакъв вегетариански гювеч с патладжани видях. Или съм недоскив  newsm78
Цитирай

Боса по асфалта вървя си ...

Мнения: 4 332
Аз сайта не съм го гледала. Виждала съм хартиените менюта на сайта. Има ги в някои заведения. Да ти кажа и да намериш някъде баялдъ...може ресторанта да не предлага доставка по домовете
Цитирай

Sofia

Мнения: 6 210
имамбалдъ можеш и сама да си направиш, фасулско е - син патладжан пълнен с кайма
Цитирай

София

Мнения: 2 382
Е, не, оригиналното е без кайма. А и аз нея по принцеп не я обичам много-много.
Цитирай

София

Мнения: 1 976
имамбалдъ можеш и сама да си направиш, фасулско е - син патладжан пълнен с кайма
Фасулско е, да, ама оригиналното имамбаялдъ се прави с много лук, чесън, моркови, чушки, домати, патладжани, и разни там подправки, като магданоз, но има и много люти в тях.

Но не се слага кайма. Naughty Naughty

Отидете в готварския и се консултирайте по-подробно за правенето.

По темата - имамбаялдъ правят във всички арабски, ориенталски и турски ресторанти, стига да си го поръчаш предварително. Яла съм го и във Варна, но името на ресторанта там не знам. Rolling Eyes
Цитирай

Sf

Мнения: 2 773
В "Дон Домат" има. Страшно вкусно е. Могат и да го доставят, ако си на близо до някой от тях. В тяхното меню е под името "Турция".
Цитирай

sofia

Мнения: 7 477
има страхотен турски ресторант на канала и Оборище,казва се СОФРА(ако не се лъжа)....Не знам оба4е дали имат доставки по домовете newsm78
Цитирай

София

Мнения: 2 382
В "Дон Домат" има. Страшно вкусно е. Могат и да го доставят, ако си на близо до някой от тях. В тяхното меню е под името "Турция".
Ех, голяма съм патица.  Embarassed Ходих там миналия петък, ама, не обърнах внимание на  интернационалното им меню.
има страхотен турски ресторант на канала и Оборище,казва се СОФРА(ако не се лъжа)....Не знам оба4е дали имат доставки по домовете newsm78
О, мерси. Лесно ще го намря.   bouquet
Цитирай


Мнения: 418
Готви се толкова лесно,където ще се трепеш да го търсиш по ресторанти ще си го сготвиш  и ще си забравила вече,че си си яла.Който ти е казал,че отнема много време те е излъгал или не разбира от готвене.
Цитирай

София

Мнения: 2 382
Ами, някой беше писал, че ставало бавно.  newsm78
Цитирай

Sf

Мнения: 2 773
Бавно става и е голяма играчка. Мивката се пълни до горе. Вярно, после става много вкусно. Аз правих веднъж и всичко се омете за нула време. Но повече не се захващам.
Цитирай


Мнения: 418
Взимаш си 5-6 патладжана(зависи за колко човека ще готвиш),белиш ги на ивици и ги пържиш хубаво от всичките страни.След това ги изваждаш слагаш ги в тавичка и ги режеш по средата на дължина.В същата мазнина слагаш лукът,чесънът,доматите,магданозът и солта(аз това слагам по принцип) и ги оставяш 5-6 минути да се задушат.След като се задушат пълниш патладжаните с тази смес и ги покриваш с кръгчета домати.В тавата наливаш чаша вода и слагаш да печеш в умерена фурна.
Това е цялата философия!Аз не виждам нищо сложно и не виждам какви съдове се цапат толкова,освен ако не говорите за някакво друго ястие и аз да се бъркам.
Цитирай

София

Мнения: 2 382
Днес ми е последния работен ден и излизам в платен отпуск - не майчинство.  Wink Та, ще си правя и вкъщи. Утре обаче съм планирала телешко варено. Стискайте палци да стане, че ще го правя за сефте.  Very Happy
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 15 отговора