Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 6 ян. 2008, 21:09 ч.
  • Преглеждания  5 753  Мнения  8  Онлайн  1
Отговори
  • Велико Търново/Пловдив
  • Мнения: 295
Бих искала да попитам някой по-запознат дали е възможно пюретата да се зьамразят във фризер ,например за 1-2 седмици?

Реклама
# 1
  • СВИЩОВ
  • Мнения: 527
Аз лично съм замразявала пюретата му във фризера - говоря за домашно приготвените,за купените не знам.

# 2
  • Мнения: 537
Ако са купешки не виждам за какво ти е да ги замразяваш след като не им е нужна много ниска температура, аз  ги държа в кухнята на прозореца, а след като го отвориш веднъж, 48 часа най-много да е годно за консумация. Ако ти си правиш домашно пюре нали това е целта, да е прясно приготвено, да знаеш какво си сложила вътре, колко хубаво си го измила и т.н., то нищо няма да му стане и да го замразиш, но със сигурност няма да е толкова хубаво като сега приготвеното. Ако не ти се прави всеки ден, си прави за два дни.

# 3
  • Бургас
  • Мнения: 2 351
Ако става въпрос за купешки пюрета, не е необходимо да се замразяват, просто трябва да ги съхраняваш, както е указано на опаковката, на хладно, сухо и тъмно място. Домашно приготвените може да замразиш. Е, разбира се най-добре е да се дават прясно приготвени пюрета, но това не винаги е възможно. Идеята на замръзяването е да си изкараш от фризера плод или зеленчук, през сезон   /обикновено зимата/ , през който няма да го имаш в градината си.
Като има сезонни плодове и зеленчуци да си замразяваш според сезона. Някои плодове и зеленчуци позволяват да бъдат замразени в суров вид /тиквата например/, но други не и ще ти се наложи да ги обработиш първо термично. Примерно сваряваш морков, слагаш във формичките за лед и замразяваш. Като дойде време за готвене изкарваш си едно кубче морковче, едно кубче тиква, едно кубче ябълка  и манджата готова. Може и да не ги съхраняваш на кубчета, а цели. А, като размразяваш си го правиш, както си искаш. Въобще въпрос на желание и предпочитание. Само не замразявай картоф. Става отврат. Иначе карфиол, грах, тиквички, царевица, моркови, цвекло.... и друго каквото се сетиш.

# 4
  • Мнения: 1 449

Трайност на замразени пюрета (т.е. продукти, преминали термична обработка и пасиране):

* Месо: 1-2 месеца
* Месо пилешко: 3-4 месеца
* Зеленчуци: 3-4 месеца
* Зеленчуци и месо: 1-2 месеца
* Бульон: 1-2 месеца
* Плодове: 4-6 месеца

Това са максималните срокове за съхранение (+/- 1 месец според различни източници) при температура поне -18 градуса (фризер или фризер с отделна врата).

# 5
  • Велико Търново/Пловдив
  • Мнения: 295
Благодаря ви за отговорите момичета HugЗамислям се за замразяване относно домашните пюрета,а за купешките може да ми се наложи да замразявам в началото,когато бебо ще консумира по 1-2 лъжички от храната,т.е. за 2 дни няма да я свърши и понеже мъжа ми не сика да хвърляме пюрета и предложи да ги замразим.Но най-вероятно няма да са толкова много изхвърляните остатъци и няма да се наложи да прибягвам до замразяване.

# 6
  • Мнения: 1 061
Щом става въпрос за домашни пюрета аз ги варя.В смисъл сварявам си няколко вида зеленчук, пасирам ги и си правя няколко комбинаций. Пълня си бурканчетата, затварям ги и ги слагам в една висока тенджера да врат 10-15 мин. А за купешките не мисля че е удачно да се замразяват.

# 7
  • София
  • Мнения: 7 104
Това с варенеето е идейно, но дали винаги се стерилизират добре  newsm78 Определено ми е по-лесно да замръзявам. Обаче май картофите при размразяването си променят консистенцията. така че, въпросът ми е някой замразява ли домашни пюрета, съдържащи картоф и как се отразява това на картофа  Mr. Green
Не държа особено да замразявам, обаче като готвя по една порция за малката, едва го пасирам - омазва са по пасатора и стените на съда. Ще ми е по-лесно с двойна доза.

# 8
  • Мнения: 378
    Замразявала съм и домашни, и готови пюрета. Готови -  в началото на захранването - тиква,  тиква и ябълки,  ябълки и моркови  - с това сме се захранвали.
    В бурканчета съм стерилизирала от градината на село ябълки, ябълки и круши, череши, сливи. Подходящи за консервиране са само бурканчета от пюрета "Ам - ам" и  "Hello" - те са с широка резба,  или някои малки бурканчета от конфитюр.
    Картофи не съм замразявала. Към 7 - 8 месечна възраст правех разни комбинации с картофи - например картофи, тиква и тиквички, в количество около 250 - 300 грама. Отделях половината за другия ден в хладилника.

Последна редакция: пт, 15 фев 2008, 05:43 от Милли

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт