Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Млека за кърмачета, захранване
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора

Бургас

Мнения: 479
Купувам си готови миксове за нас, но си милсля, че и на бебо мога да му приготвям от тях! Чудя се обаче дали може? До сега сме били само на Хип и Бебевита, но съм решила вече да му готвя,а със готовите миксове определено се спестява време, което сега ми е много ценно, а и се спазва още едно правило да бъдат накиснати зеленчуците в студена вода, за да паднат нитратите?
Цитирай


Мнения: 2 131
Записвам се да следя. Аз се чудя дали мога да давам от замразения грах, например.
Цитирай

Варна

Мнения: 4 128
Да, можеш!
Аз лично ги изплаквам в гореща вода, да падне леда.
После ги накисвам още малко в гореща вода, прецеждам ги и готвя. Така се сваряват много по-бързо.
Цитирай

София

Мнения: 5 733
Да, можеш. Аз доста от зеленчуците ги купувам замразени - например броколи, грах, бейби моркови, зелен боб.
Цитирай

Пловдив

Мнения: 210
Може разбира се.Замразих си зеленчуци още през лятото,а съм купувала грах и спанак.
Цитирай

София

Мнения: 580
 И аз мисля, че можеш.Аз правех страхотни пюренца от замразени зеленчуци приготвени на пара.
Цитирай

Белгия/София

Мнения: 27 528
Можеш.
Цитирай

В сърцето на Пламен

Мнения: 491
И аз много съм се чудила....Благодаря Smile
Цитирай


Мнения: 1 449
Може.

Подходящи
Замразените зеленчуци са походящи, защото промишлено най-често се използва методът на шоково замразяване – продуктите се охлаждат до -35 градуса и водното им съдържание преминава директно от течна в твърда форма. Ограничава се до минимум образуването на кристали (лед) в продуктите, които увреждат тяхната структура и клетки. Така се спират и биохимичните процеси и развитието на микроорганизми.
 
Витамини
Парадоксът е, че замразените плодове и зеленчуци могат да бъдат по-полезни от пресните: ако са замразени възможно най-бързо след откъсването им. Всеки час престой на пресните плодове и зеленчуци (в хладилник или на стайна температура) води до загуба на все повече витамини.

Размразяване
Замразените продукти се слагат директно във вряща вода - за да се зпазят максимално витамините. Витамин С например се унищожава бързо под въздействието на кислорода. За да се избегне процеса на окисление, зеленчуците се слагат веднага в кипяща вода.
Цитирай


Мнения: 351
Аз само с замразени зеленчуци готвя,но домашни.Обаче броколи,карфиол,грах ще трябва да си купя! Peace
Цитирай

Бургас

Мнения: 9 203
Може,и аз готвя с тях.
Цитирай


Мнения: 2 131
Може.

Подходящи
Замразените зеленчуци са походящи, защото промишлено най-често се използва методът на шоково замразяване – продуктите се охлаждат до -35 градуса и водното им съдържание преминава директно от течна в твърда форма. Ограничава се до минимум образуването на кристали (лед) в продуктите, които увреждат тяхната структура и клетки. Така се спират и биохимичните процеси и развитието на микроорганизми.
 
Витамини
Парадоксът е, че замразените плодове и зеленчуци могат да бъдат по-полезни от пресните: ако са замразени възможно най-бързо след откъсването им. Всеки час престой на пресните плодове и зеленчуци (в хладилник или на стайна температура) води до загуба на все повече витамини.

Размразяване
Замразените продукти се слагат директно във вряща вода - за да се зпазят максимално витамините. Витамин С например се унищожава бързо под въздействието на кислорода. За да се избегне процеса на окисление, зеленчуците се слагат веднага в кипяща вода.


Сърдечно благодарим за изчерпателния отговор  smile3525
Цитирай

Бургас

Мнения: 479
Може.

Подходящи
Замразените зеленчуци са походящи, защото промишлено най-често се използва методът на шоково замразяване – продуктите се охлаждат до -35 градуса и водното им съдържание преминава директно от течна в твърда форма. Ограничава се до минимум образуването на кристали (лед) в продуктите, които увреждат тяхната структура и клетки. Така се спират и биохимичните процеси и развитието на микроорганизми.
 
Витамини
Парадоксът е, че замразените плодове и зеленчуци могат да бъдат по-полезни от пресните: ако са замразени възможно най-бързо след откъсването им. Всеки час престой на пресните плодове и зеленчуци (в хладилник или на стайна температура) води до загуба на все повече витамини.

Размразяване
Замразените продукти се слагат директно във вряща вода - за да се зпазят максимално витамините. Витамин С например се унищожава бързо под въздействието на кислорода. За да се избегне процеса на окисление, зеленчуците се слагат веднага в кипяща вода.


Сърдечно благодарим за изчерпателния отговор  smile3525

И аз и аз! Hug
Цитирай

софия

Мнения: 451
Да, аз ползвам замразени- броколи, карфиол,царевица, зелен боб и брюкселско зеле.
Цитирай

Бургас

Мнения: 877
Може,аз също ползвам понякога от тях.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 20 отговора