Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора


Мнения: 3 865
Имам си една любима рецепта за прекрасни кифлички със сирене, която бих искала да ви споделя!
Ужасно е лесна, бърза и най-важното - вкусна!

1 кубче мая
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 ч.ч. топло прясно мляко / може и вода/
9 с.л. олио
брашно повече от половин пакет за меко тесто
Не се чака да втаса. Разделя се на две топки. Всяка топка се разточва на кръг, който се реже на 16 триъгълничета.
Плънката е от 2 белтъка, разбити на сняг + сирене около 200-300 грама.
Отгоре кифличките се мажат с жълтък. Може да се поръсят със сусам или маково семе, или според вашите предпочитания.
Пекат се в намазнена тавичка на 180 градуса.

Ще се влюбите!   chef
Цитирай

Свищов

Мнения: 360
ммм звучи вкусно.ще си копна рецептата да я пробваме в къщи много обичаме таклива вкусотийки
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Звучат вкусно и са лесни за правене (мразя да чакам да втасва тестото). Ще ги опитаме задължително.
А имаш ли снимка? Някой ако е правил да качи снимки да ги видим.
Цитирай


Мнения: 3 865
Последно правих онзи ден, но не се сетих да ги снимам...  newsm78
Ами... те си изглеждат като кифлички.  Rolling Eyes
Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Ами... те си изглеждат като кифлички.  Rolling Eyes

Да, знам, но аз обичам към всяка рецепта да слагам и снимки. Още утре ще ги направя и ще кача снимки.   
Цитирай

Пловдив

Мнения: 410
моята е даже с 2 кубчета мая и чаша кисело мляко в добавка. В прясното разтварям маята.
И съм ги правила със сладко, ане със сирене.
Тестото по вкус е доста близко до това на питка. Вкусът също.

преди 2-3 дена ги излапахме.
Бях забравила да разделя тестото на 2 и ми се получиха 2-3 баби-кифли гиганти!
Цитирай

BG

Мнения: 1 668
Ще се пробва
Цитирай


Мнения: 12
правя ги най- редовно. Тези кифлички ги прави преди няколко години в "Бон-апети", ако не се бъркам Ана-Мария Тонкова.  Тогава тя каза, че разтопява в тавата около половин пакетче краве масло и така нарежда кифличките, но аз слагам маргарин но не толкова много. Разкошни са.
Цитирай

София

Мнения: 385
Аз понеже имам твърде малък опит с тестените изделия, да питам колко трябва да е голяма горе-долу кората като се разточи /като диаметър или като дебелина/, за да се ориентирам, че веднъж се изложих с една пита така Embarassed.
Цитирай

София

Мнения: 634
И аз нямам опит в тестените, но ще я пробвам скоро Peace
Цитирай

Варна

Мнения: 812
Ето ги моите кифлички със сирене и яйце, но по друга рецепта...


Цитирай

На небето

Мнения: 5 486
Аз да питам 1 жълтък слага ли се в тестото. Пише, че само белтъците се ползват за плънката, а 1 фълтък за мазане, а какво става с другия?
Цитирай


Мнения: 3 865
Аз понеже имам твърде малък опит с тестените изделия, да питам колко трябва да е голяма горе-долу кората като се разточи /като диаметър или като дебелина/, за да се ориентирам, че веднъж се изложих с една пита така Embarassed.

 newsm78 Аз тестото си го правя да е дебело 3-4-5 милиметра. По-лесно ми е да го разточа на по-малък  по-дебел кръг, да го нарежа на триъгълничета и след това всяко триъгълниче допълнително да го разточа до нужната дебелина.

Пробвай, никак не е трудно!  Peace
Цитирай


Мнения: 3 865
Аз да питам 1 жълтък слага ли се в тестото. Пише, че само белтъците се ползват за плънката, а 1 фълтък за мазане, а какво става с другия?

Писала съм, че се мажат с жълтък, а не с 1 жълтък. В тестото не се слага жълтък. Двата жълтъка отиват за мазане.
Цитирай


Мнения: 3 865
......................................

И твоите кифлички изглеждат много апетитно.     bouquet
Моите обаче са само с белтък и сирене.
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 22 отговора