Здравейте!
Нова съм във форума, затова преди да отправя въпросите си към вас, ще се представя накратко.
Казвам се Светлана Кирова, на 29 г., от гр. Пловдив. Имам син на 4г 3м, казва се Виктор. Със съпруга ми от 7 месеца правим опити да забременея и това вече е факт. Последният ми цикъл беше на 02.12.2007. Преди три дни с тест и след 8-дневно закъснение на цикъла установих, че съм бременна. Вчера бях на видеозон и д-р Троянчев видя плоден сак, каза след 2 седмици пак да отида, защото тогава вече ще се види бебето. Всичко дотук беше ОК, докато не му споменах за това, че от месец и половина лекувам гастрит, като последното лекарство, което пиех, когато установих бременността, беше Famultran (за справка: http://www.actavis.bg/Products/Famultran.htm). Каза, че лекарството е много рисково и е възможно плода да има  увреждания, които обаче могат да бъдат установени рано и да бъдат взети мерки. Но има и възможност да няма никакви проблеми, за което се моля!
Ето тук започвам моите въпроси и притеснения.
1. Ако има увреждания, предполагам, че единственият изход е аборт. Не знам как ще дочакам да минат тези 2 седмици. Треса се от нерви.
2. Притеснявам се и от най-малката възможност, да не се видят тези увреждания и да износя увредено бебе. Не мисля, че ще имам силите за това.
Кажете ми, моля ви, нещо, каквото и да е. Много ми е тежко за евентуалният лош изход...