Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Варна

Мнения: 9 133
Докато се ровичках, открих следното Великденско меню. Много хубави неща има в него!
Цитирай

При рома, пурите, какаото и бабиериндосите

Мнения: 3 607
понеже се чудех къде да ги постна- ето ви две рецепти за козунак:

Мързелив козунак" Бурда"

500 гр. брашно
250 мл. топло мляко
20 гр. мая
1 яйце, може и 2
150 гр. захар
кората на един лимон
100 гр. олио

Всички съставки се слагат в голяма купа и се бъркат с миксер с бъркалките за хляб. Втасва докато удвои обема си. Оплита се както ви е удобно и се поръсва със захар, може да се добавят в тестото стафиди и отгоре да се сложат орехи. Втасва пак за 15-20 минути.
Свекърва ми го прави и със подсладител за племеника ми и става разкошен. Но не се бърка всичко наведнъж, първо се бъркат яйцата постепенно се добавя млякото с маята, олиото, брашното- не наведнъж а по малко и накрая подследителя.

Ако ви се занимава повече -има и плънка със какао, орехи, захар, масло, галета, прясно мляко. Прави се на око колкото ви и нужна за козунака с гъстотата на тесто, което можете да вземете с лъжица, но да не се излива. Преди да се оплете козунака нишките от които се оплита козунака се сплесква с пръсти и се слага плънката, след което се завива да стане пак на масурче като скрива плънката.
От тук нататък е същото-плете се, поръсва се със захар, орехи, слага се в съда за печене и втасва отново за 20 мин.
Свекърва ми ползва кексова форма и става много хубав.
Пече се при 170 градуса в предварително загрята фурна.
Рецептата е изпитана и свеки го прави целогодишно. После ще ви пусна и една рецепта, за "Козуначени колачета", която аз обожавам, но която иска повече игра
Да ви е сладко.


Великденски колачета

Продукти:
1/2 чаена чаша пудра захар
2/3 от пакетче масло(пакетче от 125гр)
бучка мая колкото локумче(каквото и да означава това)
3 яйца
1 и 1/2 чаена чаша прясно мляко
щипка сол
1/2 кг. двойно пресято брашно

Омесва се меко тесто. Разделя се на 20 парчета. Правят се топчици и се слагат на разстояние в намаслена тава. Оставя се да втаса добре. В средата на всяка топчица се прави вдлъбнатина, която се пълни с една от следните плънки:

Плънка № 1

500гр- безсолна извара се разбива с две яйца, 50 гр.захар, кората на половин лимон и стафиди.

Плънка № 2

400гр орехи- счукани на едри парченца, 100гр- захар, 1 белтък 1/2 чаена лъжичка канела, 2 счукани карамфилчета, щипка настъргано индийско орехче
Намажете с разбит жълтък колачетата и печете в умерена фурна до златисто. Когато поизстинат поръсете обилно с пудра захар.

Аз много обичам тази рецепта, но с втората плънка.
Цитирай

USA

Мнения: 1 777
Цитат на: chockolina
Докато се ровичках, открих следното Великденско меню. Много хубави неща има в него!

Сташно меню много ми хареса
Благодариа
Цитирай
И на мен ми хареса статията и дори смятам да ползвам някоя от рецептите.

Виждат, че в http://zadoma.com са пуснали и конкурс за снимки и то с доста хубави награди. Сега ако се оправя и как да си кача снимките, ще е супер[/url]
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.