Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Реклама
  • 9 ян. 2008, 12:35 ч.
  • Преглеждания  821  Мнения  13  Онлайн  1
Отговори
  • Мнения: 1 087
св.месо, лук/праз, гъби, картофи, дом.пюре, пресни пиперки, моркови, целина - всичко това в йена да се пече.

Реклама
# 1
  • София/Света на Диска
  • Мнения: 3 832
Добре ми се вижда. Нещо като гювеч ще се получи. Все пак не бих сложил доматеното пюре.

Да споделиш после резултата Peace

# 2
  • Варна
  • Мнения: 5 312
АЗ бих махнала или гъбите, или картофите. В моя случай гъбите, че не обичам Mr. Green Целината- също. Ама е въпрос на вкус, както знаем Peace

# 3
  • Мнения: 4 496
Аз бих махнала целината. Flutter

# 4
  • BG
  • Мнения: 1 668
Бих задушила зеленчука и тогава всичко ще сложа да се пече. Месото може предварително да се позапържи. За целината - не съм сигурна - използвам я задължително в супи.

# 5
  • София
  • Мнения: 5 001
Само целината бих заменила с магданоз......

# 6
  • Бургас
  • Мнения: 1 032
Моят мъж скоро беше решил да ме изненада и беше направил следното. В свинското месо беше сложил плънка от чушка, чесън, целина и гъби. Леко запържено, а след това запечено. Най- невероятната и вкусна комбинация, която съм яла. Така че според мен зарзавата си е много на място. Така с картофите и доматите ще стане наистина като гювеч. Можеш вместо доматите да сложиш например малко топено сирене или сметана и да запечеш в йената и ще стане съвсем различно. Но аз гласувам с две ръце за целината ( в последно време я слагам навсякъде, където има свинско).

# 7
  • Мнения: 1 087
А мислите ли, че трябва да има някаква последователност при подреждането им в йена, или няма знамение?

# 8
  • Варна
  • Мнения: 5 312
Аз, като готвя подобни манджи в такава тенджера, обърквам всичките продукти и добавям вода. МЕсото обикновено ми е сварено предварително, ако не е пилешко.

# 9
  • Мнения: 1 776
Най-отдолу месото(ако е леко  запържено за по 1-2 мин от страна е по добре),после картофите,гъбите,чушките.Бих добавила бира или вино вместо вода  Peace.

# 10
  • Холандия/Хага
  • Мнения: 1 352
Суер са продуктите, не махай нищо, но ще стане чудно ако имаш гърне, на бавен огън.

# 11
  • Мнения: 1 087
Ето какво направих: първо нарязах месото на хапки и го запържих. Когато беше вече почти готово прибавих праз, моркови на шайби и пиперка, да се задушат заедно с месото. През това време нарязах гъбите и ги запържих в мазнината от месото и зеленчуците. След това наредих картофи на шайби в йената, покрих ги с месото и зеленчуците, прибавих една лъжица дом.пюре, обърках ги хубаво и след това най-отгоре сложих и гъбите. Капака и във фурната. Вече готово ще го поръся с магданоз.
Но polly е права, че ако се сложи вино и може би малко чесън за аромат ще е май по-добре.
След малко ще видим и резултата...... надявам се да се е получило. Поне на аромат е добре.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 13:43 от tan

# 12
  • LIMASSOL/CYPRUS
  • Мнения: 500
Бих махнала гъбите и целината и бих го сложила в гювеч,вместо в иена. Peace

# 13
  • LIMASSOL/CYPRUS
  • Мнения: 500
Уф,писали сме едновременно. LaughingЩе кажеш после резултата.  bouquet

Реклама


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт