Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 9 ян. 2008, 16:08 ч.

Сладко руло със сух хляб

  • 3 647
  • 21
  •   1
Отговори
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Искам да споделя с вас една рецепта, която знам от свекърва ми.

Първо се разбиват две крави масла с 1 ч.ч. захар на крем( маслото да е със стайна температура). Добавя се 1 ванилия, малко ром за аромат и две с.л. какао на прах. През това време се намокря и изцежда един сух хляб и се прибавя към сместа. Всичко0 се разбърква хубаво, за да се получи еднороден крем. Към крема може да се сложат и малко орехи.
Бисквити "Закуска" се топят в прясно мляко и се редят една до друга,слепени с крема.когато наредим бисквитите, намазваме хубаво рулото отвсякъде с останалия крем и поръсваме по желание с орехи. Оставяме няколко часа в хладилник, да стегнеи да попият всички продукти. Реже се под ъгъл, за да е по-ефектно.

Дано ви допадне рецептата!

# 1
  • Под звездите
  • Мнения: 604
Изкам да попитам хляба с кората ли се ползва или само меката част.

# 2
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Може и с кората да е, но трябва да е хубаво накиснат и изцеден след това, и раздробен с ръце ( идеята е малко като за кюфтета ).

# 3
  • Torrevieja,España
  • Мнения: 1 505
Ами снимчици няма ли,нали знаеш,че ако има една снимчица ще се захласнат повече мами към рецептата,защото лично аз правя така.А и чесно не си го представям как изглежда.

# 4
  • България / Варна
  • Мнения: 285
Ами и аз съжалявам, че като съм го правила несъм се сещала да снимам..... но е доста вкусно и лесно за приготвяне, а се реже под ъгъл, за да е по-красиво.... все едно както се реже салам.... малко по диагонал...ама, че го обясних..... така бисквитите в парчето и кафявия кребм стоят диагонално.

# 5
  • София
  • Мнения: 385
Аз не разбрах как се оформя рулото newsm78.

# 6
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 500
Аз току що го направих, но ще го оставя да отлежи до утре. Аз съм на диета и само ще го опитам. Крема ми леко стоеше като пресечен, дали защото смесих хляба с маргарина и тогава ги разбих с миксера. Стана доста голямо руло, дано им хареса на домочадието.

# 7
  • Мнения: 1 802
Аз не разбрах как се оформя рулото newsm78.
Слепваш 1 по 1 бисквитите Закуска със крема  Sunglasses

# 8
  • Sofia
  • Мнения: 903
jessif - дай снимка.

# 9
  • Мнения: 4 358
Включвам се само да кажа, че на този принцип правих новогодишната си торта  - по рецепта от форума с хляб, но не помня точно кой я беше пуснал.В темата за тортите е рецептата.
Общо взето е същоно, но с бишкоти. Крема стана фантазия - лек и пухкав като самата тортичка.Изяде се с голям кеф.Не можаха да повярват моите домашни, че тортата е с хляб. Аз ползвах само вътрешното без кората на половин бял хляб.

# 10
  • София
  • Мнения: 385
Аз не разбрах как се оформя рулото newsm78.
Слепваш 1 по 1 бисквитите Закуска със крема  Sunglasses
Аз сигурно съм много тъпа , ама пак не разбрах doh. Каква форма има рулото - кръгло, квадратно, триъгълно...?
Като слепиш бисквитите, после как ги редиш - 1) на редове, една върху друга, слепени с крем, на етажи или 2) ги редим върху фолио една до друга и отгоре изсипваме крема и навиваме рулото като покрива от крема сирене..?

Моля, ако някой го е правил вече да пусне снимка, че нещо не мога да си го представя Shocked.

# 11
  • Popovo, Bulgaria
  • Мнения: 500
 самите бисквити са изправени, една зад друга ги нареждаш, не са легнали. Както са си в пакета, така трябва да бъдат и в рулото. Помежду им слагаш крем/ оф че обяснение дадох и аз, дано си разбрала/ и после режеш диагонално. Представи си целия пакет бисквити, това е рулото, само че слепени с крем, аопаковката ще ти бъде крема отгоре.

Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 14:36 от jessif

# 12
  • София
  • Мнения: 385
А-хааааа, е сега вече разбрах. Много благодаря jessif  bouquet!

# 13
  • София
  • Мнения: 3 537
Правила съм го често този сладкиш, аз даже му викам бисквитена торта/то си е такава де/, само, че не с масло ,а с маргарин съм правила и без хляб,става много хубаво и е много ефектно като се нареже, особено за гости е много подходящ десерт.Даже може да се направи шарен, с бели и кафяви бисквити. Wink

# 14
  • weltweit
  • Мнения: 6 287
След подробните разяснения определено се навих да го направя - явно този уикенд ще съм пак на форумска кулинарна вълна  Mr. Green
Мерсаж за рецептата  Peace

Редакция на ключовите думи на тема





Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Активация на акаунт