Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

се променя - разгледайте новостите и споделете с нас впечатленията си Включете се
Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 66 отговора

София

Мнения: 603
Замесвате тестото от 300 гр. брашно, 200 гр. краве масло, 100гр. захар и 1 яйце. Можете да си го съхранявате в хладилника до 2-3 дни. Разстилате го в тавичката, нареждате орехите и заливате с течен мед /пайовете, които се предлагат в сладкарниците, са по-често с глюкоза, което май е по-добрият вариант, защото ако медът е много гъст, се спича/. За разкош можете да добавите и малко сушени плодове /кайсии например/. Печете на умерена фурна и внимавайте да не ви загорят плодчетата, както ми се случи на мен първия път  Very Happy Другият вариант е блатът малко да се запече, да се наредят орехите и меда и да се допече за кратко.
Ако все пак го "изпуснете" и се пресуши много, нарежете го на фигурки - резултатът е разкошни орехови курабии!


Между другото, никога не съм била фен на масленото тесто, но това се замесва много бързо и лесно и е изключително сполучливо - както казах, може да се използва като основа както за всякакви пайове, така и за сладки и курабии.


« Последна редакция: чт, 07 фев 2008, 21:18 от Цецето »
Цитирай


Мнения: 4 358
Много вкусно изглежда. И аз не съм фен на масленото тесто защото няколко пъти пробвах и все не ставаше.Ще пробвам и по твоя начин.
Така като се сложат снимки и ловят око  bouquetМерси за рецептата.
Цитирай

на 5 етаж в ляво

Мнения: 1 392
Само да не го скифта мъжа ми,че ще ми мели,докато не му го направя....фен е на орехите.Записвам се за събота да запрятам ръкави Peace
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Мммм, абе Цеци, колко ти е голяма тавата/формата, че аз имам една 28 см и ми се струва, че няма да ми стигне сместа за блата  newsm78
Цитирай

София

Мнения: 603
Ще ти стигне. Аз последните пъти, противно на всички правила за пай, ползвах една правоъгълна тавичка , защото е тефлонова и не залепва, иначе идеално е с намазнена хартия за печене или да се намазни и леко набрашни дъното на тавата. Макар че по принцип масленото тесто не би трябвало да залепва. А иначе, като го разстилаш, тестото трябва да покрие дъното и стените на тавата /ама предполагам знаеш, че е така, ако си правила пай/.  И може леко да го надупчиш тук-там с вилица, защото при печенето леко бухва.

Успех в приготвянето!    Smile
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Утре ще се пробвам  Smile
Цитирай

Sofia

Мнения: 7 160
Много лесна и икономична рецепта! Smile
Цитирай


Мнения: 2 083
Направо лигите ми потичат,добре че вече не съм бременна.
Дами,да ви кажа tsetseto   грешка няма.Не че я хваля,ама каквото е сътворила става невероятно.Та който опита няма да сгреши.
Аз се помайвам за този орехов пай,щото не ми се чупят орехи ама ако погледам снимката още малко ще го псретна скоро Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Аз се помайвам за този орехов пай,щото не ми се чупят орехи ама ако погледам снимката още малко ще го псретна скоро Mr. Green
Аз по този повод си хупих готови обелени  Mr. Green
Цитирай

София

Мнения: 3 619
Ето го  Smile Още не сме го опитали, но предполагам, че ще е вкусен.
Цитирай

София

Мнения: 149
Направо ще си умра от слюнко отделяне 35
Цитирай

София/Света на Диска

Мнения: 3 832
Супер изглежда. Мерси  bouquet
Цитирай

край морето

Мнения: 3 623
Обичам всичко в което има орехи така че със сигурност ще го пробвам  Peace
Цитирай

София

Мнения: 603
Jutoo, изглежда много апетитно, дано да ви е харесал!  Hug
Цитирай


Мнения: 1 312
Аз да питам нещо ако може Rolling Eyes
От къде да си купя хартия за печене?
По Коледа питах в Пикадили и ме запратиха на щанда с фолиото,но не открих..
Как изглежда?
На ролка ли се продава?
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
1-14 от 66 отговора