Забравена парола?
или
Регистрирай се Активация на акаунт


Ел. поща с която се опитвате да се регистрирате не съвпада
с тази използвана в BG-Mammma

Да Попълнете формата за регистрация Не Продължете с Facebook регистрацията

Кулинария
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

зад парка

Мнения: 1 541
На вкус е по-пухкава и по-лека, въпреки че е с брашно.

Продукти:

1 1/2 чаши       прясно мляко
1/2 чаша          брашно
2                       яйца
250 г                сирене
125 г                масло
кори за баница
сол, захар, черен пипер на вкус

За печенето:
1 чаша             кисело мляко
1/2 ч.л.             сода за хляб

В дълбока тенджера на котлона се слага прясното мляко и брашното. Бърка се, докато стане хомогенна смес и почне да завира.
Добавя се натрошеното на дребно сирене и маслото на бучки. Продължа да се бърка докато сиренето се поразтопи.
Сместта се оставя да изстине малко и се добавят 2 яйца (бавно се изсипват, за да не се пресекат). Добавят се сол, захар и черен пипер на вкус

Корите се разстилат, слага се смес по средата на една и тя се завива като пура. Нареждат се една до друга в тавата

За да се изпече с вкусна коричкая, може да се залее преди печене с 1 чаша кисело мляко и 1/3 ч. л. сода за хляб




« Последна редакция: чт, 10 яну 2008, 15:39 от InaDot »
Цитирай

weltweit

Мнения: 5 434
Странна баница, но ми звучи добре. Мисля да пробвам, мерсаж за рецептата  Flutter
И все пак според мен хич не е лесна де  Crazy
Цитирай

София

Мнения: 508
А може ли да се сложат само жълтъците, за да не се пресече. Аз все пресичам нещо  chef newsm78
Цитирай

Габрово

Мнения: 3 036
Нали става дума за чаена чаша?
Цитирай

зад парка

Мнения: 1 541
Нали става дума за чаена чаша?

Да, чаена

Странна баница, но ми звучи добре. Мисля да пробвам, мерсаж за рецептата  Flutter
И все пак според мен хич не е лесна де  Crazy

И на мене ми звучи странно, но една приятелка ме черпи с  нея и ми хареса много. Тя я беше направила без заливката за печене и беше суха (така повече ми хареса) После направих в къщи (но със заливка), стана и затова я препоръчвам

Моята (с яйца и сирене) става доста соленна, затова тази ми се струва по-лека
Цитирай
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.